M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

DİL VE ÜSLUP ÇOK ÖNEMLİ

Alınan erken seçim kararının ardından ülkede tekbir gündem kaldı. Bu gündem bilindiği gibi; ‘24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri.’ Millete, Memlekete hayırlı, uğurlu olsun inşallah.

Alınan erken seçim kararının ardından dost meclislerindeki sohbetler de ister istemez siyasi sohbetler haline dönüşüverdi. İlk günlerde seçime hangi partilerin katılacağı, Cumhurbaşkanı adaylarının kimler olacağı hakkında hararetli sohbetler yapıldı. Yapılan birçok spekülasyonun ardından MHP’nin dışındaki tüm partiler Cumhurbaşkanı Adayı göstermeyi uygun buldular.

 Her ne hikmetse bugüne kadar tüm seçimlere tek başına girmiş olan koca koca partiler bu seçimlere ittifak yaparak girmeyi yeğlediler. Aslında nedeni belli ama hala milletin çoğunun nedenini anlayamadığı ittifaklar, seçim birliktelikleri kurulmaya başlandı.

İlk önce, Politikasını ‘Milliyetçilik’ üzerine inşa eden MHP ile ‘Ilımlı İslam’ üzerine inşa eden AKP; ‘Devletin Bekası’ uğruna birlikte hareket etme kararı aldılar. Birlikteliklerinin adına ‘Cumhur İttifakı’ dediler.

AKP, MHP ile ittifak oluştururda CHP durur mu? Elbette durmaz. Koskoca Ana Muhalefet Partisi niye dursun ki! O da yanına İYİ Partiyi, Saadet Partisini (SP) ve Demokrat Partisi’ni (DP) alarak bir birliktelikte onlar kurdular. Birlikteliklerine ‘Millet İttifakı’ adını verdiler.

Birde Cumhur ve Millet İttifakına alınmayan HDP var. Bunlar ezelden beri bu ülkenin bölünmesini isteyen ne kadar terör örgütü varsa hepsiyle ittifak halindeler. İttifaklarının ismine ‘Zehir İttifakı’ diyorlar. Bunlar kesinlikle Kürt değiller. Kürt Milletini kullanan terör tacirleridir. Bu millet bu ittifakın cezasını er/geç mutlaka verecektir.

Bu arada Milletvekilliği için aday adaylık müracaatları hızla tamamlandı. Her zaman olduğu gibi gönlü vatana ve millete hizmet aşkıyla yanan binlerce vatandaşımız sırf Allah rızası için yollara düştü ve Milletvekilliği görevi için başvurularını tamamladılar. Sıra listelerin açıklanmasına geldi…

Dost sohbetlerinde Temmuz ayına kadar siyaset konuşulacağı kesin. Ama sohbetlerde kullanılan dil ve üsluba çok dikkat etmek gerekecek. Zehir ittifakını ayrı tutarsak bu milletin önünde oy verebileceği iki ittifak var. Birisi Cumhur, diğeri Millet ittifakı.

Bunlardan hiç birisi daha çok Müslüman değil. Bunlardan hiç birisi daha çok Milliyetçi değil. Bunlardan hiç birisi daha çok vatanperver değil… Olsa olsa bunlardan birisi diğerinden daha çok çalışan, insan kaynaklarını daha iyi kullanan, teknolojiyi daha iyi kullanan, kendini insanlara daha iyi ifade eden olabilir.

Aziz, Mübarek Ramazan ayına çok az bir süre kaldı. Üç ayların sonuncusu olan Ramazan-ı şerife bir hafta sonra kavuşacağız. Belki iftar sofralarında belki teravi namazı çıkışında beklide sahur programlarında yine siyaset konuşacağız. Dilimize ve üslubumuza çok ama çok dikkat etmeliyiz.

Mensubu olduğumuz siyasi parti başarılı olsun, falanca aday Milletvekili olsun düşüncesiyle hısım ve akrabalarımızı, dostlarımızı, her gün yüz yüze baktığımız arkadaşlarımızı kayıp edebiliriz. Böyle olsun istemiyorsak ağzımızdan girene ve çıkana çok dikkat etmeliyiz.

Ülkemiz Cenab-ı Hak’ın bu dünyanın cenneti olsun diye yarattığı bir ülke, dağlarıyla, ovalarıyla, gölleriyle, denizleriyle yeryüzündeki ender coğrafyalardan birisi. Gazi Mustafa Atatürk’ün deyimiyle;  ‘ Milletimiz zekidir, çalışkandır, dürüsttür, adildir. Hakk’ı da, halkı da, hukuku da bilir. Yeter ki bir birimizi daha iyi tanıyalım. Bir birimizi dinleyelim, anlamaya çalışalım.

Mutlaka her gönülde bir aslan vardır. Oy hakkı olan, seçmen olan insanımızın bir tercihi olacaktır. 24 Hazirana kadar herkes bir birini kırmadan projelerini anlatacaktır. Herkes inandığı davayı (Partisinin seçim beyannamesini) anlatacak, millet-i Aliden oy isteyecektir.  Gerek Cumhur ittifakının gerekse Millet ittifakına; Münafık demek, Fetö’cü demek, Cumhuriyet düşmanı demek doğru bir şey değildir…

İnsanlar fanidir. Bir dönemi ünlüleri, şanlıları bu gün olmadığı gibi bu günün ünlü ve şanlıları yarın olmayacaklardır. Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin. Ramazan-ı şerifimiz mübarek olsun. Tüm Annelerimizin Anneler günü kutlu olsun. Allah Türk Milletini her an güldürsün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi