Hava Kurşun gibi ağır, soluyamıyorum!...

Ard arda hem de artık rahat ettirmemiz gerekli diye düşündüğümüz günlerde; önce annem, sonra babam ve en sonunda da amcam apansızın hiç bize bir fırsat tanımaya imkan bile sunmadan, sonsuzluk gemisine binerek el sallamadan aramızdan bir daha gelmemek üzere gittiler.

Başka insanlar aile büyüklerine nasıl bir yaklaşım gösterirler bilmiyorum. Ama bizler, büyüklerimizden aldığımız gibi, küçüklere vasiyet ederek yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Çevremde bir çok insan para kazanmak hırsına esir olurken, ben elimden geldiğince dostluğa önem verdim. Türkiye’nin dört bir yanında tanıdıklarım yakınlarını kaybettiğinde hiç üşenmeden gittim, acılarını paylaşmaya çalıştım.

Geçtiğimiz hafta ailemizin en büyüğü olan ve adaşım Mehmet TAŞ aramızdan ayrıldı. Acımıza ortak olan, cenazemize katılan, taziye ziyaretinde bulunan, telefonla arayarak yüreğimizdeki acımızın bir parçasını bizden alarak yüreklerine koyan bütün dostlarıma teşekkür etmek istiyorum.

Dost, dostun böylesi zor gününde kendini belli ediyor, gösteriyor. Hepinize binlerce teşekkür ederken, yüce mevla’ya da hamdü senalar ediyorum.

Hala hava ağır, adeta kurşundan bir hava var. Ve ben nefes almakta zorlanıyorum.

Malum bu gün Pazar. Maillerimi kontrol ederken, şahsen tanışmadığım ancak yüreğinde Kahramanmaraş sevgisi dolu dolu olan bir dosttan gelen mail üzerine hem dostlara teşekkür ve hem de gelen maili sizlerle paylaşmak için bu yazıyı yazıyorum. İşte gelen o mail;

Sayın Mehmet TAŞ;
 
K.Maraş medyasının olayları ne kadar geriden takip ettiğinin en son örneği havaalanı konusudur herhalde. Biliyorsunuz K.Maraş havaalanı 1 Nisan itibariyle tadilata alındı ve 1 Temmuza kadar ( 3 ay) kapatılacağı duyuruldu. Duyuruya göre uçuşlar 1 Temmuzda yeniden başlayacaktı. Ancak şimdi bakıyoruz THY sitesine 15 Ağustosa kadar K.Maraşa uçuş yok. Demek ki bir erteleme var. Ya tadilat uzadı, ya da ilave iş yapılıyor. Genişletme çalışmaları ne durumda acaba? Bugün 4 Temmuz ve hala bu konuyla ilgili K.Maraş gazetelerinde en ufak bir haber yok. K.Maraş gazetelerine (internet) güvenip okuyan uzaklardaki K.Maraşlılar bu durumda nerden bilgi sahibi olacak?
Resmi bir açıklama olursa bunu zaten biz sizinle aynı anda duyuyoruz. Siz bize bizim vatandaş olarak resmi kurumlardan veya ulusal basından öğrenme şansımız olmayan haberleri ulaştırın.
Bunun gibi hergün bir kaç tane örnek verebilirim K.Maraş basınının gündemden ne kadar uzak kaldığına dair. Diğer taraftan bakıyorsunuz hergün biribirinizden yaptığınız alıntıları haber diye yayınlıyorsunuz. Aynı haber noktası virgülüne 3 gazetede aynen çıkıyor. Güleyim mi, ağlayayım mı bilemiyorum. Bu nasıl bir gazetecilik. Bari bazı kelimeleri filan değiştirseler.
Aynı şekilde bazı resmi kurumların özellikle belediyenin Web sitesinde çıkan duyuru ve bilgilendirmeleri habermiş gibi yayınlıyorsunuz. Onu zaten belediyenin sitesinden okuyoruz aslında ama hadi siz de ayrıca yayınlayın diyelim. Ancak lütfen kelime ve cümleleri olduğu gibi yayınlamayın ne olur. Hiç olmazsa kendinize ait bir kaç kelime ilave edin.
Ben şehir medyacılığını o şehrin devletten bir şey isteme becerisinin bir şekli olarak görüyorum. K.Maraşlılar olarak ihtiyaç duyduğumuz hizmeti bizim adımıza devlet yetkililerinden yerel medyamız olarak sizler isteyeceksiniz. Ancak yapılmakta olan veya yapılacak hizmeti takip etmezseniz, olayları yakından gözetleyemezseniz insanlar sizi kaale alır mı, K.Maraşı kaale alır mı, size soruyorum?
Yine bakıyorum K.Maraş medyasından bir kaç gazeteci artık yazmama kararı almışlar. Yaa bırakın yazmasınlar. Bu güne kadar ne faydaları oldu da bundan sonra da olsun? Dedikoduyla, laf salatasıyla bir şehre hizmet edilmez. İyi insanmış, geçelim bunları. İyi insan olmak güzel ama ondan daha önemlisi üreten ve yararlı olan insan olmaktır. Duygusal olmamak lazım.
Mehmet Bey, şu havaalanı tadilatı konusu ne durumdadır bir haber yapma şansımız var mı? Gerçekten merak ediyorum. Resmi bir açıklama yapılmadan önce ben bu konuda bilgi sahibi olabilecek miyim acaba?
Hayırlı günler diliyorum.

Saygılarımla.

Yüksel SEYFİOĞLU

evet; öncelikle okurlarımıza, bizleri yücelten, yanımızda olan hemşehrilerimizin bizlerle ilgili bakış açısı çok önemlidir.

Bir şehirde, sorumluluk makamında olanlar; sorumluluklarının farkında olarak, bu sorumluluklarını yerine getirmekten aciz olurlar ise, vatandaş doğal olarak medya’ya yüklenecektir.

Gazeteci müneccim değildir.

Gazetecinin elinde bir sihirli değneyi yok ki, geleceği önceden görsün.

Kaldı ki, zaman zaman konuları ele alarak eleştirdiğimizde, idareceler konuyu eleştirmek yerine bize saldırmayı, yazdıklarımızı yalanlamayı daha kolay bir anlayış olarak ortaya koyuyorlar.

Örnek mi; Hastanelerin birleştirilmesi

Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı çalışmasını hala devam ettiriyor. Ama bizim milletvekilimizin bile bundan haberi olmuyor, bizim katıldığımız TV proğramında bizi bilgisizlikle suçlayacak kadar da ileri gidiyor.

Şimdi soruyorum;

Biz mi bilgisiziz?

Yoksa siz mi ilgisizsiniz?

Sevgili Seyfioğlu kardeşim, eleştirilerinizde haklısınız. STK, Siyaset ve Medya birlikte ortak akıl ile çalışamadığı bir şehirde her şeyin üzeri ölü toprağı ile kaplanır.

Kahramanmaraş’ta siyaset, STK ve Basın’da üzerine ölü toprağı atılmış bir durumdadır.

Ve sindirilmiş bir şekildeyiz!...

Yazsak bile dikkate alan kimse yok!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi