#Evde Kal Türkiye

Dünyayı etkisi altına alan, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen covid 19 (coronavirüs) ile ilgili dünyanın dört bir yanında çeşitli önlemler alınıyor.

Türkiye’de virüsün ilk çıktığı andan itibaren bir dizi tedbirler aldı. Öncelikle sınırlar kapatıldı.

Türkiye’ye gelen herkes neredeyse karantina altına alınmaya çalışıldı. Komşu ülkelerden karayolu ile giriş yapanlar sınır şehirlerinde kurulan sahra hastanelerinde 14 gün gözetim altında tutuldular.

Bunlar yapılırken Türkiye’nin bütününde pandemi hastaneleri belirlendi. Hastane personeli bu konuda bilgilendirildi. Eğitici çalışmalar yapıldı.

Bunun yanı sıra Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü adan itibaren de halkın birbiri ile iletişimini kesebilmek, caddeleri boşaltabilmek için bir dizi tedbirler alırken iş hayatının da kesintiye uğramamasına da dikkat edildi.

Devlet çalışma ve iş hayatı başta olmak üzere bu süreçte yeni kaynaklar aktararak günlük sosyal düzeni de koruma gayreti içindedir. Ancak kimi insanların hadiselere bakış açısı sağlıklı, toplumsal dayanışma, birliktelik gibi anlayıştan uzak bölücü bir üslup içindedir. Oysa hepimiz aynı geminin içindeyiz. Bir olma, birlik olma refleksi gösterebilsek bu sorunun üstesinden daha çabuk çıkabiliriz. Bu potansiyel var bizde.

**

Maske stokçuları, gıda stokçuları, marketlere saldıranlar ülkeye hizmet etmiyorlar.

İlgili Bakanlar açıklama üstüne açıklama yapıyor. Diyorlar ki; ülkede gıda sıkıntısı yok. Marketlerden ihtiyacınız kadar alınız. Çok şükür Kahramanmaraş’ta alışveriş yaptığımız marketlerde özellikle gıda alanında boş raflara rastlamadım. Topu topu 15 gün bilemediniz 21 gün yani üç hafta insanlar zorunlu olmadıkça sokağa çakmasalar, kalabalıklara karışmasalar bu virüs belası bitecek.

**

Yaşlı insanlarımız için devletimiz bir dizi önlemler aldı. Emeklilerin maaşları bile evlerinde ödenmeye başladı. Bunlar için her yerde Vefa organizasyonları kuruldu. Telefonla arıyorsunuz gelip sizin ihtiyaçlarınızı alıp geliyorlar. Ekonomik durumu olmayanlar için de devlet doğrudan yardım ediyor.

Bazı siyasilerin, bazı insanların açıklamalarına baktığımızda felaket tellallığı ölçüyü kaybetmiş gözüküyor.

Sosyal Medya mecralarında yalan bilgi ve belge paylaşanlar, milleti panik ve umutsuzluğa düşürecek yayınlar yapanlar ile ilgili alınan kararları sonuna kadar destekliyorum.

Asılsız, yalan haber yapanlar ve bunu yayanlar suç işlemektedirler. Bunların ortaya çıkartılarak cezalandırılması gerekiyor. Bunu yapanı 4 ya da 5 gün karakolda tutmak bu insanların akıllanmasına yetecektir.

Kriz tellallığı, fakirlik edebiyatı, işsizlik gibi konular abartılmaktadır. Bu ülkede işsizlik değil iş beğenmeme sorunu vardır.

**

Bize düşen görev; devletin açıklamalarına uymak ve ona göre davranmaktır.

Bu sebeple çağrı yapıyorum.

#evdekalTürkiye

#evdekalkahramanmaraş

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi