Bu sözler lafta kalmaz inşallah!..

Bir süre önce Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne atanarak, göreve başlayan yeni müdür Mustafa Gedikli, basın toplantısı yaparak bir ilke imza attı. Zira son yıllarda Kahramanmaraş’a gelerek, geldiği bir ay içinde basın toplantısı yapan, görev yaptığı müdürlükle ilgili hedefler koyan başka bir müdür hatırlamıyorum.

Yeni Müdür Sayın Gedikli’nin basın toplantısına katılamadım. Ancak ajanslara düşen açıklamalarına baktığımda, en azından bu bölgede yıllardır bizlerin yazıp çizdiği sorunlara değinmiş, bu sorunların çözümlerini kendisine hedef olarak belirlemiş. İnşallah başarır. İnşallah çalışma şevki devam eder. İnşallah diğer bir çok müdürde yaşadığımız çalışamama sendromuna yakalanmaz. Şimdiden en kalbi duygularla başarılar diliyorum…..

*********************                  ***************                          *********

Kuzeydeki OSB tartışmaları

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Sayın Necati Okay tarafından dile getirilen kuzey ilçelerine hizmet verecek olan Banliyo tren hattı talebi ile ilgili yazdığım yazı ile ilgili Afşin, Elbistan ve Göksun ilçelerinde yazılarımızı takip eden dostlarımız bizi aradılar.

Onların deyimi ile; iyi bir proje olarak ifade ederlerken, bu konuyu sürekli gündemde tutmam ve kamuoyunun buna hazır hale getirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Nacizane o günlerde baş gösteren Elbistan ilçemize yapılacak olan Organiza Sanayi bölgesi ile bu projenin daha bir anlamlı hale geleceğini de ifade etmiştim.

Bu gün için Türkoğlu Kahramanmaraş için ne ifade ediyorsa, en büyük ilçe olan Elbistan ilçesi içinde, Afşin ve Göksun aynı değeri ifade etmelidir.

Elbistan ilçesinde siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve akil adamlar Elbistan’ın gelecekte İL olmasını istiyorlarsa bu iki ilçeyi hatta, Ekinözü’nü de içine alacak şekilde politikalar ve yatırımlar geliştirmek zorundadırlar. Bu sağlanmadığı takdirde ELBİSTAN HİÇ BİR ZAMAN İL OLAMAAAZZZZ!...

Kahramanmaraş merkezde var olan bencillik ve kısır didişme nasıl ki Kahramanmaraş’a siyasi anlamda bir geri kalmışlık yüklemişse, aynı şey gelecekte de Elbistan’ın yakasını bırakmayacaktır.

Bizler Kahramanmaraş’ın çok daha fazla kalkınacağını savunuyoruz. Kahramanmaraş’ta merkez ilçe ve ilçelerimizde yatırım yapacak, yüreği pek, atılımcı ve cesaretli iş adamlarımız var. Ama bu iş adamlarımıza alt yapı, yatırım yapacağı alanlar v.s. gibi hazırlanamadığı için şehir mevcut potansiyelini kullanamıyor.

Buna en güzel örneği şöyle ifade etmek istiyorum.

Kahramanmaraş’ta adeta bir iç deniz oluşmuştur. Yapılan barajların göl havzalarına baktığımızda belki de yüzölçüm olarak Van gölünden bile daha büyüklüğe ulaşmıştır. Ama bu deniz ile ilgili biz ne yapıyoruz? Bu alanların etrafına biz ne yaptık? Daha bir ağaçlandırma bile yapamadık. Etrafına insanların arabalarıyla gezebileceği bir yol bile açamadık. Öyle parklar, moteller, lokantalar v.s. bizlerin henüz rüyalarına bile girmiyor.

Ey kuzey ilçelerinde yaşayan dostlarımız; kolektif kalkınma, daha refah bir bölgede yaşamak istiyor ve bunu hedefliyorsanız, bencillikten kurtulmalısınız. Sadece Elbistan odaklı projeler kısır, dar ve küçük olur. Ama diğer ilçelerle birlikte ELBİSTAN merkezli projeler daha büyük olur ve talep edilmesi de kolaylaşır….

Benden bu kadar!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi