Mehmet Dobaoğlu

Mehmet Dobaoğlu

ERKEN SEÇİM OLMALI MI?

Son dönemde muhalefet tarafından ortaya atılan erken seçim iddiaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üstüne basa basa yalanlanmıştı. Ancak, bu konu her gün gündeme taşınıyor, bence bilinçli olarak yapılıyor, bunu bir tarafa koyalım.

Bildiğiniz üzere işin bir yasal boyutu var, kanun koyucu ne zaman erken seçim yapılacağını seçim kanunlarında belirlemiş, bu konuyu da bir tarafa koyalım.

Tabi ki doğal olarak iktidar seçimi zorunlu olmadıkça, zamanında yapmak isteyecektir. Muhalefette, bastıracak, nitekim dün Ana Muhalefet Partisi CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, bunu açıkça ifade ettiler. Biz isteriz, kabul edecek olanlar da iktidarda olanlardır, dedi.

Bana göre önemli olan vatandaşın ne dediğidir. Bu konuda yazı yazacağımı ve yorum yapanlarında isimlerini köşeme taşıyacağımı belirterek sosyal medyadaki arkadaşlara; “Size göre erken seçim yapılmalı mı, nedenleri ile birlikte düşüncenizi almak istiyorum” dedim.

KAHRAMANMARAŞLILAR NE DİYOR?

Bazı arkadaşların görüşlerini buraya taşıyacağım, ardından da yorumumu yapacağım inşallah

“Seçimler vaktinde olmalı... Olağanüstü bir durum olursa erken seçim olmalı (Ali Aydın)

“Olmalı olmalı bunlar alıştılar eğer seçim olsa seçimin ertesi günü yine erken seçim isterler bunlar tam 25 yıldır her seçimden sonra erken seçim nakaratını söylerler her seçimin sonucunda aynı sonuç aynı hüsran yine de seçim derler demezler ki hata ‘yanlış bizde sürekli seçim isteyeceğimize bizim yanlışımız veya proje üretemeyişimizin nedenlerini aramazlar.” (Nevzat Ataç)

“Olmasın. Önce ekonomi düzelsin. Bütçe den partilere yardım kalksın.” (Akif Tolun)

“Hiç gerek yok. Çünkü mevcuttan iyisi mi olacak sanki?” (Burhan Nacar)

“Tam zamanında olmalı. Muhalefet biraz daha erimemek için erken seçim istiyor yanlış tam zamanında olsun” (Mehmet Kadımehmetoğlu)

 “27 Haziran’da yapılmalı. Sebebi ise gıda fiyatları ve işsizlik. Ah benim halen uyanamamış kendini akıllı zanneden saf halkım. Eveeet” (Cahit Tarak)

“Siyasi partiler hazine yardımı almayacak sa olabilir yeterki fatura vatandaşa kesilmesin.” (Hüseyin Kapukaya)

“Dostlarım adamların cebinden çıkan paramı var her canın istediğinde seçim mi olur 9 sefer kaybetmişin daha hala seçim diyorlar” (Metin Göl)

“Zamanında yapılsın. Seçimden bıktık.” ( Süleyman Karatut)

“Olmalı. Ülke yönetilemiyor!” (Mehmet Kışlalı)

“Gerekçesi fasafiso. İyice bittiler, güya seçim olursa dördü, beşi bir olup, bir Arap çorbası koalisyon yapa bilir miyiz umutları var.” (Ahmet Oğuz)

 “Zamanında yapılmalı erken seçim ekonomiye zarar verir...” (Süleyman Gül)

“Olsa ne olacaktır olan millete olur.” (Veysel Kenker)

“Ne gerek var?” (İsa Resul Önder)

“Seçim vaktinde olmalı. Kovid insanların moralini bozmuş vaziyette. Tabi ekonomiye de olumsuz yansıması olacaktır…” (Ali Kara)

“Yakın siyasi tarihimize baktığımızda, bu günkü başkanlık sistemine gelene kadar, yanılmıyorsam sadece bir veya iki defa seçimler zamanında yapıldı. Geriye kalanın hepsi, şu veya bu sebeple erken yapıldı… Muhteris ve kifayetsiz siyasetçilerin seçimde seçim, ille de erken seçim çığlıklarına itibar edilmemelidir.” (Ahmet Karaküçük)

Kemal Mağralı; “Ekonomik yük getirir. Hacı Yalçın, “Erken seçim tartışmak erken!” Yılmaz Terliksiz: “

Ülke zaten çıkmazda yeterince bide seçimin getireceği ekonomik yük Türkiye bunu kaldıramaz!” İbrahim Bulbül ise zamanında yapılsın” diyorlar. Veli Aydoğan: “Erken seçim gerektirecek bir durum yok şu anda. Mevcut yönetim iyi ya da kötü süreci idare ediyor

Metehan Kurt ise; “Seçim yapılsa bile masraf ve zaman kaybından başka bir işe yaramaz çünkü mevcut yönetimin yerine alternatif yok maalesef…”

İnanın katılımcıların hepsinin görüşlerini buraya aldım. Bazılarını kısalttım ancak anlamı değişmeyecek şekilde. Gördüğünüz gibi erken seçimi vatandaş istemiyor. Ama sürpriz olursa da şaşırmayalım, derim. Rabbim her şeyin hayırlısını versin. Kalın sağlıcakla. 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Dobaoğlu Arşivi