M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan

Corona 19 virüsü sebebiyle evlere kapatıldığımız, sıkıntıdan patlayıp, kafayı yemeye başladığımız şu günlerde imdadımıza Ramazan-ı Şerif yetişti elhamdülillah. Gündüzünde ayrı gecesinde ayrı rahmet, bereket, bağışlanma, arınma, huzur ve esenlik bulunan Ramazan ayının rahatlatan esintisi hissedilmeye başlandı. Kısmetse, 23 Nisan Perşembe akşamı kılacağımız teravih namazının ardından 24 Nisan Cuma günü tutacağımız ilk oruç ile mübarek Ramazan ayına erişmiş olacağız.

Ne yazık ki Ramazan ayını bu yıl tüm dünyayı ve ülkemizi de tehdit eden Coronavirüs salgınının gölgesinde idrak edeceğiz. Belki sahurlarımız, iftarlarımız, teravihlerimiz, teheccüd namazlarımız, mukabelelerimiz ve dahi Ramazan’ı anlamlı ve unutulmaz kılan ibadetlerimiz ve eşsiz güzellik bu yıl mahzun bir şekilde yaşanacak. Büyük bir ihtimalle mescitlerimiz ve camilerimiz kapalı olacak. Her türlü eza ve cefaya rağmen bizler İnşirâh Sûresi’nde vaat edilen ‘her zorluğun ardından mutlaka kolaylığın geleceğine dair ilahi müjdeye’ yürekten inanıyoruz.

Bu zorlu günleri evde kalarak ve bir mümine yaraşan davranışlarla, panik yapmadan, korku ve endişeye kapılmadan, umudumuzu ve direncimizi kaybetmeden, sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’den öğrendiğimiz ibadetlerin eşliğinde bu zorlu günleri inşallah atlatacağız. Bu vesileyle, insanlığın bir an önce corona 19 virüsü denilen bu musibetten kurtulmasını diliyorum. Ramazan-ı Şerif’in tüm yeryüzüne huzur ve esenlik getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Ramazan-ı Şerifiniz kutlu, ibadetleriniz makbul olsun inşallah.

Ramazanı büyük oranda evlerimizde geçireceğimiz gerçeğinden hareketle, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bizler için Ramazan’a özel bir takım programların hazırlandığı açıklandı. Özellikle Diyanet Televizyonu Kanalı aracılığıyla yayınlanacak olan Ramazan hizmetlerini sizlerle paylaşmak istedim:

  • Ramazan’da Kur’an okumayı öğrenmek isteyenlere yönelik ‘Kur’an Öğrenme’ eğitimi verilecektir.
  • Coronavirüs sebebiyle kapalı olan Kur’an Kurslarımıza devam edemeyen öğrenciler için uzaktan eğitimi.
  • Görme ve işitme engelli kardeşlerimize özel, ‘işaret dili’ eğitimi
  • Diyanet TV, Diyanet Radyo, Diyanet Kur’an Radyo ve Diyanet Risalet Radyolarımızda iftar ve sahur programları.
  •  Diyanet TV aracılığıyla 30 farklı hafız tarafından tilavet edilen ‘30 Cüz 30 Hafız’ adlı mukabele programı. (günün üç farklı vaktinde yayınlanacaktır.)
  • Diyanet TV’de öğle ve teravih vakitlerinde ‘Ramazan Sohbetleri’ yayınlanacaktır.
  • Diyanet Başkanlığı yayınlarından ‘Ramazan Kitaplığı’ oluşturularak ücretsiz erişime açılacaktır.

Gelişiyle gönüllerimizi aydınlatan rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ailemize, ülkemize ve İslâm âlemine sağlık, sıhhat ve hayırlar getirerek insanlığın kurtuluşuna ve barışına vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum. 

23 Nisan 2020’den 23 Nisan 1920’ye Selam Olsun

Ne güzel bir tesadüf dür ki Ramazan-ı Şerifin başladığı gün aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı gündür. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Onun silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla yad ediyor, Kendilerine Cenabı Haktan rahmet ve mağfiret diliyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100’üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Yüce Mevla; ‘Bayrağımızı’ indirmesin, minarelerimizden günde beş vakit okunan ‘Ezanlarımızı’ dindirmesin. (susturmasın) Milletimize ve Devletimize zeval vermesin. Cumhuriyetimizi ilelebet payidar eylesin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi