Metin Acıpayam

Metin Acıpayam

Fa Ajans Yayınlarından Yepyeni Eserler Çıktı

Kitap, kültüre ait dünyanın en önemli unsuru.

Kitaplar çantamızda, hayatımızda, kitaplığımızda, kütüphanemizde... Tarihin en eski dönemlerinden, antik çağlardan beri hayatımızda olan, Heredot'a göre ise milattan önce 10. yüzyılda papirüslerin birbirine yapıştırılmasıyla başlayan mükemmel serüven...

Kitaplar, bir kişi veya kurum tarafından başka kişi ya da kurumlara veri aktarımını sağlayan araçlar olmasına karşın nesne olarak sevilen, yerilen, beğenilen, eleştirilen, önerilen ve üzerinde tartışılan şeyler olarak algılanmaktadır. Kitap okuma alışkanlığı, kitapseverler, kütüphane vb. pek çok ifade bizzat kitabın nesnesiyle alâkalıdır. Kitabın ne olduğu, etrafında şekillenen dünya, tarihi, bugünü, üretimi, geliştirilmesi gibi pek çok farklı konu özellikle son yıllarda gittikçe artan bir ilgi ile takip edilmektedir.

Her şey bir yana, bir kitap okumanın tadı bir yana…

Bu girişten sonra diyebiliriz ki; kitap, bir beldeyi şehir yapan, medeniyetlerin başlatıcısı olan en güzel ve en özel çalışmadır.

73044602_2458008504477896_7110698982824738816_n.jpg

FA AJANS YAYINLARINDAN YEPYENİ ESERLER ÇIKTI

Kahramanmaraş’ın perde arkasındaki bir kültür insanı. Düşünebilme, okuyabilme ve zihnindeki girift soruların cevabını bulabilme adına, fikrin derin ıstırabını yıllarca çeken bir değerli ağabey Alaattin Orçan… Yaşadığı ülkenin ve kendi öz milletinin kalitesini yükseltme uğruna, yapabileceği maddi ve manevi hiçbir yükten çekinmeyen… Posalaşmış sahte balon adamları sadece bir ‘iğne’ ile patlatan… Onların yüzlerine karşı ‘sen sahtesin’ ‘git ve gerçek ol’ diye çekinmeden söyleyebilen… Kısacası; ‘rasyonel bir zemin içerisinde’ ‘gerçeklikten kopmamaya çalışan’ duygunun engellerinden akıl realitesine sığınan adam… Yıllar önce kurduğu Fa Etiket Ambalaj Ajans Sanayi Limited Şirketi şehrimiz adına önemli bir müessese… Özellikle kitap ve dergi basımı açısından Kahramanmaraş için büyük bir şans FA AJANS… Bu zamana kadar yayınlanan onlarca kitaba yepyeni 6 yeni kitap daha eklendi.

İşte o kitaplar ve yazarları;

Hanifi YILMAZ - Gözden İnci Düşer

DOĞUMU: 1953 Kahramanmaraş'ta doğdu

ÖĞRENİMİ: İlk tahsilini Turan İlkokulunda tamamladı ve İmam Hatip Lisesi ve Ticaret Lisesinden sonra Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Maliye Bölümünden mezun oldu.

YAPTIKLARI

1. 1975-76 Yıllarında Çalışma Bakanlığının çeşitli birimlerinde iki yıl memurluk yaptı.

2. 1980 ile 1990 arasında İstanbul'da hayat mücadelesi devam etti. Bakırcılık imalatı ile tanıştı. Bakırcılık işletmeciliğinde on yıl müdürlük yaptı ve emekli oldu.

MEDENİ HALİ: Evli, bir erkek, iki kızı ve altı torunu var. Emekli.

EDEBİ HAYATI: Bir süre şiire ara verse de boş durmadı. Divan şiir tarzını benimsemesine rağmen, şiirin her tarzında kendisini gösterdi..

Şimdi USARE, DERGİZAN ve YENİ VESSELAM dergilerinde şiirlerine devam ediyor.

ESERLERİ

• VUSLATIN IRMAKLARI kitabı yayınlandı

. SEVDA KERVANLARI kitabı yayınlandı

. GÖZDEN İNCİ DÜŞER kitabı yayınlandı

• AMENTÜNÜN DİVANI ve GAZELLER isimli şiir kitaplarının hazırlığı içinde.

Sait IŞIK – Kırk Şiir Kırk Resim

1962 yılında Kahramanmaraş'a bağlı dereboğazı köyünde dünyaya geldi. Sait adını, alim bir zat olan ve lakabı ''Tuzsuz hoca'' diye anılan öğretmen ve Üstad dedesi Mustafa Işık takmıştır.1969-70 yıllarında İstanbul Gaziosmanpaşa Plevne ilkokulunda birinci sınıftan sonra Almanya Bremen şehrinde ilköğrenimini tamamladı. Çizgi romanlara bakarak onları kendi yorumlamasıyla çiziyordu. Sanatçıdaki yeteneği keşfeden annesi en büyük sevgi kaynağı ve destekçisi oldu. Babasının kütüphanesinden faydalanarak çok erken yaşta; psikoloji, Metafizik, tasavvuf, parapsikoloji, durugörü, felsefe ve şiirle tanıştı. Resimlerine düşlerini ve fantazilerini çizmekle sıradışı bir tarz oluşturmuştu. Elliyedi Kişisel Sergi açtı/Bindörtyüzotuziki karma sergiye katıldı 2013 Yılında İstanbul Büyükçekmece’de sanat ailesini oluşturdu ve Dünyanın en uzun açık alan ve yerde üç boyutlu resim sergisinde GUINNES Rekorlar Kitabına sanat ekibi (Alamara Sanat Merkezi) ve kendisi girmeye hak kazandı. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivallerinde Büyükçekmece gölünde balıkların yok olmasına dikkat çekerek göl üzerinde resim sergisi açtı/sekiz dakikada mehter müziği eşliğinde dört metrelik tuvale süpürgeyle ağaç resmi yaptı.

Sanatçı, duvar ressamları, serigrafi, portre, sokak sanatçıları ve karikatür çizerleriyle arkadaş oldu ekiplerine katıldı. Henüz dokuz yaşındayken Almanya’da ülkeler arası okullar resim yarışmasında ikincilik ödülünü aldı. Üniversite yıllarında katıldığı Üniversiteler arası karikatür yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Resmi ve özel kurumlarda resim ve karikatür yarışmalarında jüri üyeliği yaptı. İlk atölyesini selde kaybetti on gün balçık içinde kalan atölyesini beş yıl içinde tekrar kurdu ve yangında ikinci kez atölyesinde tüm sanatsal çalışmalarını kaybetti. İstanbul’a taşınma fikrinden sonra Atölyesini İstanbul’da kurdu. Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünün ilk mezunlarından oldu. Mersin’de kurduğu maviturunca sanat atölyesinde onyedi yıl sayısız öğrenciler yetiştirdi. Milli Eğitim Bakanlığında Halk Eğitimi Merkezlerinde, Kültür Bakanlığında, Gençlik Merkezi ve KYK’da, Sivil Toplum kuruluşlarında resim eğitimi verdi. Sanat kamplarında resim çalıştaylarında öncü oldu. Resmi ve özel kurumların kolleksiyonlarında eserleri bulunmaktadır.

Mersinde sanat ailesini genişletti, en az yirmiye yakın sanat atölyesi açılmasına vesile oldu, kendi adına hatıra ormanı dikti ve doğaya karşı sevgisini resimlerinde güçlü bir biçimde sundu. Yerel ve ulusal kanallarda sanatsal programlara katıldı. Gazete, İnternet sanal Dergilerinde ve bültenlerde eserleri, sanat eleştirileri yayınlandı. Televizyonlarda ve büyük AVM’lerde canlı performans –hızlı resim yapma tekniklerini gösteren aktiviteler yaptı. Şiar edindiği fikirlerden ikisi: ''Yaşayan her insanın sanat hakkı vardır'' ve ''Bir sanat insanı olarak, sanatçı yetiştiren sanatçılar yetiştirmektir gayem.'' diyerek sanatın sonsuzluğuna inanmaktadır. Sekiz yıl İstanbul’dan sonra sanatsal çalışmalarına Kahramanmaraş’ta devam etmektedir. Necip Fazıl’ın şiirlerini, Cemil Meriç, Seyyid Arvasi, İmamı Rabbani, İbni Arabinin sözlerini akrilik resimlere dönüştürdü. Gesam (Türkiye Güzel Sanat eseri Sahipleri Meslek Birliği)-Kültür Bakanlığı Sanatçısıdır. Kahramanmaraş’ta ‘’Mavi Düşünce Derneği’’ kurucu üyesidir.

Nedim TEPEBAŞI – Görebildiklerim - Kahramanmaraş Dosyası

Mahmut nedim Tepebaşı; 1953 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Eğitim Enstitüsünden sonra Sosyal Bilimler önlisansını bitirdi, daha sonra sosyoloji okudu.

Memuriyetin birçok kademelerinde görev yaptı, kütüphane müdürü iken memuriyetten emekli oldu. Bir dönemden fazla süre, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı.

1980’li yılların son çeyreğinde yerel gazetelerde başladığı makale ve inceleme yazılarına halen devam etmektedir.

Arkadaşlarıyla kurduğu EBRAR VAKFI’nın Mütevelli Heyet Başkan-lığı görevi yanında Vakıf tarafından ulusal alanda yayınlanan USARE EDEBİYAT VE SANAT DERGİSİ’nin de sahipliğini yapmakta-dır. Aynı zamanda Usare Dergisi’nde deneme ve hikâyeler yazmaktadır.

“Bireyden Devlete Aile”, “Geride Kalanlar” adlı yayınlanmış kitapları bulunmaktadır. “Görebildiklerim” adlı bu kitap, üçüncü basılı eseridir.

Basıma hazır halde bekleyen, sosyolojik inceleme ve değerlendir-me, deneme, inceleme ve araştırma yazıları ile eğitim, siyasî ve sosyal alanda topluma katkısı olan bazı kişiler hakkında yazdıkları yazılar yanında, yerel Yorum Gazetesi’nde yayınlanmış, daha çok yönetimle ilgili içeriğe sahip “Kahramanmaraş Dosyası” adlı çalışmaları bulunmaktadır.

Metin ACIPAYAM – 150 Yıllık Türkçe Kavgası

1992 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Yerel ve ulusal çapta yazılar kaleme aldı. Kültür - Sanat - Edebiyat başta olmak üzere İletişim ve Çocuk Gelişimi çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmaların yanı sıra Edebiyat ve İletişim alanında akademik öğrenimine devam etmektedir. Kahramanmaraş’ta ikamet etmektedir

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Acıpayam Arşivi