Genel Müdürü Dinlerken;

Dile kolay 1975 yılından bu yana 35 yıl geçmiş, 13 ya da 14 yaşındayım. Orta okul sıralarında. O zamanlar siyasi tartışmalar orta okullara kadar sıçramış. Ve kendimizi bir grup içinde bulduk. Türkiye’yi o yaşlarda kendi düşüncelerimiz doğrultusunda geliştirmek ve büyütmek sevdası içindeyiz.

Ülkü ocaklarına gideriz, Milli Türk Talebe Birliğine gideriz, Kahramanmaraş (Karacaoğlan) il halk Kütüphanesine gideriz. Ders kitaplarından daha çok, roman ve siyasi kitapları alıp okuruz. Nihal Atsız’ı, Nurettin Topçu’yu, Ahmet Haşim’i, Namık Kemal’i, Ömer Seyfettin’i, Ziya Gökalp’ı okurken öte yandan Marksı, Hegeli, Che’nin Gerilla Günlüğüne kadar tam düşüncelerimizin karşısında olan kitapları da alıp okuruz.

Okumak bizim hayat felsefemizdi. Mutlaka haftada en az iki kitap okuyorduk, arkadaşlarımızdan kitap değiş ve tokuşu yapıyorduk. İşte o yıllarda Kahramanmaraş Ticaret Lisesinde okuyan, öğrenci liderlerinden biri olarak tanıdığım Hacı Duran Gökkaya ile tanışma fırsatı buldum. O yıllarda sağ ve sol cenahtan birçok yaşça bizden büyük olan insanlarla tanıştım. Onların bize verdiği en önemli şey; Okumamızı istemeleriydi. Bize kitap verirlerdi. O yıllarda tanıdığım Şimdiki Akdeniz Üniversitesi Rektörü de vardır.

Değerli yol arkadaşımız, ağabeyimiz Hacı Duran Gökkaya zaman zaman bizi arar ve hatırımızı sorar.

Hiçbir zaman Genel Müdür havasına girmez, eskiden tanıdığımız gibi, sevecen, samimi ve candan bir dost olarak hafızamızda tazeliğini korur.

Bu güzel dost ile dün bir araya geldik, sohbet ettik. Eski günleri hatırladık. O anlattı ben dinledim, ben anlattım o dinledi.

Yüreğindeki insan sevgisinin, Allah sevgisinin tezahürünü sözlerinde hissettiğim bu değerli dostumuz, bize Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin geleceğine yönelik vizyonu noktasında düşüncelerini dile getirdi.

Devletin ekonomik vizyonu, enerji politikaları, komşularıyla ilişkileri gibi konularda da bizim bilmediğimiz ülkemiz adına gurur duyacağımız güzel hedefleri anlattı.

Bu kadirşinas ve kadim dostumuz için neleri yazsak az diye düşünüyorum.

Elimizden insanlar için sadece dua etmek geliyor.

Ülkemiz iyi yolda, toplum olarak huzur ve barış yolunda, ekonomik olarak da artı yönde ilerleme içindeyiz.

Bize eski günleri yeniden hatırlatan, bizi ziyaretiyle onurlandıran dostuma da teşekkür etmek istiyorum.

İnsanlar eski dostlarının kıymetini bilmelidir. Eski dostlarda riya yoktur, menfaat yoktur.

Sevgi vardır, arkadaşlık vardır, kardeşlik vardır. Bilmem anlatabildim mi?

Dostları ihmal etmemek gerektiğini düşünüyor, iyi tatiller diliyoru

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi