Büyükşehir Ve Başkan Poyraz

30 Mart 2014 tarihinde Kahramanmaraş ilk Büyükşehir Belediye Başkanını seçecek. Bütün siyasi partilerden aday adayı olarak ortaya çıkan isimlere başarılar dileyerek konuya girmek istiyorum.

Hangi partiden olursa olsun, kim olursa olsun, ortada dolaşan bütün isimleri tanıyorum. Büyük çoğunluğu ile de yıllardır sohbet eder, görüşürüz, fikirlerinden faydalanma imkanı buluruz.

Ben bu yazımda Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarına değinmek istiyorum. İlk resmi başvuruyu Ankara’da Bürokraside çalışan Fatih Uğurlu yaptı.

Bu gün saat 13.30’da ise bir süre Belediye Başkanlığı yapan ve daha sonra da bir dönem milletvekilliği yapan şehri katkısı ve hizmeti olan Hanefi Mahçiçek başvurusunu yapacaktı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın toplantısına katılmak zorunda olduğum için başvuru ve basın açıklamasına katılamadım. Allah hayırlı ve uğurlu eylesin.

**

Kamuoyunda aday beklentisi içinde olan Milletvekilimiz Nevzat Pakdil ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç şu ana kadar bir hamle içinde olmadılar. Bir ışık görürlerse sanırım ay sonuna kadar başvurularını yaparlar ve aday adayı olarak resmen ortaya çıkarlar. Her iki isme de başarılar diliyorum. Kentimize katkıları oldu, emekleri sindi…

Eski Milletvekili Dr. Cafer Tatlıbal bende adayım diye konuşuyor, Sayın Tatlıbal’ın bir kısıtlılık hali yok. Resmi başvurusunu yaptığında iş ciddiye biner diye düşünüyorum.

Yine eski Milletvekillerimizinden Fatih Arıkan önce Büyükşehir adaylığı konuşuldu o tutmadı sanırım, şimdi de Dulkadiroğlu ilçesine Belediye Başkan adaylığı için başvuru yapacağı gündemde konuşuluyor.

Ben bir gazeteci olarak böyle bir başvuru yapacağına ihtimal vermiyorum. Başvurursa da bize hayırlı olsun demek düşer!...

**

Kahramanmaraş’ta son üç ay içinde birkaç anketin yapıldığını duydum. Anket sonuçlarından net bir şekilde haberdar değilim. Ancak ortada konuşulanlara baktığımızda bir kişi hariç diğer isimlerin % 10’un altında kaldığı söyleniyor.

% 10’un üstünde oy alan(% 40 civarında) ismin ise mevcut Belediye Başkanı Mustafa Poyraz olduğu dile getiriliyor…

Sayın Poyraz, Kahramanmaraş’a ne kadar hizmet yaptığı ile ilgili yazıp çizecek değilim. Ancak bizim gözlemlerimize göre özellikle oy deposu olarak anılan kenar mahallelerde oldukça çok seviliyor.

**

Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Sayın Erdoğan, bu seçimde hiç kimse şu benim tanıdığım diye bana referansa gelmesin diyor. Ankette, kamuoyunda kim var ise ben onu aday edeceğim diyor.

Nitekim Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal bey bu konuda bizlere net ve açık olarak bunu ifade etti.

Anketten ve kamuoyu yoklamalarında hangi isim öne çıkarsa o isim aday olacak…

Bunun böyle olmasını bile bile aday adaylarının bir çalışma içinde olmamasını da yadırgıyorum doğrusu.

Bu durumda da adaylığa en yakın isim olarak ben şahsen Mustafa Poyraz’ı görüyorum.

Yakında kimin aday gösterileceği de en geç Aralık ayı sonu gibi belli olur.

Kim aday olursa olsun, ama kazanan Kahramanmaraş olsun diyor, bütün aday adaylarına başarılar diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi