Nurettin Abacıoglu

Nurettin Abacıoglu

Dört Bakan

Dört bakanla ilgili meclis komisyonu kararını verdi. Şimdi muhalefet diyor ki: neden yüce divan kararı verilmedi. Çoğunluğu Ak partili olan komisyondan farklı bir karar bekleyenlere hayret ediyorum. Komisyonun Çoğunluğu CHP, MHP, HDP’li olan bir komisyondan da farklı bir karar bekleyenlere de hayret ederdim. Sanki diğer partiler olsa farklı mı hareket edecekti.

Prof. Dr. sayın Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığındaki yeni hükümet muhalefetin oyununa gelmedi. Bülöfü gördü. Koşmaya devam ediyor. Komisyon kararı meclis genel kuruluna gelecek. Şimdi burada da muhalefet, hayali beklentilere girecek. Muhalefetin şunu iyi anlaması gerekir. Ak partide parti disiplini vardır. Oniki yıldan beri aksamadan devam eder. Hiç kimseden farklı ses çıkmaz. Onun için işler tıkır, tıkır yürür. Her seçimi de kazanır. 


Ak partiye rakip olan CHP nin haline bakın; halkı heyecanlandıracak yeni bir şey söylemiyor. Herkes aklına geleni konuşuyor. Kendi partisini eleştiriyor. Hiç bir konuda konsensüs sağlanamıyor. Eleştirenler kendini kapı dışında buluyor. Yeni partiler kuruluyor. Bu durum CHP li seçmenleri tedirgin etmiyor mu? hala başarı bekleniyor mu? Peki MHP ne yapıyor, halkı heyecanlandıracak yeni bir şey söylüyor mu? HDP nin bile üstlendiği bir misyon var. Kürt realitesi. beğenirsiniz, beğenmezsiniz. 

Muhalefet partileri iktidar olmak için; Ak partiden daha iyi bir argüman neden ortaya çıkartamıyorlar? kendini yenilemeyen, yeni strateji üretemeyen, bu nedenle de halkın umudu olamayan partilere insanlar neden oy versin? sanki iktidar olmak istemiyorlarmış gibi bir intibaa veriyorlar. Bana öyle geliyor ki; muhalefet partilerinin zayıflığı Ak partiyi güçlü tutuyor. 
Ak parti yeni Başbakan Prof.Dr.sayın Ahmet Davutoğlu ile her alanda reform yapmaya devam ediyor. 

Muhalefet liderleri ve partileri cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan siyaset dersi almalıdır. Bir parti iktidarda yıpranmadan oniki yıldan beri duruyorsa; uyguladığı siyaset Türkiye gerçeğine yaslandığı içindir. Bence sayın Recep Tayyip Erdoğan Atatürk'ten sonra Türk siyasetinin yeni dahisidir. O kitleleri peşinden sürükleyen bir liderdir. Bana göre, o üzerinde akademik çalışma yapılması gereken bir liderdir. Umarım sosyologlar ve siyasi tarihçiler bu çalışmayı yapar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurettin Abacıoglu Arşivi