Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Galvanizli İskele Dayatması ve Sebepleri

Bundan takribi olarak iki sene önce, iş güvenliği kurslarında iskele tanıtımı yapılır iken, sanki Türkiye'de üretilemiyor veya üretilmiyor gibi bakanlığımızın bütçesi ile yapılan çalışmalarda alman firmalarının reklamları yapıldı. Bu yapılanı o günde yazdım ve telin ettim. Aradan geçen zaman zarfında alınan bu kararlar doğrultusunda beklerdik ki, iskele üreticileri bu kararlara uysun ve boyalı iskele üretimini yurt dışına yapsa bile yurt içine galvanizli iskele verilsin.

Sanayi bakanlığının birilerinin gazına gelerek apar topar galvaniz kararı almasının arkasında her kim var ise tespitini bekliyoruz. Milyonlarca metrekare iskele ülkemizde kullanılır iken bir günde bunları çöp yapan kuvvet kimdir, kime hizmet ediyor ortaya çıkarılsın. Bir günde askeri idarenin yönetime el koyması gibi bir karakuşi kararla insanların bir gün önce aldıkları iş iskelelerinin kullanılmaz olduğunu söylemek hangi gerekçe ile izah edilebilir. Bu kadar iskele ne olacaktır. Üstelik boyalı iskele üretimi ve satışı devam ediyor iken. Galvanizli iskele ile boyalı iskele arasında yüzde kırk maliyet farkı vardır. Ellerinde iskele olanlara bu iskelelerinin yerine galvanizli iskele almaları için bir yol düşünülmeden, artık o devir bitti yeni devir başladı denmesi ülke yönetimindekilerin 1930'lardaki kafaya sahip olduğunu göstermez mi.

Sanayi bakanlığından bu kadar işsizlik arasında bu saçma kararını gözden geçirmesini, fabrikaların yurt içi için galvanizli üretim yapmalarının teminini, ellerinde boyalı iskele bulunanlara ise bunları galvanizle kaplayacak imkanların sağlanmasını bekliyoruz. Artık gece konularda oturulmayacak diye, fakirin evini yıkıp, bu yere villa yap diyen akıl tutulması gibi bir kararla bizler ortada bırakıldık. Bu iktisadi sıkıntıların olduğu bir zamanda bu yapılan, sadece Almanlardan iskele ithal edenlere ve Almanlara yaramıştır.Bunun vebali ticaretten ve sanayiden anlamayanların boynundadır.Bu yanlışın düzeltilmesini bekliyoruz. Aksi ise sadece kaybeden hükümet değil, ülkede olacaktır.Yapılan hayra alamet değildir ve düşünülmeden birilerinin menfaatını temin için yapılmış gibi görünmektedir. Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi