Prof. Dr. Ahmet Kıymaz

Prof. Dr. Ahmet Kıymaz

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'NİN DURUŞU / YENİ SEÇİM SİSTEMİ

Dostlarım bilir; MHP'nin geçen dönem Ankara Keçiören ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesiydim. O dönem içinde Genel Merkez başta olmak üzere MHP teşkilâtlarındaki üst düzey görevlilere genelde milletimizin, özelde Ankara'nın sorunlarını çözebilecek alanlarda dosyalar dolusu raporlar sundum. Hiçbirine olumlu - olumsuz geri dönüş olmadığı gibi, aksine tutum ve davranışları hep gözlemledim. Nihayetinde, Meclis Üyeliği görevimin hemen bitiminde, noter aracılığı ile MHP'den istifa ettim. Çünkü, gerek Sayın BAHÇELİ'nin, gerekse teşkilâtlardaki görevlilerin ülke geleceğinde olumlu katkılarının olmadığına inanıyordum.

Sayın BAHÇELİ'nin, özellikle son bir yıldır yansıttığı tutum, ortaya koyduğu duruş ile milletin gönlünde şahlandığını ifade etmem gerek. Sayın BAHÇELİ'nin, Sayın ERDOĞAN'a verdiği desteğin ve milletin menfaatine yansıttığı söylem ve duruşu devam ettiği müddetçe, tarihimizin altın sayfalarında yer alacağına inanıyorum. Evet, "DEVLET BEY, TÜRK MİLLETİNİN VE MİLLÎ DEĞERLERİMİZİN VİCDANIDIR."

***

Hem içimizde hem de dışımızda uzun yıllardır ASİMETRİK TERÖR ve ASİMETRİK TEHDİT'le karşı karşıyayız. Bu nedenle, Hükümet yöneticileri ve bürokratlar olarak ASİMETRİK TAARRUZ ve ASİMETRİK SAVUNMA yapmak zorundayız. Dünkü olayların ve şahsiyetlerin amaç ve nitelikleri ile, bugünkü olaylar ve şahsiyetlerin amaç ve nitelikleri değişmiştir. Gelecekte de değişebilir. ÖNEMLİ OLAN, HER DEĞİŞEN DURUM VE KONJONKTÜRDE, MİLLETİN MENFAATİNE BİÇİM ALABİLMEKTİR.

Şu an, ülkemizin karar mekanizmasının başında bulunan Sayın ERDOĞAN ve Sayın BAHÇELİ'nin dışındaki siyasîlerin azımsanmayacak bölümünün "hiç ölmeyecekmiş gibi" duruş sergileyip gerekirse "HAİNLİK" yapabilecek dirayetsizlik ve liyakatsızlık içinde olduklarını düşünüyorum. Bütün temizlik faaliyetlerine rağmen; siyasetin, bürokrasinin ve belediyelerin kavşak noktalarında, hâlâ PKK ve FETÖ sevicilerinin bulunduğu kanaatindeyim.

Sayın ERDOĞAN ve Sayın BAHÇELİ'nin yakınında bulunan bir elin parmağını geçmeyecek şuurlu ve ihlaslı grubun dışında pek çok siyasîye de esas itibariyle güvenmiyorum, güvenemiyorum. Bu nedenle, her şeyden önce yerel ve genel seçimlerin mutlaka erkene alınması ve güçlü adaylarla seçimin yapılması milletin geleceği açısından çok önemli.

Şu an için gidiş çok iyi. İnanıyorum ki, inşallah daha iyi olacak. Ama defalarca kez ifade ettik; birbirimize iyiliği ve güzelliği ihlasla telkin edenlerden ve saflarımızı daha çok sıklaştıranlardan olmak zorundayız. Gerisi, gelecek. Ve o gelecek, milletimizin ve insanlığın yararına olacak. Buna yürekten inanıyorum.

***

"DARALTILMIŞ TERCİHLİ SEÇİM SİSTEMİ" taslak halinde. Üzerinde son çalışmaların yapıldığını takip ediyoruz. Basında ifade edildiği gibi, bu yasa, Meclis'ten çıkarsa, milletin sorunlarıyla daha etkin ilgilenebilecek vekillerin Meclis'e girmesi sağlanmış olacaktır, kanaatindeyim.

Bu sistem, 90'lı yılların başında uygulanmıştı ve millet yararına sonuçları görülmüştü. Şu anki vekillerin çoğunluğunun yasayı onaylamak isteyeceğini pek düşünmüyorum. Ama, Sayın ERDOĞAN ve Sayın BAHÇELİ'nin duruşu, çok önemli. Onlar, yasanın çıkmasını sağlayacak duruşu yansıtırlarsa, vekillerin de "HAYIR" diyemeyeceklerine inanıyorum.

Aynı durum, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyelerinin seçiminde de olmalıdır,inancındayım. Zerre kadar samimiyeti olmayan, zerre kadar ufku ve ideali olmayan, selâm dahi vermekten aciz, rantiyeci o kadar çok meclis üyesi tanıdım ki, sadece paraları olduğu için adaylıkta ön sıralarda yer bulmuş ve meclis üyesi olmuşlardır.

***

Sayın ERDOĞAN ve Sayın BAHÇELİ'nin düşünce ve tavırlarını önemsiyorum. Bu tavır ve ideallerin, milletin lehine en iyi şekilde kendini göstereceğine de inanıyorum.

ERDOĞAN ve BAHÇELİ'ye hayırlı, sağlıklı uzun ömür diliyorum. Mazallah, her ikisi veya her ikisinden biri vefat edecek olsa, yedisine kalmadan "Türkiye'yi parçalama senaryosu", hayat hakkı bulabilir.

Bekleyip göreceğiz. Ve bu sırada gerçekten safları sıklaştırıp daha gayretli ve daha ufuklu olmaya devam edeceğiz. Yani, hep söylediğimiz gibi SABIR, ZİKİR (Dua - Gayret) göstereceğiz. O zaman, ŞÜKÜR yapacağımız güzel dönemler de nasip olacaktır.

Selâmlar, saygılar...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Ahmet Kıymaz Arşivi