Devlet ve Vatandaşın güvenliği

Devlet; vatandaşın can ve mal güvenliğinden sorumludur. Devlet hâkimiyet alanındaki yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayamayarak aciz duruma düşerse vatandaşlar o devleti sorgular.

Güzel ülkemizde demokrasinin gelişimi, insan hakları, özgürlükler gibi temel birer insan hakkı ve evrensel değerler dediğimiz kavramlar yerleştirilmeye çalışılırken ne yazık ki idam cezasını kaldırdık.

Anadolu coğrafyasında, bu coğrafyada gözü olan, bu coğrafya üzerinde operasyon ve bölmek isteyen uluslararası güçler ve ülkeler sürekli bize taciz yaptılar.

Özünde bir ermeni terör örgütü olan PKK ve onun uzantıları Kürtlere özgürlük adı altında o coğrafyada Kürt katliamı yapıyor. Bunun bilincinde olmayan birçok Kürt genci de yaşadığı coğrafyaya, ailesine ve ülkeye zarar veriyor.

O bölgede yatırım yapan firmaların araçları, barajlar, şantiyeler bombalanıyor, yollar tahrip edilip köprüler havaya uçuruluyorsa bu örgütün hangi amaçlar içinde olduğu kamuflaj ediliyor ve bunda da başarı sağlanıyorsa oturup burada düşünmemiz gerekmiyor mu?

Düşünün bir ülkede basın özgürlüğü adı altında Devletin temel yapı taşlarına zarar veriliyor ve vatandaşı devletten soğutan bir algı operasyonu yapılıyorsa devletin ve hukuk konusunun tekrardan ele alınması gerektiğini düşünüyorum.

Bu ülkede elinde silah tutan katiller olduğu kadar da elinde kalem tutan katiller vardır. Elinde kalem tutan katiller daha tehlikelidir.

**

Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen uluslararası örgütlerden mali destek alarak bu ülkeye ihanet eden hainler vardır.

PKK’nın örgüt merkezi olan Kandil’de Almanların, Yahudilerin, Ermenilerin olması neyle izah edilebilir.

Bu ülkede hükümet kurulmaması için bin dereden su getiren ve sürekli işi yokuşa süren siyasi parti liderleri bu yaptıklarını millete nasıl izah edeceklerdir? Tarih yarın bunları yazarken birer vatan haini olarak yazmayacak mı?

Bölücü terörün reklamını yapan, sürekli kargaşa ve ölüm fotoğraflarını haberleştirerek halkı umutsuzluğa sevk ederek devletle küs bir toplum oluşturmak isteyen gazetecileri, gazete patronlarını tarih birer vatan haini olarak hükmünü vermeyecek mi?

**

Devletin temel ve birinci görevi halkın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Son aylarda bu güzel ülkemde yapılmak istenen oyunları millet iyi kavramalıdır. Ülkemize yapılan bu haince saldırılara karşı meseleyi sadece silah ile çözmemiz mümkün değildir.

Kurulan seçim hükümeti yeniden idam yasasını getirmelidir. Halkın canına ve malına kast eden hainler cezalandırılmalıdır. Bu gün Dünya’nın en ileri demokrasisinin yaşandığı ABD’de idam cezası var iken bizde kaldırılması en başından yanlıştı.

Halk otobüsünde evlerine yetişme kaygısı içinde olan masum vatandaşları Molotof ile ölüme gönderen hainler için idam cezası getirilmelidir.

Bizlerin can ve mal güvenliğini sağlamak için nöbet tutan Askere, Polise haince tuzak kuran, kurşun sıkan bölücüler ve katiller için idam cezası yeniden getirilmelidir.

Kısacası Türkiye’de idam cezası tekrar getirilmeden bu millete huzur ve güven getirilemez.

**

Bu gün görevi başında şehit olan Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz’ı Önsen Mahallemizde toprağa vereceğiz.

Türk Milletine diz çöktürmek isteyen ülke ve örgütlerin hain saldırıları devam ediyor.

Allah bu milletin yar ve yardımcısı olsun.

Allah bu hainlere fırsat vermesin.

Bu duygular içinde şehidimize Allah’tan rahmet, yakınları ve yüce milletimize baş sağlığı diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi