Elbistanlı İş Adamı Orhan Çiçek’in Başarı Öyküsü

Elbistan’ın Yukarıpınar (Tepebaşı) köyünden yoksul olarak çıkıp, Aydın–Didim’de oteller zinciri oluşturan iş adamı Orhan Çiçek’in öyküsü:

Didim Aelbistan Otel' zincirinin (Aristo ve üç Aelbistan Otel) sahibi Orhan Çiçek ile otelcilik hakkında söyleyişte bulunduk... Elbistan'ın Yukarıpınar Köyünden çıkan garip bir Anadolu insanın girişimcilik ruhunun Didim’ de nasıl tecelli ettiğinin hikâyesini hayretler içinde dinlerken, bu insanların bugün ki vitrinlerini oluşturma yolunda hangi basamaklardan ne zorluklarla geçtikleri hikâyelerini gösterdiler.  Etkilenmemek mümkün değil. Çünkü bunların öykülerinin  gençlere örnek olacağına yürekten inandım… Kutlarım Orhan Çiçek...

Orhan Çiçek kimdir? Yukarıpınar(Tepebaşı) köyünden Hasan ve Altuney çiftinin altı çocuğundan biri olarak dünyaya merhaba dedi.. İlköğretimini kendi köyünde tamamladı. Ancak yoksulluk nedeniyle, orta öğretime gidemedi. Bu yüzden çocuk denilen yaşta kendisini iş dünyasının içinde buldu. O da diğer çocuklar gibi “taşı toprağı altın “ denilen İstanbul’a sürüklendi. Her türlü işte çalıştıktan sonra, vakti gelince o da her Türk vatandaşı gibi vatan görevi için kendini asker ocağına attı. Bitirir bitirmez soluğu Rusya’da aldı burada otel işçiliğin yanı sıra zamanla inşaat işlerine de girdi. Kısa zamanda kendi işini kurdu ve ilk büyük paraları burada kazanmaya başladı. Ancak sevdalısının Fransa’ya gideceğini duyar duymaz, Fransa yolunu tuttu. Çünkü sevda bütün duygularının yanı sıra hayata olan bağlılığını da etkiliyordu. Onun başkasına kaptırırım duygusu içinde olduğundan, Rusya’da ki düzenini bozma pahasına olsa Fransa’ya kendini attı.

Ancak onun bir adı daha vardı   “başarı”… Orada kısa zamanda kendini ispatlama imkanı buldu ve Restaurant, bakkalık ve gayri menkul işlerine girerek iş adamı olma yolunda tırmanışa geçti. Çalıştığı her bölümde başarıya imza attı. Bu arada da kara sevdası olan (Sakine Hanım) ile hayatını birleştirince ve mutluluğun getirdiği o moralle vatan özlemine daha fazla dayanamadı ve yatırımlarını Türkiye'ye aktarma kararı aldı.

Böylece Türkiye’de yaptığı araştırmalar neticesinde birikimlerini Aydın Didim’e yönlendirdi.". Burada ilk otelini Didim Altınkum’da ortak olarak Aristo Oteli’ni açtı. Daha sonraları Aelbistan oteller zincirini kurmaya başladı. Başardıkça zincirin halkasını artırmayı sürdürdü ve hala sürdürmeye devam etmektedir. Kendisi işini şöyle özetliyor: “ Hangi işi yaparsan yap otelcilik ayrı bir dünyadır, bu işi yapanlar hayat üniversitesini başarı ile bitirenlerdir” diyor. Çünkü otellerin her odası ayrı kültürlerin hikâyeleri ile doludur.

Maraş coğrafyasında ki gençlerimize örnek olsun… Çalışarak her şey başarılacağının en somut örneğidir Orhan Çiçek’in yaşam öyküsü…

45677023_2189629457736089_3442152387773464576_n.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan GÜLLÜ Arşivi