Erken Seçim Var Mı?

Cumhurbaşkanımız Sayın  Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli’nin “ erken seçim yok, seçim zamanında yapılacak” açıklamalarında bulundular. Öyleyse bu açıklamalar neden yapıldı? Hele şu günlerde Ukrayna-Rusya savaşı da varken zamlar nedeniyle bunalan halkın şikayetlerini  fırsat görerek  gündeme getiriliyor.

Doların ve altının yükselmesi, akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, ekonomide belirsizlik getirdi. Diğer taraftan tarım ülkesi iken bir çok ürünlerin ithalatın yapılması, gıda sektörünün stokçuluğa meyl etmesi ve bunlardan bir kaos çıkmasını, halkın sokağa çıkmasını  teşvik eden devamlı bir muhalefet kesimi bulunmaktadır.

Diğer taraftan ülkede özgürlük yok, tek adam ülkeyi yönetiyor, fikirden dolayı gazeteciler tutuklanıyor, yolsuzluk her yerde var,  ihalelerde kayırmacılık var, Fetö’den mağduriyetler yaşanmakta,eğitim sisteminin düzelmemesi nedenleri ile erken seçime bahane edilmektedir.

Kar eden Kamu işletmelerinin özelleştirilmesi, yabancı sermayenin iç pazarımızı etkilemesi ve önemli ürünlerimizin yabancılara geçmesi, yabancılara arazi satışının yapılması eleştirilmektedir.

Bunun yanı sıraTÜRKİYE’nin  2023'teDünyaya damga vuracağı projeler şunlardır;

Atak 2-Hürjet-MMU-Gökbey-Piri Reis-MiUS-DİHA-TB3-SİPER HSS-TS 1400 motoru-BATU Altay motoru-Kale KTJ 3200 -Milli Elektrikli tren-SOM-J-MKE (CIWS)-TOGG-Aya iniş-Akkuyu NGS-Türksat 6A-Karadeniz gazı-doğudaki petrol rezervlerinin arttırılması-belki Kanal İstanbul’a da başlanabilir.

Eğer Ukrayna-Rusya Savaşının olası etkisini düşünmezsek muhtemel seçim takvimi;

-31 Mart'a kadar erken seçim kararı alınmazsa, 2022 Haziran'da erken seçim olmaz,

-Haziran sonu TBMM kapanır ve seçim kararı alınmazsa, Kasım'da seçim ihtimali olmaz,

-TBMM olağanüstü toplantı yapmazsa.1 Ekim'de TBMM açılır. Seçim kararı alınmazsa,

-2023 ‘te erken seçim olsa da fark etmez.

Şu andaki parlemento başkanlık sistemine muhalefet karşı olduğunu her platformda dile getirmektedir.

Diğer taraftan şunlar da bir gerçektir; Milletvekillerinden asıl olan vekil halk tam faydalanamıyor. Bir randevu bile alınamıyor. Sekreterler veya danışmanlar ziyaretçilere veya kişilere göre özel muamele yapıyorlar, randevu isteyen kişiler kendilerince tanıdık değilse kırk dereden su getiriyorlar;

-Sayın vekilimiz toplantıda,

-Sayın vekilimiz grup toplantısında,

-Sayın vekilimiz Bakan ziyaretinde,

-Sayın vekilimiz grup heyet toplantısında gibi bahanelerle, “bilahare size dönüş yaparız” deyip, bir daha dönüş yapmamaları,

-Sekreterleri veya danışmanların “Bir talebiniz varsa ben yardımcı olayım” deyip, savsaklaması,

-Meclistekilerin, adeta ziyaretçileri, vekil ile görüştürmeme çabaları,

-Vekilin ise” ben sizin bölgenize bakmıyorum” sözü,

-Vekilin hemşehrisine “ben sizi tanımıyorum” diyerek ziyaretçiyi ötelemesi veya küçümsemesi olaylarını hep yaşıyoruz.

Maalesef bir çok Vekillerimiz sırtlarını genel başkanlara dayamış, çalışmadan halkın üzerinden geçiniyorlar ya da kendilerini seçtiren iş adamlarının iş takibini yapmaları kendilerine yetiyor. Tabii oy zamanı bütün halktan oy istiyorlardı. Seçildikten sonra da “sizi tanımıyorum” lafları alışıla geldik oluyor. Milletvekilleri ile ilgili zaman zaman memnuniyet anketi  yapılması yararlı olabilir.

Esas halkın istediği sisteme gelince;

-Önüne parti tarafından konulan kişiler yerine, muhtarlar gibi mahallede ön seçimler olsa,

-ilçelerde de seçilen mahalleliler yeniden değerlendirilip en iyileri seçilse,

-İl bazında yine en iyileri belirlenip seçilse,

-En son seçilen kişi, parti seçimini seçmenleri ile yapsa,

Yani halkın gerçek temsilcileri şeffaf bir şekilde seçilirse, işte o zaman ülkemiz demokrasi ve milli kalkınmasını tamamlamış olur. Umarız o günler de gelir. Rusya-Ukrayna savaşı da ülkemize sıçramadan kısa bir zamanda bitmesini arzu ederiz. Karadeniz’de kaynayan fitneden Rabbım ülkemizi korusun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi