Dünya İslam Hakimiyetine Muhtaç

(TRUMP, MADURO VE AP’NUN KARARI)

Dünya, kainat kuruldu kurulalı Allah, peygamberleri aracılığıyla insanları kendisine iman etmeye ve doğru yol için koyduğu hükümlere uymaya davet etmiştir. Dünyada ve ahirette mutlu olmanın yolu Allah’ın gönderdiği dine uymaktır. Tabii Allah dileseydi herkes Müslüman olurdu, ancak o zaman da imtihan olmamızın bir manası olmazdı. Tarihten beri milletler bir çok imtihan geçirmişlerdir. Kimileri Peygamberlerini dahi öldürmüşlerdir. İnsanoğluna en son din İSLAM indirilmiştir. Kıyamete kadar da Allah bu dini koruma altına almıştır. Başta Kuran-ı Kerim’in bozulamayacağı bilinmektedir.

Bu yüzden Semavi dinlerden bozulmayan tek din İSLAM kalmıştır. Günümüzde İslâm’a yapılan saldırılar hep olmuştur ve olacaktır. Hak ile batılın savaşı hep sürecektir. Semavi dinlerden Hristiyanlık, Yahudilik de sonradan bozulmuştur. Bu dinleri bozanlar; din adamı kisvesi altında olup, kendi emelleri doğrultusunda dinden menfaat bekleyenler, zengin nüfuzlu kişilerin dini kontrolları altına almak isteyenler, kendi ırklarını diğer ırklardan üstün görmek isteyenler, dünyayı yönetmek isteyen yöneticiler gibi tasnif edebiliriz. Durum böyle olunca dünyaya hakim olacak güç hiç bir zaman Allah’ın emri doğrultusunda olmayan haris kişilerin etkisinde kalacağı muhakkaktır. İskender, Cengiz Han, Napolyon, Hitler gibi gelip geçmiş kişiler hep zalim olarak hatırlanmaktalar. Günümüzde ise BM, 5 Devletin tekelindedir. Geri planda ise İsrail’in güvenliği vardır. Dünya, başta Müslüman ülkeler olmak üzere karıştırılmakta ve zulüm yapılmaktadır. Küresel kapitalizm ile ekonomi tehlike altındadır. Daha önceden olduğu gibi yine bir gün dünyada İslam yönetiminin kurulması barış ve adalet için gerekli görülecektir.

Bilindiği üzere ;

Venezuela’da Ulusal Meclis’in Başkanı Juan Guaido, 23 Ocak’ta muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etti. Ardından da, başta ABD olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanındı. Buna karşılık; Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Maduro hükümetine desteklerini açıkladı.

ABD ve Batı alemi uzun süredir yoksullukla boğuşan ve insan hakları açısından hiç iyi alametlerin gelmediği Venezuela'da muhalefet liderini başkan olarak tanıdığını ilan etti. Sosyalist Maduro rejimi ise direniyor. Maduro'nun bu süreçte yanında bulduğu Latin Amerika dünyası dışındaki liderler Rusya Devlet Başkanı Putin ve Erdoğan oldu

Başkent Karakas'taki siyasi kriz sonrası Türkiye ile Venezuela ilişkileri daha da yakınlaşırken, ABD'den şaşırtmayan Türkiye açıklaması geldi. Türkiye'nin Venezuela ile ticaretinin takip edildiğini belirten Reuters’e konuşan üst düzey bir Amerikalı yetkili:”ABD, NATO müttefiki Türkiye ile Venezuela arasındaki ticareti izliyor ve herhangi bir yaptırımın ihlal edildiğine karar verirse harekete geçecek” dedi.

ABD, Venezuela’nın altın satışlarını durdurmak için 3 ay önce yeni yaptırımlar getirdi. 2018’de Türkiye’ye Venezuela’dan 20 tondan fazla altın ithal etti.

ABD’nin terörizmin finansmanıyla mücadeleden sorumlu Hazine Bakan Yardımcısı Marshall Billingslea’nın, Ankara’da Türk yetkililerle yapacağı görüşmede, Türkiye ile İran arasındaki gaz ticareti konusunun yanı sıra Venezuela yaptırımlarının da masaya yatırılacağı belirtildi.

ABD’li üst yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nicolas Maduro’ya verdiği desteğin Washington yönetimini hayal kırıklığına uğrattığını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB), Venezuela’daki krize ilişkin Uluslararası Temas Grubu kurulduğunu açıkladı:

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu. AB öncülüğünde, Venezuela’daki krize ilişkin Uluslararası Temas Grubu kurulduğunu açıklayan Mogherini, grubun üyeleri arasında Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Portekiz, İsveç, Ekvador, Kosta Rika, Bolivya ve Uruguay bulunduğunu belirtti.

Mogherini, söz konusu grubun, Venezuela'da yeni başkanlık seçimleri hedefiyle yola çıktığını ve yeterli siyasi ilerleme sağlanmaması halinde 90 gün içinde grubun kendisini feshedeceğini ifade etti. Grubun ilk toplantısının gelecek hafta bir Latin Amerika ülkesinde bakanlar düzeyinde yapılacağını kaydeden Mogherini, ayrıca, dün AB dışişleri bakanlarının Venezuela’ya yeni yaptırımları görüştüğünü belirtti. Mogherini, AB ülkeleri arasında Venezuela’da “en kısa sürede” yeniden başkanlık seçimine gidilmesi konusunda “tam birlik” olduğunu vurguladı. Tabii seçimin sonucu şimdiden bellidir. Muhalif desteklenecek.

SONUÇ : ABD-AB birlikteliği ne olursa olsun dünyaya İslam haricinde hiç bir hakimiyet huzur getirmeyecektir. Şimdilik Müslümanlar üzerinde oynanan planları takip ediyoruz. Onların planı varsa Allah’ın da kaderi vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi