Edebiyatın Başkentinde Hüzün Hakim Bahattin Karakoç da Hakka Yürüdü

Rаhmаn ve Rahim olаn аdınа sığınаrаk
Açtım iki elimi kor gibi iki yаprаk

Kаpınа geldi işte yorgun bir аşk sаrhoşu
Gаribim muzdаribim аmа umutsuz değil
1-20181017102747.jpg

Dizeleriyle başlayıp devam eden Beyaz Dilekçe’nin müellifi, Türk Şiirinin ak saçlı kartalı, hemşerimiz Bahattin Karakoç 16 Ekim 2018 gecesinde Hakka yürüdü, Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun, tüm sevenlerinin ve ailesinin başı sağ olsun.

bahaeddin-karakoc-facebook_1539760164020.jpg

KİTAP FUARINA ŞAİRLERLE YAZARLARLA HELALLEŞTİ

Üç gün önceydi, Kahramanmaraş Kitap Fuarında ak saçlı bir kartal dolaşıyordu.  Yorgun bir aşk sarhoşu gibi Bahattin Karakoç ağabeyimiz çok sevdiği kitaplar arasında; dostlarıyla, kitaplarla, şairlerle, yazarlarla sanki son defa görüşüp helalleşiyor gibiydi.

Kader onu dünyada son defa Kahramanmaraş Kitap fuarında, elini öpüp, duasını almayı nasip eyledi. Standımızın önünde göründüğünde Yazar Mehmet Işık Hocamla beraber çektirdiğimiz  fotoğrafımız onunla son fotoğraf oldu.

bah-karakoc-2-img-20181017-wa0002.jpg

Geçmiş yıllarda evine kabul ettiğinde o kadar sevinmiştim ki, Onunla özel sohbet etmek, Türk Şiirini konuşmak, hatıralarını dinlemek, benim için o anlar çok özel zamanlar olmuştu. Hele hele o yaşında “her akşam en az yüzeli sahife kitap okumadan uyumam” sözünü duyunca imrenmiş, mahcubiyetten başımı öne eğmiştim.   

EDEBİYATIN BAŞKENTİNDE HÜZÜN HAKİM

Hazan mevsimindeyiz, bu yıl şiirin ve edebiyatın başkenti Kahramanmaraş’ta hüzün hakim. Ulu çınarların yaprakları birer birer dökülüyor. Ne kadar manidar ki bir ömür hayırla, kitapla yaşamış olan insanlarımızdan, şair yazar Ali Haydar Tuğ kardeşimizi de Kahramanmaraş Kitap Fuarının ilk gününde Hakka yürümüştür.

Takdir-i İlahi, şimdi ise Bahattin Karakoç Ağabeyimizi 18 Ekim 2018 perşembe günü öğle namazına müteakip Kahramanmaraş Ulu Camiinden ebediyete yolcu edeceğiz. Allah, her ikisine de rahmet eylesin, Mekânları cennet olsun.

12688016_10153833115353376_6721214281224789303_n.jpg

Her İmanlı Müslüman bilir ki;  “Ecel birdir tagayyür etmez.“Mevt, idam değil, adem değil, hiçlik değil, hayattan bir terhistir, bir paydostur, bir tebdili mekândır.”

Kаinаt bir mozаik her şeye sаhip Allаh
Ey gizli ve аşikаr her derde tаbip Allаh

Üstad, Beyaz Dilekçe’sini bu dizelerle tamamlamıştı. Hayırla geçen bir ömür de dün akşam son bulduç Biliyorum şiirler de öksüz kaldı. Şairler, yazarlar, edebiyatçılar, Kahramanmaraşlılar onu çok arayacaklar ama bir Fatiha kadar yakında olduğunu da hissedecekler.

Allah Rahmet eylesin, Mekanları Cennet olsun…

Selam ve sevgilerle.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi