Mehmet Dobaoğlu

Mehmet Dobaoğlu

GÜÇ İMPARATORLUĞU

Doğduğumuz günden bu yana bir türlü dünyamızda, özelliklede yaşadığımız Ortadoğu’da huzuru bulamadık; esasen tarihi sürece baktığımızda da yeryüzü aradığı huzuru bulamamış; ancak saadet asırlarında rahatlama görülmüştür! Peki suçlu kim?

Suçlu insanoğlu mu, şeytan mı, şeytanlaşmış insanlar mı? Ya da bunlara karşı olduğunu söyleyen hakkı ve adaleti savunduğunu söyleyen vurdumduymazlar mı?

Yakından uzağa gidelim, bence ilk suçlu iyiliği savunduğunu söyleyenlerin; çünkü kusurlarımızı düzeltmek yerine, başka yerlerde suçlu aramaktayız. Yani biz rolümüzü iyi oynayamadığımız için, kötü oğlan başarılı gibi görünmekte. Nitekim Mesnevi’de: “Herkes, önce kendi kusurunu görseydi, halini ıslah etmekten gaflet eder miydi!” Öyle ya halini ıslah edenler, başkalarını da ıslah edeceklerdir…

Yani iyiler, şeytan ve şeytanlaşmış insanlar kadar hak bildikleri dava peşinde koşmayınca, oyun üstüne oyun kuruyorlar.

Bu hafta yeni bir kitaba başladım. Bugün Şeytan İmparatorluğunu kurmaya çalışanları anlatıyor.  İsmi“Illumınatı’den Günümüze Global Elit ve Derin Dünya” Kitapta Çağdaş Nemrut’un çocuklarının Yeni Dünya Düzeninden bahsediyor.   

EN BÜYÜK OYUN KURUCU

İlluminati’yi duymuşsunuzdur. Şu Korona ile ortalığı bulandırıp, arkasından düşündükleri Yeni Dünya Düzeni kurmak isteyenlerin düşüncelerini anlatıyor.

Ancak bir Müslüman olarak önce şunu yazayım, bunları gözümüzde büyütmemeliyiz, çünkü çok korkaktır bunlar. Biz iman ediyoruz ki Cenab-ı Allah en büyüktür, güçlüdür, onların kurdukları tuzakları bozar. En büyük oyun kurucu O’dur(cc) Tarih de buna şahittir. Tabi onlar güçlü benim, her istediğimi yaparım diyor hatta kurdukları tuzakların da kuvvetli olduğuna inanırlar ama öyle değil.  Mevlana’nın ifadesi ile: “Bir çöp rüzgara karşı nasıl direnebilir?

Allah adildir, hakimdir, mutlak Kadir olandır. Nemrutu bir sinekle deviren Rab’bimiz bunlarında hakkından gelecektir. Neyse uzatmadan biz kitaba geçelim.

Kitabın kapağında şu ilginç söz yer alıyor: “Dünya perde arkasında olmayan insanların hayal ettiğinden çok daha farklı şahsiyetler tarafından yönetilmektedir” Bu söz, İlgiltere Eski Başbakanlarından Benjamin Disraeli’ye ait.

YAZAR DİYOR Kİ

Kitabın Yazarı Ersan Öztuna kitabı ile ilgili der ki; “Bu kitap, dünya tarihinden çekilmiş çeşitli fotoğrafların bir düzen içerisinde tarih ve mantık sırasından ibarettir. Kitapta nerdeyse hiç yorum yapılmadan, tarihin gölgede bırakılmış bilgi ve belgelerine vurgu yapılarak bir avuç dünya elitinin kendi istedikleri Global Dünya Düzenini kurmak için oynadıkları inanılmaz ama gerçek oyunlar anlatılmaktadır.

Yine girişte ABD Eski Başkanlarından F.D.Roosevelt’in bir sözü alınmış: “Politikada hiçbir şey rastlantısız değildir. Bir şey oluyor ise, onun o şekilde olacağının planlandığına emin olabilirsiniz!”

Honore’de Balsaç ise: “Dünyada olup bitenlerin kulis arkalarında gezinen insanlar yüzünden iki çeşit tarih oluştu biri düzmece, diğeri tarihi olayların gerçek nedenlerinin yazılı olduğu gizli tarih…”

Şu sözü de yazmadan edemeyeceğim, Noam Chomsky: “Toplumun genelinin neler döndüğünden haberi yoktur, hatta haberi olmadığından bile habersizdir!

Bu kitap diğerinden farklı olarak içerik hakkında bir özeti ilk sayfasında (s.15) yapmış. Deniyor ki:“1 Mayıs 1776’da bir “aydınlanma örgütü” savıyla kurulun Illuminati, kilise ve monarşi karşıtı “Yeni Dünya Düzeni” hedefiyle, Fransız Devrimi ve sonrası pek çok siyasi gelişmenin altyapısını oluşturuyor. Bu süreçte, Rothschild Hanedanı öncülüğünde gelişen Global Elit, halen dünya siyaseti ve yaşamını şekillendirmeye devam ediyor…”

Bu kitapta yazılanları Müslümanca bir bakış açısı ile ele alıp, sizlerin görüşlerine aktaracağım.

Amacım, yaşananlardan haberdar olmanız. Zira şeytanların hilelerini bilmeden, o hileleri ortadan kaldırmak için mücadele edemeyiz. İnanın hak gelecek, batıl zail olacak…(Devam edeceğim)

Peki kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Dobaoğlu Arşivi