Güle güle kardeşim

Mehmet Doba (Dobaoğlu) Eğitimci- gazeteci ve yazar olarak Kahramanmaraş’ın son 30 yılında kendinden söz ettirdi. 01 Ekim 2021 Cuma günü ebedi âleme bir kuş olup uçup gitti. Mekânı cennet olsun. Nur içinde yatsın.

Kıymetli dostumuz ile 1990’lı yıllarda tanışma imkanım oldu. Sanırım o yıllarda da yerel gazetelere köşe yazmaya ve haber yapmaya başladı.

Kendi halinde, haramı- helalı ayırt eden, aldığı parayı helal ettirme kaygısı içinde olan bir insandı.

İşte o yıllardan bu yana birkaç defa birlikte aynı gazetede çalışma imkanımız oldu.

2003 yılında çıkarttığım Aktuel gazetesi ve daha sonra günlük olarak yayımladığımız bugün gazetesinde bir ve beraberdik.

2008 yılından bu yana yayında olan Maraş Gündem haber sitemizde ise 2020 yılından bu yana da düzenli köşe yazısı yazarak, düşüncelerini toplumla paylaşma kaygısı içindeydi.

Merhum Mehmet Dobaoğlu ile ilgili sayfalar dolusu yazabilirim. Ancak bir dostu ansızın kaybetmenin acısı ve hüznü içindeyim.

Hastalandığını duyup telefonla kendini aradığında telefona oğlu çıkarak “Babam vefat etti!” dediğinde yüreğimden bir şeylerin kopup gittiğini hissettim.

Malum benimde sağlık sorunlarım var. Kalp zaman zaman bizi de yokluyor. Sadece dua etmeye gücüm yetti.

Değerli kardeşim için dua etmeye bir ömür boyu devam edeceğiz. Mekânı cennet olsun. Ailesi, yakınları ve dostlarımızın başı sağ olsun…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi