Dedesinden Torununa En Değerli Miras Kitap

Kahramanmaraş Uluslar arası 5. Kitap ve Kültür Fuarı bütün güzellikleriyle devam ediyor. Bilindiği üzere, geçen yıl HanDuvarları/Kalbe Düşen Kor romanıyla katıldığım fuara, bu yıl Kayıp Sevda romanımızı da ilave ederek okuyucularımızın karşısına çıktık. Yediveren Yayınları Standında bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.

Kitap fuarında zaman zaman imza için gelen dostlarımızın güzel anlarına da şahitlik ediyoruz. Bunlardan birini anlatmak istiyorum.  Şöyle ki:

resim-1-kitap.jpg

TORUNU İÇİN YAZARLARINDAN İMZALI KÜTÜPHANE KURUYOR

Öğretmen Ökkeş Öner Beyefendi, üç yaşındaki güzel torunu Asya Yapalak yavrumuzla, ailesiyle birlikte standımıza imza için teşrif ettiler. Ökkeş Öner, ortaokuldan sınıf arkadaşım. Torunu Asya dünyaya geldiği günden beri, kitap fuarına geliyor ve torunu adına yazarlarından imzalı kitaplar alıyor. Geçen sene ofisime gelerek kitabımızı imzalattırmıştı. Bu yılda bizzat Asya kızımızı da alarak ailesiyle birlikte Fuara yazarlarından imzalı kitaplar almaya gelmişler. Sağ olsunlar bizi de onurlandırdılar.

Ökkeş Öner, torunu Asya adına yazarlarına imzalattırdığı kitapların sayısının 77 olduğunu, imzaladığımız Kayıp Sevda romanımızla 78. Yazar olduğumuzu söyledi. Tabi ki gururlanmamak mümkün değil.

resim-2-kitap.jpg

Ökkeş Öner Hocama, bu güzel gelenek sizde nasıl oluştu? Dediğimde, önce derin bir ah çekti, o ahın içinde sanki çok şeyler gizliydi, sanki rahmetli babasına da biraz da sitem eder gibi bir hali vardı, şunları anlattı:

EVLATLARIMIZA EN DEĞERLİ MİRAS

“Babam eski Adana yolunda Alman Pınarında ki lokantayı çalıştırırdı. Üstat Necip Fazıl’ın babamla çok yakın dostluğu vardı. Üstad bölgeye geldiğinde yol güzergahında mutlaka Alman pınarına babamın yanına uğrar, saatlerce uzun uzun sohbet en ederlerdi. Şimdi rahmetli babama diyorum ki; Baba, Necip Fazıl arkadaşındı, o kadar sohbetiniz oldu, bir kitabını elinden alıp da neden imzalattırmadın? Diye sitem ediyorum. Bu benim içimde ukde kaldı. Torunum dünyaya geldiği günden itibaren kitap fuarlarına gelerek yazarlarından imzalı kitaplar alıyorum. Şu anda siz 78. Kitabını imzalattırdığımız yazar oldunuz. Amacım benim gibi dedelerin, babaların, annelerin çoğalması. Hem yazarlarımıza destek hem de evlatlarımıza en değerli miras bırakmış oluruz.”

resim-3-kitap.jpg

Ökkeş Öner Beyefendi’nin söylediklerini duyunca duygulanmamak mümkün değildi. Kitap, bir dedenin torununa bırakacağı en güzel miras ve hediyedir. Evlatlarımızın küçük yaşta kitapla büyümesi elbette onların ileride ki hayatlarına olumlu yansıyacaktır. Asya yavrumuz İnşallah yıllar sonra hem dedesini hem bizleri kitaplardaki imzalardan hatırlayacaktır.

KİTAPLARLA HATIRLANACAK

İhtimaldir ki Asya yavrumuz büyüdüğünde dedesinin aldığı kitaplarla büyük bir kütüphanesi olacaktır. Üstelik raflardaki kitapların hepsi yazarlarından imzalı. Düşünsenize şimdi bizlerin yazarlarından imzalı böyle bir kütüphanemiz olsa neler vermezdik.

Ökkeş Bey’in uyguladığı bu gelenek inşallah yaygınlaşır, yavrularımız şimdi okuyamasalar da büyüyünce dedelerinin, babalarının aldığı kendilerine aldığı bu kitapları mutlaka okuyacaklardır. Kitaplarımızı imzaladığımız için bu çorbada bizim de tuzumuz olduğundan çok mutluyum.

resim-4-kitap.jpg

Ökkeş Öner Hocama böyle bir geleneği başlattırdığı için teşekkür ediyorum. Asya yavrumuza da dedesinin kendine yaptığı bu iltifatı unutmayacağını, kendi için aldığı imzalı kitapların değerini bileceğini, onları bir kültürel miras olarak kabul edip koruyacağını ve böylece dedesini, annesini babasını hatırlayacağını düşünüyorum. Kendisine bir ömür mutluluklar dilerken, bizleri de hatırlarlar ise çok mutlu olacağımızı belirtmek istiyorum.

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi