Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

GÖV DERE ÇAĞLAYANI

Gök kelimesi Türkçemizde hem gökyüzünü ve hem mavi kelimesini mündemiç bir mana ifade eder. Türkler arapça olan mavi kelimesini dillerine katmadan önce bu rengin ismi gök rengi idi. O bakımdan al bayrağın bir diğerinin ismide renginden dolayı gök bayrak’tır. Göğermek kelimesi ise göğe ermek kelimelerinin birleşmesinden aradaki bir sesli harfin düşmesi ile oluşan kelimedir. Manası ise yeşillenmek, göğe doğru yükselmek ve büyümektir. Burada kelime mavi manasından yeşil manasına doğru evrilir.

 Bu ön bilgiden sonra gelelim yazımın asıl kısmına. K.maraşımızın saklı cennetlerinden biriside yukarıda yazıma başlık olarak kullandığım gövdere isimli çağlayandır. Bu çağlayan yılın on iki ayı yaklaşık 25 metre yükseklikten aşağı dökülmekte, etrafına su buharı saçmakta ve çok güzel bir mesire alanı olabilecek geniş bir düzlük meydana getirmektedir. Etrafına güzellik katarak dökülen bu çağlayan, göllü köyümüzün fakılar obasının batısında bulunmaktadır. Burayı bana anlatan ise mesleği icabı dağ taş gezen jeoloji muhendisi sayın İbrahım Kaptanoğlu bey efendidir. Kendisi bu yeri büyükşehir belediye başkanımız sayın Fatih Erkoç beyin gezdiğini ve kendisine bilgi verildiğini söyledi.

Maraşımız yeşil ve suyu bol bir şehirdir. İçme suyu ve sulama suyu olarak bazı zamanlar darlık yaşanmış olsa da son yıllarda yapılan büyük yatırımlar ve hizmetler neticesinde uzun yıllar su meselemizin olmayacağı aşikardır. Başta büyük şehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz olmak üzere şehrimize çok büyük parklar kazandırılmıştır. Yedi kuyular kayak merkezi ve bu merkeze giden yolda Dulkadıroğlu belediyemizin yapmış olduğu gayet büyük bir park yakın zamanda hizmete açıldı. İçindeki çeşitli bölümler ile gerçekten çok güzel bir park oldu. Bu hizmetlerin devamını bekliyoruz.

      Gövdere ise park yapılması halinde belki Türkiyede ilk olacaktır. İçinde tabii olarak akan bir dere ve çok yükseklerden düşen bir şelale ile gövdere parkı Türkiye de ses getirecek bir hizmet olacaktır. Bu parkın yapılması halinde isminin gövdere parkı olması ve bu hizmete sebeb olan İbrahim Kaptanoğlu kardeşimin de unutulmamasını dilerim. Bu tür doğa harikalarını en çok gören ve değerini bilen bir meslek erbabı olarak kendisi hayalindeki parkı bize anlattı. Büyülenmemek elde değil. Düşünün yukarıdan gayet güzel bir şelale akıyor ve çıkardığı ses ve su bulutu etrafında ağaçlık ve yeşil bir park. İnsanın hem bedenen ve hem de ruhen dinlendirir. Maraşımıza gelecek olan turistlerin muhakkak uğrayacağı ve hatıra fotoğraf çektirmek isteyecekleri yerlerin başında gelecektir.

Büyük şehir belediyemizden bu yer ile alakalı olarak çalışma yapmasını ve gerekli bilgi için de genç mühendis kardeşimiz İbrahim Kaptanoğlundan faydalanmalarını rica ediyorum. Bunlar Maraşımızın yeşiline ve su bolluğuna değer katacak eserler olarak anılacaktır. Her şey Maraşımız ve Rabbimin rızası içindir. Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi