DARBE Mİ NEDEN?

Bugünlerde hiç istemediğimiz geçmişi hep karanlık olan ülke yönetiminin zorla değiştirilmesi senaryosu DARBE açıktan tartışılıyor. Demek ki bazı kesimlerce rahatsızlık başlamış, hava puslu, pamdemi ortamı, karışıklık için tam zamanında şayia yayılıyor.

Bu zamanda darbe mi olur? Diyenler vardı. 15 Temmuz’u ramak kala kurtardık. Hem de o zamanlar Mayıs ayından beri söylenti vardı. Yine bu zamanlar gibi olmasın. Öyle şey olmaz diyenler çoğunluktaydı. Sanki alıştıra alıştıra ansızın darbe yapmayı planlayanlar olabilir. Ne demiş atalarımız “Su uyur düşman uyumaz”. Darbe çağ falan dinlemez, tedbirseniz her zaman altınızdan koltuğu çekerler.

Baktılar seçimle bir şey değişmiyor; askeriyemize göz kırpabilirler, Amerika’dan gizli emir alanlarımız olabilir, iç-dış güçler fırsat bulursa Gezi olayları gibi hemen ortaya çıkarlar. Unutmayalım bir zamanlar büyük konuşan Genel Kurmay Başkanı vardı adı gerekli değil 28 Şubat ta “1000 yıl bu ülke bizim korumamız altında olacak” diye atıp tutmuştu. Kendisini halktan büyük görmüş, sanki ölmeyecekti. Öldüğü zaman başta 28 Şubat mağdurları başta olmak üzere “Hakkımızı helal etmiyoruz” demişlerdi.

Öyle zamandayız ki Türkiye büyüyor (muhalefete göre küçülüyor), Doğu Akdeniz, Libya açılımı birilerini çok rahatsız ediyor. Seçim ise uzak tarihte, ne yapsak ta bir kaos çıkarsak diye kafa yoranlar var. Bunun için elde olan  en uygun argümanlar; Fetocular, ordudaki sol görüşler ve Amerika desteği akla gelmektedir.

Fetocuların mahrem imamları konuşturulmadığı sürece içimizdeki gizli Fetöcüler tespit edilemez. Onlar hala üst kademede varlardır. Fırsatını bulurlarsa ortaya çıkacaklardır. Böyle bir zamanda darbe söylentileri manidardır. Devlet-Hükümet-muhalefet tedbir almak zorundadır. Devlet, Milletin güvenliğini, hürriyetini sağlamak asli görevidir.

Darbeye karşı olduğunu söyleyen siyasi liderlere sorumluluk düşmektedir. İçlerinde darbe yanlısı varsa ber taraf edilmelidir. Teröristlerle, satılık ajanlarla, mutlu  azınlıklarla, ülke kurtarılmaz. Darbe sadece maşa olarak kullananlara değil onların arkasındaki güçlere yarar. Kullanılmayan Kürt kardeşlerimiz bu uğurda çok bedel ödediler.

Bizim bizden başka dostumuz yoktur, şimdi daha çok beraberliğe muhtacız. Yakında güçlü Türkiye olmamız için önümüzde engel yoktur. Yeraltı kaynaklarımız, milli ve yerli silah gücümüz, genç nüfusumuz bize yeter. Değişken ekonomiye karşı artık daha da tedbirli olmalıyız. Tehlikeye daha önceki yazılarımda da değinmiştim.

Aman darbe olmaz demeyelim, tedbirimizi alalım. Saygılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ömer IŞIK Arşivi