Göksun Yolu Ve Ak Parti Açılışları

19 Nisan Pazar günü Abid Vanlı, Mustafa Şirin ve Akın Ozan ile Ak Parti seçim bürosu açılışlarına katıldık, Göksun Tünellerinden geçtik. Tüneller yakında hizmete giriyor

Pazar günlerini genelde aileme ayırmaya çalışırım. Eğer bu olmaz ise çoğunlukla Başkonuş yaylasına gider tabiri caizse kafamı dinlerim.

Cumartesi günü Kahramanmaraş kent merkezinde ki Ak Parti'nin seçim bürosu açılışını meydanda takip ettikten sonra, akşam yemeği için bir randevumuz olduğu için Mado Sarayına katılamadık. Pazar günü içinde çocuklarıma balık sözüm vardı.

Neyse pazar sabahı bizim adımıza söz verilmiş. Akın Ozan'ın kaptanlığında kuzey yolculuğumuz başladı. Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Beşen ile yapılan sık sık telefon görüşmesi ile proğramı öğrendik. Erken yola çıktığımız için bir yerlerde sabah çorbası içtikten sonra yavaş yavaş yolları inceleyerek Tekir'den itibaren yeni yola girdik.

Hani bir söz var ya; "Londra asfaltı!" gibi geniş teker sesinin gelmediği yoldan ilerlerken Ak Parti konvoyu hızla yanımızdan geçti. Tabana kuvvet dedik gaza bastık..

Orada bulunan tünellerin inşaatı bitmiş. Sadece asfaltı kalmış. Tünellere girerken Karayolları yetkilileri ile tüneli yapan firma yetkilileri Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a bilgi veriyorlar.

Bir arara 25 yada 26 Mayıs sözünü duydum. Yakınımda olanlara sordum. Ne var diye? Tünel çıkışında servis yolu yapıldığını ve bu tarihe kadar bitirileceğini ve tünellerden geçiş başlayacağını söylediler.

Sonra tünellere girdik. Tüneller bitmiş. Son tünel çıkışından Aslanbey çiftliği ve Göksun yoluna bağlantı yapılmış. Ancak inşaat devam ediyor. İki günde bu ara yer asfalt yapılabilinir. Yani o tarihe kadar biter. Yaklaşık bir aylık zaman var. Bu bir ay içinde servis yolu ve asfaltın bitirilerek hizmete açılması planlanıyor. Yani bir ay sonra bu bölgede hizmete girecek. Kahramanmaraş'ımıza hayırlı olsun.

**

İLÇELERDE DURUM NEDİR?

Göksun, Afşin ve Elbistan ilçelerinde ki seçim bürosu açılışlarını takip ederken bir yandan da insanlara sorular yönelttik.

Hangi partiye oy verme noktasında insanların kafalarının karışık olduğunu kısmen görme imkanı bulduk. Genel kanı ise Ak Parti'nin ağırlığı idi.

Büyükşehir Belediyesi Göksun ve Afşin ilçesinde görünür hizmetler yaptığı için konuştuğumuz insanlar memnuniyetlerini dile getirdiler.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal üç ilçede de yaptığı konuşmalarla göz dolduruyor, alkış alıyor. Ak partili de olsa büyük çoğunluk konuşmayı beğenmez ise alkış vurmuyor. Mahir Ünal kürsüye çıktığında ve konuşmalarıyla seçmeni etkiliyor.

Aslında 7 Haziran 2015 tarihine kadar siyasi içerikli köşe yazısı yazmama kararı almıştım. Ancak Göksun tünelleri bu yazıyı yazmamı gerektirdi. Kahramanmaraş'ın kalkınmasında, gelişmesinde emeği geçenleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi