Z. Abidin KIYMAZ

Z. Abidin KIYMAZ

Hüsrev Kutlu ve Süleyman Kılıç

Hüsrev Kutluyla ilkokul dördüncü sınıfta başlayan arkadaşlığımız benim için çok kıymetlidir. Hüsrev’i kardeşim gibi severim sayarım on yaşımda namaza başlamama vesile olmuştur. Rahmetli babası, amcası ve ağabeyi Hulusi çok kalite güzel insanlardı, sıratutdaki medreselerinde onlardan çok vaaz nasihat dinledim, kültürel gelişimime olumlu katkıları olmuştur ahirete intikal edenlere rahmet kalanlara sağlık afiyet diliyorum.

İlk okul dördüncü sınıfa öğretmenimiz Mehmet Mücahit Erez dördüncü sınıfta getirip bizlerle Hüsrev Kutlu’yu tanıştırdı, Cumhuriyet ilkokulundan Atatürk ilkokuluna transfer olmuştu, ilk gün bizlere öğretmenimizin ısrarıyla birinci söz besmeleyi ezbere okumuştu hepimiz hayran kalmıştık.

Ortaokulda da yan yana okuduk benim okul numaram 107, Hüsrev Kutlu’nun 111 . Sırrı Süreyya önderinki de 55 di.

Hüsrev Kutlu ahlaklı görgülü edepli biriydi ve hepimizden bilgiliydi. o Adıyaman lisesine geçti ben Ticaret lisesine kaydımı yapınca az görüşür olduk, liseyi bitirince Hüsrev hukuk fakültesine, bende 12 eylülde mahpusa düştüm. Hukuk fakültesini bitirdiğinde benim mahkememde Hüsrev stajyer olarak bulundu, ara celsede nezarete geldi sarıldık birbirimize, bana söyle dedi KADERE BAK BİRİMİZ HAKİM, BİRİMİZ MAHKUM OLDUK.

Mahpus yıllarımda ara ara bana kendisi de ağabeyi Hulusi de kitap gönderirdi, halen 1984 Hulusi Kutlu imzalı kitabi saklıyorum.

Siyasete DYP de başladı ona destek oldum, basarisi için duacı oldum, genç gelecek vaat eden biriydi.

Ana baba duası almış olmalı ki kader onu AK parti kurulusunda Tayyip Erdoğan’la buluşturdu, önce il başkanı sonra milletvekilliği, TBMM idare amirliği ve Adıyaman belediye başkanlığı gibi önemli görevlere getirdi.

Sınıf arkadaşım dostum bildiğim Hüsrev Kutluyla her zaman gurur duydum. Çalmayacağına hırsızlığa müsaade etmeyeceğine her yerde yemin ettiğim çok değer verdiğim bu kardeşimizde 10 Ocak gazeteciler gününde 45 yıllık dostunu kardeşini bir kalemde silme cüretini görünce ona değil kendime üzüldüm.

Yarım asırlık arkadaşlığımızda bu güne kadar ondan 3 şey istedim

 1-DYP il başkanlığı döneminde düşüp ayağını kirmisti, ayağı askıda iken aradım ülkü ocakları başkanı ilhan Canpolat ti sanırım, soyadı yanlış ta olabilir 2 evliydi issizdi, işe almasını istedim onu köy hizmetlerine talimat verdi aldırdı, benimde o arkadaşın da her zaman duasını aldı.

2-Bir yakınımın isleri ters gitti evine kapandı, sıkıntısını kendisine ilettim ‘ bana cv sini getirsin ’dedi o yakınım da hala cv sini götürmedi.

3- Önümüzdeki hafta cumartesi bir etkinlik yapıyoruz belediye başkanı ev sahibi olarak ilgilenmesini rica ettim.

Ben Hüsrev Kutluyu 10 yaşında sevdim saydım. Beni tanıyanlar iyi bilir benim dostluğum valiyle emniyet müdürüyle iktidarla muhalefetle başlayıp bitmez.

Ben bu kentte bir yerlere geldimse Yüce Rabbimin lütfu ihsanıyla geldim.

çok Vali, vekil, emniyet müdürü geldi gitti ama ben buradayım.

Biz gazeteciler bu kentte HANCIYIZ.

Hüsrev Kutlu görev yaptığı süreçte aklına geleni bir süzgeçten geçirmeden hemen söylediği  için çok kimseyi kırdı geçirdi, Mevlana ‘BİR KEZ GÖNÜL YIKTINSA O KILDIĞIN NAMAZ DEĞİL’ anlayışıyla helallik almadıklarıyla ahirette mutlaka hesaplaşacak.

 Hüsrev Kutlu belki borçlardan, yada yeğeni Kutlu’dan başka güveneceği kimse olmadığı için ekip kadro oluşturup proje üretemedi, gözle görülür çalışma ortaya koyamadı, ama gelecek nesillere şunu öğretti ÇALMADAN HIRSIZLIK YAPMADAN DA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPILABİLİYORMUŞ.

AK PARTİ ADAYI DOKTOR SÜLEYMAN KILIÇ

AK Partinin belediye başkan adayı Süleyman Kılıç Adıyaman kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim,  iyi bir doktor, mütevazi çalışkan biri,  onun şansızlığı kamu da tasarrufun uygulandığı süreçte görev yapacak olmasıdır. yarım kalan yatırımları tamamlama dışında bir şansı yok.

 20 metrekarede 10 kişilik ekiple 5 saat mücadele edip arızalı bir beyni hayata döndürmekle, bin kişiyle 30 yıldır birikmiş bin sorunu çözmek aynı iş olmadığını iki yıl sonra anlayacak.

Seçimde Adıyamanlılar destek verir seçerlerse bizlerde Adıyaman yararına olan çalışmalarında ona destek, yanlışlarında da uyarıcı ses tonumuzu yükselterek uyaracağız.

ALLLAH(CC) DOĞRUNUN YARDIMCISI OLSUN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Z. Abidin KIYMAZ Arşivi