Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Hayrettin Güngör Başkanıma Ağabeyce Tavsiyelerimiz

Seçim çalışmaları hız gerektiğinden, çarşı pazar gezer iken konuşacak zaman bulunamıyor. İşte bu seçim çalışmalarında bizleri ziyaretlerinde, vaatlerini ihtiva eden kitapçığında bazı eksikler olduğundah bahis ile, eğer izin verirseniz bu hususları yazmak isterim demiştim.Sayın Güngör buna memnun olacağını ve dikkate alacağını söylemiş idi.

Öncelikle Rabbim yardımcınız olsun. Kazanacağınıza inancımızı söylemek isteriz. Belediye başkanı seçilmek, doğru bir siyasi tercihle inşallah şehrimizde zor değildir. Yapacağınızı taahhüt etmiş olduğunuz çalışmalarınız hakkında bilgilenmek üzere kitapçığınızı incelemek fırsatımız oldu.

Baştan sona birkaç husus hariç güzel bir çalışma olduğunu ve gerçekleştirmek için zamanınızın olmasını arzularız. Aşağıda yazacağım hususlarda ise ilginizi bekliyoruz.

Birinci husus, sizden önceki başkan, sayın M.Fatih Erkoç beyin başlayıp ta henüz bitirilemeyen hizmetlerinin, hizmet devamlılığı ve yapılanların heba olmaması için tamamlanması gerektiğinin yazılmamış olması.

İkinci husus, güney çevre yolunun kuzeyine yapılacak olan yerleşim yeri ile ilgilidir. Birinci sınıf tarla vasfında olan bu yerlerin yerleşime açılmasının, hemen önünde bulunan hareketsiz su dolayısı ile yanlış olduğunu bilmenizi isteriz. O mahalle orada muhakkak gerekiyor ise , kale kasabası hizasında dağa yaslanmış vaziyette, Maraş manzaralı olarak tasarlanması daha doğru olur diye düşünüyorum.Özellikle ovaya yönelik bütün yerleşim planlarının engellenmesi geleceğimiz için elzemdir.Çok geniş olarak tutulan bu yol, büyük masraflara sebeb olacağından, büyük ihtiyaç olan sanayi sitelerimizin alt yapı yatırımlarını baltalayacaktır.Lütfen önceliğiniz sanayi sitelerimizin alt yapıları olsun. Önce istihdam, sonra artan gelirler ile diğer işler.

Ücüncü husus, kitapçıkta sporlar ile ilgili kısımda bulunmaktadır. Maraşlının hemen hemen hiç yapmadığı sporların resimleri ve onlarla ilgili yatırımlar söz konusu iken, Kıbrıs meydanına serilince meydan görünmez olacak kadar madalya aldığımız, kanımızda olan ata sporumuz güreş ile ilgili hiçbir projenizin olmamasıdır. Oysa Göksunlu olmanız hasebi ile sizinde en çok bildiğiniz ve gördüğünüz sporun güreş olduğunu biliyorum. Mağaralı mahallesinde sanki yer yokmuş gibi sığıntı bir yerde yapılan uyduruk güreş eğitim merkezinden bir Maraşlı olarak utanıyorum. Gelmiş geçmiş bütün belediye başkanları ve spor il müdürleri maalesef, politik ve günlük heyecanlar ile hiç başarılı olmadığımız, yerlerde sürüdüğümüz, gençlerimize edep ve terbiye olarak hiçbir değer katmayan, tam tersine sadece kavga sebebi olan futbola yatırım yapmışlar ve güreş gibi kanımızda ateş gibi akan bir sporu ihmal etmişlerdir. İster iseniz yerinde size bu yanlışları bizzat gösterebilirim. Lütfen güreşimizi tesis olarak kalkındırınız.

Dördüncü husus, her yıkılan binanın yerine sosyal ve ticari tesis yapmak alışkanlığımızdır. 12 şubat stadyumunun yerine, tam teşekküllü bir güreş merkezi yapılabilir. Merkezin etrafında istediğiniz sosyal tesisi yapabilirsiniz ve bu ancak güreşe olan ilgiyi arttırır. Güreşi sadece yılda bir defa festival yapmak olarak belirtmiş olmanız maraşımız adına büyük eksiklik olmuştur.

Beşinci husus, sizden önceki belediyelerimiz ve vekillerimizin ihmali neticesinde istihdamda çok geri kalmamızdır. Alt yapısı tamamlanacak olan sanayi sitemizde on bin kişinin üzerinde bir istihdam olacağı size bildirildimi bilemiyorum. bildirilmedi ise danışmanlarınızı iyi seçmenizi tavsiye ederim..Sanayi esnafımız, devletten arsa, para,makine istemiyor. Her şeyi hazır. Tek istenen elektrik, su, internet gibi alt yapılardır. Yirmi yıllık ihmalin sizin tarafınızdan izale edilmesini bekliyoruz.Şehrimize yapılacak bütün sanayi sitelerinin bu ihmali yaşadığını bilmenizi isterim.

Altıncı husus, sizden önceki belediye başkanımızdan defalarca rica ettiğimiz husus ise apartman, işyeri ve benzeri yerlere güzel Türkçemiz dışında isimlere izin verilmemesi idi. Fakat maalesef, park kelimesinin cılkını çıkarttıkları gibi, rekreasyon gibi köksüz ve bizden olmayan kelimeleri kullanmada büyük bir heves ve inat gördük.Cumhurbaşkanımızı biraz seviyor iseniz, bu husustaki hassasiyetini bilmeniz gerekir. Türk dilini öldüren, insanlarda aşağılık kompleksi meydana getiren bu gidişe dur demenizi bekliyoruz. Aksi halde siz de bu yanlış gidişe kapılır iseniz, hem bu dünyada hem de ahrette iki elimiz yakanızda olacaktır.

Son ricamız ise meydanlarımız ile ilgilidir. Mevcut belediye başkanlarının, yapmış olduğu meydanlarımızı,yeni seçilen başkanlarımızın sil baştan tanzim etmelerinden usandık ve harcanan paralara vah dedik. Lütfen siz bu israfa kapılmayınız.

İkazlarımız sizin ve şehrimizin geleceği içindir. Şahsınıza saygımızı, ancak maddi ve manevi değerlerimiz ile zıt işler yaparsanız yitirirsizin, aksi ise sizi başımızın tacı ederiz. Her şey Rabbimin rızası içindir. Muvaffakiyetler dileğimiz ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi