Değişimi Yakalayabilecek Miyiz?

Birkaç gün önceydi, Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile Menzelet Barajı kenarına kurulan Su Sporları Merkezine gittik.

 

Mavi ve yeşilin hakim olduğu manzarası güzel bir alanda kurulan bu tesis Kahramanmaraşlı çocuklara su sporlarını öğretecek.

Bu tesisin zaman içinde gelişme göstererek daha da büyüyeceğini tahmin ediyorum. Göl çok güzel ve su sporlarının neredeyse tamamının yapılabileceği büyüklüktedir.

O civarda yer alan birkaç balık üretim çiftliğinin de zamanla başka yerlere gönderileceğini tahmin ediyorum. İşte o zaman temiz ve vatandaşın istifadesine sunulacak güzel bir havza meydana gelecektir.

Değerli müdürümüz Ali İhsan Kabakçı beyi bu yatırım ve çabalarından dolayı kutlamak istiyorum. Eline sağlık.

**

YENİ ÇEVRE YOLU İHTİYACI DOĞUYOR

Dün değerli meslektaşım Bekir Doğan beyin kayınvalidesinin cenaze törenine katılmak için Önsen Hopuru denilen mahalleye gittik.

Yol arkadaşım Serdar Erdoğanyılmaz bey ile giderken Büyükşehir Belediyesinin yaptığı sıcak asfaltı konuştuk. Yol genişletilmiş. Kaliteli bir yol ortaya çıkmış. Ayağımız hiçbir yerde çamura değmeden gidip geldik.

Malum Aksu köprüsünden o bölgeye geçerken köprünün sağlam ancak çok dar olduğunu da gözlemledik.

Bu köprü ve o civarda yol genişletilmesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesinin bir çalışmasının olduğunu biliyoruz. Birkaç ay sonra yeni köprü ve genişletilmiş yol ile bu bölgeler birer cazibe merkezi haline gelecek.

Bunun yanı sıra Kayseri yolundan ırmak üzerine yapılacak olan köprü ile ilgili de çalışmalardan haberimiz oldu.

Onikişubat Belediyesi tarafından yaptırılan Üst yapı ve asfalt fabrikasının yakınlarından geçen ve karşıya Önsen mahallemiz sınırları içinde yer alacak olan yeni köprü ile bu bölge daha da yakınlaşacaktır.

Yine Önsen sınırları içinde yapılması planlanan 10 bin konutluk yeni bir uydu şehir kurulması ile birlikte yeni bir çevre yolunu da zaruri hale getirecektir.

Necip Fazıl Hastanesi yakınlarından başlayacak olan yeni çevre yolu Şerefoğlu mahallesinden geçerek Çakıroğlu Mahallesi sırtlarından, Önsen ve Kavlaklı bölgesi takip edilerek Kayseri yoluna bağlanacak olan bu yeni çevre yolu yeni yeni cazibe merkezleri oluşturacaktır.

Bu yeni çevre yolu şehir merkezine ne kadar uzak yerlerden geçirilirse o kadar şehir büyüme imkânı bulacaktır. Bu konuyu özellikle ifade etmek istiyorum.

**

MALİK EJDER VE KUMAŞIR GÖLÜ

Kahramanmaraş’ta inanç turizmi noktasında önemli bir yer olarak gördüğüm Malik Ejder Türbesi bir hazine olarak yanı başımızda bizi bekliyor.

Eski Belediye Başkanı Mustafa Poyraz döneminde ciddi bir yatırım ve hizmetin olduğu Malik Ejder Türbesi ve civarında yapılanların yeterli olmadığını ve daha fazla çevre düzenlemesi yapılması gerektiğine inanıyoruz.

O bölge yarım bırakılmıştır. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yarım bırakılan işi tamamlamalıdır.

Kumaşır Gölü ile ilgili Başkan Poyraz döneminde bir proje tanıtımı yapılmıştı.

Ancak bir çivi çakılmadığını görüyoruz.

Kumaşır gölü ve civarının da bir proje dâhilinde yapılmasının artık vaktinin geldiğini görüyor ve yetkililere çağrı yapıyoruz.

Sözü özü olarak;

Malik Ejder ve Kumaşır Gölü ve o çevre yeni yapılacak olan köprü, yol genişletilmesi ile birlikte cazibeli alan haline gelecektir. Vakit geçirilmeden Türbe ve Kumaşır gölü projelerine de başlanılmalıdır.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi