Jülide DEMİRTAŞ

Jülide DEMİRTAŞ

Cemre Düşünce

Kardeşlik, dostluk ,barış adına düşse cemreler keşke. İnsanların yüreği ılısa, soğuk rüzgarlar esmese aramızdan. Sıcacık dostluklar ve kardeşçe yaşasa dünya, ülkeler güçsüzün elinden tutsa, güçlü olan yardım etse altta kalana.

Ne hayal değil mi ?

Hiç olur mu ? Ne demek birbirinin kanını akıtmadan, demokrasi adı altında yerle yeksan etmeden ülkeleri, ana dilini asimle etmeden, ülkesini, bayrağını hiçe saymadan olur mu ?

Bedava silah verip terörü desteklemeden, her iki yılda bir hortlak gibi aynı işi gören teröristin adını değiştirip piyasaya sürmeden olur mu ?

Burnu Kaf dağında ne insanlıktan anlayan ne de insana değer veren ,denizde botlarla yaşam mücadelesi veren göçmenlerin botlarını patlatan, tekme tokat, küfürler savuran ülkeden nasıl kardeşlik duyguları beklenir ki. Bizimki de hayal işte.

Doğa yapabileceğini yapıyor, insanlar için. İnsan da bunları görmezden geldiği gibi elinden gelen tahribatı doğadan esirgemiyor. Oysa doğa kendinden alınanı tekrar almak için doğal yollar deneyecek. Çünkü doğa köşeye sıkıştırılamaz. Köşe sıkıştırılmaya çalışılan her canlı mutlaka tepki verir.

İlk cemre Pazar günü düştü. İnşallah doğamıza ,insanlığın yüreğine baharlar getirir. Canlanan doğa ile insanlarda sağlıklı ve kovitsiz günlere merhaba der, umarım. Çilesi gırtlağa kadar gelen, yoran, kimden nasıl bulaşacağını bilmediğimizden dolayı şüpheyi esas kılan bir hastalıktan kurtulmak en büyük temennimiz.

Birince cemre havaya düşmüştü, ikince cemre suya 26-27 şubatta düşecek. Sular ısınacak. Umut ederim ki denizler ve okyanuslar da barış hakim olsa, insanlar biraz rahat nefes alsa.

Toprağa ise 5-6 martta düşecek. Toprak en verimli haliyle çiçek açacak. Yeşillenen ağaçlar , doğa canlanacak, laleler, papatyalar, güller merhaba diyecek tekrar insanlara.

Doğa bu kadar verici iken insan bunun karşıtı ne kadar alıcı.

Niyet önemli, Azizim, insanların kalbine ferahlık veren, barıştan güzellikten insanların nasibini alması dolayısıyla umut bizimki.

Hava nasıl olursa olsun, sizin cemreleriniz güzel olsun.

Kalın sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jülide DEMİRTAŞ Arşivi