Z. Abidin KIYMAZ

Z. Abidin KIYMAZ

Genel Af Meselesi

TBMM’de Af yasası anayasanın ilgili maddeleri gereği bir konsensüs oluşturularak çıkarılması gerekiyor, bu noktada siyasi partiler kendi tabanlarının ve toplumsal istemlerin ışığında bir sentez yaparak tekliflerini sunma durumundadırlar.

Partilerin bu meselede özel istemleri ve çekinceleri siyasi partileri bir araya getirmede engel olarak görülse de, sosyal bir yara olan kader mahkûmlarının ve ailelerinin talepleri karşılarında duruyor. Siyasetin görevi burada başlıyor, siyasetçi olmazı başarma durumunda, toplumda oluşan af talebinin cezaevinde ve ailelerinde yarattığı havayı siyasiler göz ardı edemezler ve çözüm de bulmak durumundadırlar.

Dışarıdan meseleye bakıldığında basit gibi görülmekle birlikte, rejim değişiklerinin olduğu dönemlerde, padişah veya kralın vefatı sonrasında göreve gelen yeni kral, padişah veya Devlet başkanı geçmiş dönemin izlerini silmek, yeni bir sayfa açmak adına genelde başvurdukları bir durumdur GENEL AF.

Hain fetöculerin kalbura çevırdığı adliye ve hukuk sistemi, hakim başına düşen dosya sayısını yüz kat artmış, cezaevlerinde 20 kişilik koğuşlarda 40 mahkum barındırılmaya çalışılıyor, adliye dava dilekçesi veren davalı ve davacının mahkeme sonuçları 6-7 yıl sonra adreslerine bildirildiğin de çoğu ölmüş oluyor yakınlarına tebligat yapılıyor.

İsviçre’de, İsveç’te siyaset yapıyormuş gibi boş beleş AF’la ilgili olumsuz konuşup AF’a karşı çıkanlar şunu bilsinler ki adaletin tıkanıp, dosyaların biri birine karıştığı, sapla samanın karıştığı düzende bir gün kendileri de AF’a muhtaç olabilirler.

Rahmetli Turgut Özal’ın Başbakanlığında genel Af meselesi gündeme geldiğinde ilk karşı çıkan devlet bakanı İsmail Özdağlar olmuştu, İsmail Özdağlar ‘AF’I SÖZLÜKTEN ÇIKARMAK LAZIM’ diye bir terim kullanmıştı. Aradan çok geçmedi bakan İsmail Özdağlar’la beraber Ankara Cezaevine girdik, kapıda İsmail Özdağlar’a ‘AF’I SÖZLÜKTEN ÇIKARALIMMI SAYIN BAKANIM’ demiştim.

Çivisi çıkmış bu düzende tuzu kuruların, zengin varlıklı kimselerin AF derdi olmayabilir, fakat şunu unutmayalım SUÇU TOPLUM HAZIRLAR FERTLERDE İŞLER içeri düşen her kişiden bizlerde sorumluyuz, AF sözü ok gibidir yaydan çıktımı geri dönmez.

Hayırlı AF’lar diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Z. Abidin KIYMAZ Arşivi