Cumhur İttifakının Şehremini Adayları

Çeşitli ansiklopedilerde ve sözlüklerde yer alan bilgilere göre şehremini (şehir emini), şehir emânetinin başında bulunan kimse yâni belediye başkanlarına verilen bir unvan.

Osmanlı Devleti’nin yapısı içinde şehremini, sarayın ve devlete âit olan binaların tamir ve bakımını yaptıran, gerekli satın alma hizmetlerini yürüten kimsedir. Fatih Kanunnâmesi’ne göre şehremini genellikle Divân-ı Hümâyûn hocaları arasından görevlendirilen seçkin kimselerdi.

VEBALİ AĞIR VE ZOR BİR GÖREV

Günümüzde, vebali ağır olan bu zor göreve talip olan şehremini yani belediye başkan adaylarımızı kutlamamız gerekir. Zira, görevde kaldıkları sürece o makamda, hak ve adalete riayet ederek bir şehri yönetmek kolay bir iş değildir.

Adalet ve Kalkınma Partisinden bu göreve talip olan belediye başkan aday adaylarının uzun bir bekleme sürecinden sonra nihayet isimleri, Cumartesi Günü Mehmet Akif Kültür Merkezinde, Ak Parti Sözcüsü Sayın Ömer ÇELİK’in katılımıyla gerçekleşen merasimde açıklandı.

Bilindiği üzere Cumhur İttifakının Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hayrettin Güngör Bey’in ismi daha önce Cumhur Başkanımız tarafından açıklanmıştı. Kendilerine başarılar diliyoruz. Seçildiği takdirde, Kahramanmaraş’a artı yatırımlar ve hizmetler getireceğine inanıyoruz.

ONİKİŞUBAT ADAYI, HANEFİ MAHÇİÇEK

Onikişubat İlçe Belediye Başkan Adaylığı için; mevcut başkan Sayın Hanefi MAHÇİÇEK ismi açıklandı. Bilindiği üzere Hanefi Mahçiçek, Bürokraside tecrübeleri olan, çalışkan, pratik ve çözüm üreten, kültürel yatırımlara öncülük eden bir başkan. Bilhassa son dönemde Kahramanmaraş EXPO 2023 yatırım projesiyle ismini ön plana çıkarmıştı. Yeniden seçildiğinde, yeni dönemde yarım kalmış projelerini tamamlayacağını ve yeni projeleriyle atılım yapacağına inanıyoruz, tüm ekibine başarılar diliyoruz.

DULKADİROĞLU ADAYI, NECATİ OKAY

Dulkadiroğlu İlçe Belediye başkanlığına ise, Sayın Necati OKAY Beyefendi yeniden aday gösterildiler. Necati Bey mütevazı kişiliğiyle, modernleşme adına Dulkadiroğlu ilçesinde güzel işler yapan, Şehrin tarihine ve kültürel dokusuna önem veren çalışmalarıyla göz dolduran, çalışkan bir belediye başkanımızdır. Seçildiği takdirde yeni bir gayretle daha büyük hizmetlere imza atacağına eminiz. Tüm ekibine başarılar diliyoruz.

TÜRKOĞLU ADAYI, OSMAN OKUMUŞ

İlçe Belediye başkanlarımızdan, öne çıkan isimlerden biri de Sayın Osman Okumuş Bey. Onu anmadan edemeyeceğiz. Türkoğlu ilçemize büyük yatırımlar yapan ve yaptıran bir başkan. Aday tanıtım merasiminde, ismi açıklandığında, taraftarlarından büyük alkış alması üzerine Sayın Ömer Çelik “ Osman Okumuş’u benden daha çok alkışladınız!” diye latife yapmış ve dikkat çekmişti. Seçildiği takdirde Osman Bey’in de daha büyük hizmetlere imza atacağına inanıyoruz. Tüm ekibine başarılar diliyoruz.

CUMHUR İTTİFAKININ TÜM ADAYLARI

Ak Parti Sözcüsü Sayın Ömer Çelik’in ismini açıkladığı ilçe belediye başkan adaylarının isimleri şu şekilde: Andırın: Ahmet Doğan, Afşin: M.Fatih Güven, Çağlayancerit: Hanefi Sarıaltun(MHP), Dulkadiroğlu: Necati Okay, Ekinözü: Bilal Eker, Elbistan: Mehmet Gürbüz, Göksun:H.Coşkun Aydın, Nurhak: (MHP adayı açıklanmadı), Onikişubat: Hanefi Mahçiçek, Pazarcık: İbrahim yılmazcan, Türkoğlu: Osman Okumuş. Hepsine ayrı ayrı başarılar diliyoruz.

DİĞER PARTİLERİMİZ DE BU ŞEHRE HİZMET İÇİN YARIŞACAKLAR

Elbette ki ismi açıklanmayan aday adaylar arasında çok değerli isimler de mevcuttu. Ancak bu görev, her bölgede bir kişiye verildiği için işin tabiatında listeye girememek de vardır.

Cunhur İttifakı adayları gibi diğer partilerimizin adayları da Kahramanmaraş’a hizmet etmek için yarış içinde olacaklarını biliyoruz. Çıktıkları bu yolda tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz.

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi