DOĞALGAZ SEVİNCİ VE ÜLKEMİZİN HALİ

Bu ülkede kendini TÜRK hisseden her insanın sevinmesi ve mutlu olması gereken bir durum ortaya çıktı.

Karadeniz’de bulunan 320 milyar m3 olan doğalgaz rezervi dışa en başlı başına bağımlı olduğumuz enerji konusunda önemli bir adımdır. Yetkililerin ve uzmanların açıklamalarına baktığımızda bu bölgede daha fazla rezerv olma ihtimali çok yüksek.

Bu şerefli milletin bir ferdi olarak bu buluştan gurur duydum, heyecan duydum, çok sevindim, mutlu oldum.

Kimi siyasi parti temsilcilerinin, kimi yazarçizer takımının bu buluşu küçümser bir üslup takınması ve normal bir olaymış gibi değerlendirmesi tek kelimeyle bana göre; ülke ve Türk düşmanlığıdır. İktidarı sevmeyebilirsin, Ülkenin Cumhurbaşkanından nefret de edebilirsin. Ama bu kininiz ülkeye ihanet düzeyinde ise kusura bakmayınız buna da millet olarak sessiz kalmayız.

Siyaset olarak, düşünce olarak, dünya görüşü olarak hepimiz farklı farklı görüşlerde olabiliriz. Ancak konu Millete ihanet ise o kalkacak olan elleri her zaman kırarız. Türk Milleti bu güne kadar ne çekmiş ise içindeki hainlerden çekmiştir.

15 TEMMUZ 2016 TARİHİ MİLLETİMİZ İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR

15 Temmuz gecesi Cia-Mossad- İngiliz-Fransız- BAE destekli Fetocuların başını çektiği o gece yaşananları asla aklınızdan çıkarmayınız.

Bu millet o gece Ülkesine, liderine, geleceğine sahip çıktı. O gece her hangi bir partinin sempatizanı değil sokağa çıkan bu şerefli milletin ta kendisiydi. Alevisi, sünnisi, Türk’ü, Kürt’ü tanklara, toplara, uçaklara meydan okudu.

O gece ellerini ovuşturanlar bu gün doğalgaz sevincimizi küçümseyen ahlaksız, aşağılık vatan haini insanlardan başkaları değildir.

Bu millet uyandı. Bu millet artık her şeyi görüyor. Kimin yerli, kimin uşak ve hain olduğunu görüyor…

Siyaset ve oy vermek farklı bir şeydir. İnsanlar istediği partiyi oy verebilirler. Bu hakka da sahiptirler. Kimseye “oy verdiği parti nedeniyle” tartışmaya girmem, girilmesini de doğru bulmam. Ancak parti hırsı ve körlüğü vatana ihanet düzeyinde ise ona da saygı duymam… Ülkesine ihanet düzeyinde olan insana da saygı duyulmaz…

ÜLKEM ADINA GURUR DUYUYORUM

Ben 78 kuşağıyım. Yaşım 60’a merdiven dayadı. 100 gramlık bir çay paketi alabilmek için rahmetli babamla gecenin 03.00’de kuyruğa girdiğim günleri unutmam. Unutmam da mümkün değildir. Kimileri çıkmış o yıllar şimdiki yıllardan daha iyiydi diyor. Ya Allah’tan korkmaz adam. “O yıllarda bu ülkede yoksulluk kol geziyordu”

Ben Serintepe Mahallesinde büyüdüm. O günün şartlarına göre de varlıklı bir aile sayılırdık. Bakkal Dükkânımız vardı, Çayhanemiz vardı. Buna rağmen tek bir zeytin tanesini iki lokma olarak yerdik. Bunları, dibine kadar yaşadığımız yoksulluğu unutmamız mümkün mü?

12 Eylül darbesi öncesi bu güzel şehrimde yaşanan “maraş olayları” ve bunları tertipleyen hainler kurşunlarını halkın üzerine sıkarken bu Türk, bu Kürt, bu Alevi, bu Sünni demediler. Ama bundan beslenen insanlar sürekli bu hadiseyi kaşımayı tercih ettiler. Kardeşi kardeşe, komşuyu- komşuya düşman ettiler… Ve şimdi o puslu günlerin özlemi içinde yaşayan hainler var.

Televizyonlarda Cumhurbaşkanının doğalgaz müjdesini verirken, ilk aklıma gelen “Çırpınırdı Karadeniz” türküsü oldu. Yüreğimi sevinç, gurur ve hüzün aynı anda kapladı.

Siz Boraltan Köprüsü hikâyesini ve acınmışlığını bilir misiniz? Bu hadise size bir şey hatırlatıyor mu? Tabii sizin Türk Milleti diye bir derdiniz olmadı. Siz ne bilirsiniz ki, burada ki acı hikâyeyi…

Bulunan sadece doğalgaz değildir aslında. Bulunan bizim yitirdiğimiz umutlarımız ve geleceğe dair hesaplarımızdır. İşte biz buna yeniden kavuştuk.

Bize bu günü yaşatan Allah’a şükürler olsun. O doğalgazın bulunmasında ter akıtan, emek veren, yüreğini ortaya koyan bütün isimsiz kahramanları, yiğitleri hürmet ve saygıyla selamlıyorum.

İnşallah birkaç yıl sonra yeniden bu coğrafya ’da Türk Milletinin ayak izlerini daha sık göreceksiniz… O günler yakındır…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi