Bu Sessizlik Kimin İşine Yarar

1 Kasım Seçimlerine adım adım yaklaşıyoruz, sessiz ve sakin gibi gözüksek de sandık da konuşacağız diyor Kahramanmaraş.

Seçim sonuçlarını kime sordum ise yine koalisyon diyor. Bir umutsuzluk var. Sessizlik genelde iyidir ama seçim zamanı bu sessizlik gerçekten düşündürüyor. 2002’den bu seçime kadar yapılan tüm seçimlerde AK Parti’ye büyük destek veren Maraşlı seçmen oldukça suskun. Bu suskunluğun diğer partilere oy akışı şeklinde olma olasılığı ise şimdilik mümkün gözükmüyor.

Ak Parti bu güne kadar Kahramanmaraş halkının beklentilerine yeteri derecede yanıt vermemesinin, seçmende suskunluğa yol açtığı ortada.

Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına hız vermesi, buna artı olarak çevre ve merkez ilçelerinde dişe dokunur olmasa da ellerinden geleni yaparak halka bakın çalışıyoruz göstergesi bir nebze olsun Ak Partiyi şehrimizde rahatlattı diyebiliriz. Bir nevi Milletvekili adaylarının seçim çalışmalarında vaat eksikliklerini kapatmış durumda.

Bir başka pencereyi daha açalım, bu zamana kadar Kahramanmaraş da iki Milletvekili’nin ismi herkes tarafından bilinir. Bunlarda Kahramanmaraş için çalıştıkları ve şehre değer kattıkları içindir.

Bunlardan 1.si Sayın Mehmet Sağlam, 2.si ise Mahir Ünal dır. Diğerlerinin hepsini bir köşeye koymak sanırım acımasızlık olmaz. Şehre katkı sağlayıp şehrin tanınan ve sevilen isimleri olanlardan şuanda saha da olan Mahir Ünal, Kahramanmaraş da Ak Partiyi sırtlamış durumda. İlk defa ülke genelini bir köşe bırakalım, şehir için ayrıca seçim vaatleri paketi oluşturan Mahir Ünal’ı tüm Kahramanmaraşlı tebrik etmeli. Aslında tüm adaylardan da beklentimiz budur. Sahada gezmek, gezmenin yanında da bölge sorunlarını gözlemleyip, sorunlara çözüm paketi oluşturmak diğer milletvekillerimizin de görevi iken, bunu yapmayan adaylardan ne bekleyeceğiz ki.  Bu beklentiler de halk’ta ‘’bıkkınlık’’ oluşturmuş durumda. Sayın milletvekili adayları, bir zahmet sizde çalışmalarınızla övünecek projeleri halkın beğenisine sunun. Bu zamana kadar bu halk, sadece kendini düşünen millet vekillerden çok çekti.

1 Kasım seçimlerinde en büyük görev tabi ki Mahir Ünal dan ziyade Nevzat Pakdil’e düşmekte. Bölgeyi daha iyi bilen, sevilen ve sempati duyulan bir isim. Babacan ve tanınan biri olarak istişare makamı diyebiliriz. Diğer adaylarımızda Nevzat Pakdil den dersler almalı.

Mahir Ünal’ın seçim Paketini çok iyi değerlendirmeli diğer adaylar. Gezmekle olmuyor. Gittiğin yere kucak dolusu sevgiyle gideceksin, sevginin içinde halkın memnuniyetini kazanacak hediyeler sunacaksın.

1 Kasım seçimlerine kısa bir zaman kaldı, bu zaman dilimi içinde Mahir Ünal gibi bir değeri, Ak Parti Teşkilatı ve diğer adaylar seçmene çok iyi anlatmaları durumunda şu an ki milletvekili sayısını korur ve hatta 7-1 lik bir başarıyı elde edebilir. Aksi takdirde, bu suskunluk Ak Parti için bir hezimet te olabilir. Seçmen ilgi ve hizmet bekliyor.

Naif Bey’in köşe yazısından bir parça almak istedim, diyor ki; ‘’Siyasetin zemini bu kadar kaygan değil, olmamalı da…Ama bazı siyasetçilerin kaygan bir dünya görüşü var, zemini, su tutana göre değişen cinsten…’’

 Naif Karabatak Bey’in dediği kadar kaygan bir zeminde, seçmen çok iyi düşünmeli ve Ülkenin geleceği için oyunu kullanmalıdır.

Seçmen karşısında samimiyeti gördüğü takdirde, bir nefer olarak hizmet edecektir. Bu seçim tabii ki uç noktalarda bir seçim olacak. Seçmen çok iyi bilmeli ki bir oy dahi çok önemli, oyunuz için size geleni değil şehir için size hizmet getireceğine inandığınız adayları destekleyin.

Kahramanmaraş- Göksun yolunu da sorun, sorun ki yolun bitimi 20023’e kalmasın. Hep beraber istediğimiz takdir de yol sorunumuz daha hızlı çözülecektir.

Vatandaş, vatanın yararına olanları destekler, zararına olacakları engeller. Elinizde bir ok var ve yay olan ise sizlersiniz. Ayakta kalmasını istediğinizi değil de diğerini nişan alın.

Selametle Kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa ALYAZ Arşivi