Z. Abidin KIYMAZ

Z. Abidin KIYMAZ

HÜSREV KUTLU

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile 1970 yılından beri tanışırız, Atatürk İlkokulunda Mehmet Mucahit Erez hocanın talebesiydik. Hüsrev Kutlu Cumhuriyette okula başlamıştı çalışkan ve zeki öğrenci olması münasebetiyle okul yönetimi onu 3. Sınıfı okutmadan 4.sınıfa geçirmişti. Okulda ilk gün bize 1. Söz Besmeleyi ezbere okuyunca kendisine hayran kaldık. İyi arkadaş olduk sınıfta bende dahil birkaç başarılı öğrenciyi sıratut’takı babasının sohbetlerine götürdü bizler bir çok dini tarihi bilgileri o vesile ile öğrendik.

 Babası ve ağabeyi hulısı mulayım temiz güzel insanlar.

 Ortaokulda Hüsrev Kutlu ,şimdi Hdp millletvekılı olan Sırrı Sureyya Önder, Pkk nın önemli isimlerinden Rıza Bilgiç’le aynı sınıf, KCK lideri Sabrı Ok ta bizden bir dönem önce ama beraber okuduğumuz dönemdi.

İdeolojik ayrışma ve kavgaların tavan yaptığı dönemde ben ülkücü hareket içerisinde 1974 yılından itibaren kaldım. Hüsrev Kutlu Ortaokuldan sonra Adıyaman lisesine bende Ticaret lisesine geçtim. 12 Eylülde ben bir yıl Meral Akşener, Hasan Baltacı, Nazıfe Kandemir buyuklerımın yanında surgun kaldım, o süreçte Kutlu Hukuk fakültesi okudu irtibatımız hiç kopmadı yargılanma surecinde ve tahliyem sonrasında da Hüsrev Kutluyla hukukum devam etti.

 DYP il başkanlığı yaptı, siyasette 2002 de AK Parti il başkanı olarak görev aldığında benden başka AK Parti ve Hüsrev Kutlunun yanında bir gazeteci yoktu. Bu gün tam 40. Yılını doldurduğumuz arkadaşlığımız surecinde Hüsrev Kutlu yu hiç kırdığımı hatırlamıyorum, yanımda kimseye eleştiri fırsatı da tanımadım, temiz insandır, çalmaz hırsızlığa müsaade etmez, burada menfi özelliklerini yazıp incitmekte istemiyorum, dostluğumuz benim için anlamlı onun yanında değeri olmasa da.

Adıyaman Belediye başkan adaylığı açıklanmadan önce beni aradı aday olacağını söyledi sevindim artısını da eksisini de yapması gerekenleri de kendimce söyledim. Seçildiği günden bu güne aradan 3 yılı bulan bir sure geçti burada önemli olan benimle ilişkilerinin iyi veya kötü olması değil, yıllardır birikmiş Adıyamanlıların sorunlarının çözümüdür. Ahirette işini düzgün yapsa dahi hesabının ağır olacağı şehri-eminlik makamından beytül maldan çalmaması önemli, fakat hazineyi Adıyaman’ın yararına ne denli doğru harcadı? Bu çok önemli.

1 yıllar 5 yıllar çabuk gelip geçer kıyamete kadar bu bölgede yaşayacak herkesin yakasını tutacağı Hüsrev Kutlu Belediye hizmeti olarak Adıyamanlılara doğru dürüst su bile veremiyor. Millet dinlenmek eğlenmek için hastane bahçelerine çay içmeye gidiyor, esnaf kaldırımları işgal etmiş, yayalar yolda arabaların içerisinde ALLAH(CC) a emanet yaşıyorlar. Adıyaman’da düzgün tek şey MEZARLIK.

Yani Adıyamanlılar ancak öldüklerinde Belediye hizmet görüyorlar.

Hüsrev Kutlu başarılı olsun diye dua ediyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Z. Abidin KIYMAZ Arşivi