Bu Millet Pes Etmeyecektir

Bir İngiliz; “Türklerin boyunu uzatmasına fırsat vermeyiniz. Türklere çok baskı da kurmayınız, dengeli bir siyaset yaparak, onları birbirine düşürünüz”

Bu gün tam da bu noktayız.

Türkiye'nin Suriye ve Irak'da masada olmaması için aslında bir Ermeni örgütü olan PKK ve uzantıları eliyle Türkiye'yi kendi içinde terör illetiyle uğraştırarak, yönümüzü Suriye ve Irak'a çevirmemizi istemiyorlar.

Bunda da başarılı oluyorlar bir nebze.

Ne var ki; Türk Milleti artık uyanmıştır. Batılıların toplum mühendisliğini yutmuyoruz. Şimdilerde PKK ve uzantıları Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusu dışında da bir takım kalkışmalara yeltenecekleri yönünde uyarılar yapılıyor.

Ankara'nın göbeğinde patlatılan bombaların uluslarası istihbarat örgütleriyle birlikte tezgahlandığını bilmeyecek kadar bu millet ahmak değildir. Türkiye'ye mesaj veriyorlar.

Ama şunu unutmasınlar ki; bu millet teröre pirim vermez. Bu millet tehditlere boyun eğmez. Bu millete şantaj sökmez. Bunun böyle bilinmesi gerekiyor.

Doğu ve Güneydoğu da yapılmak istenen kalkışmaya namuslu vatandaşlarımız destek vermediği için terör örgütü ve uzantıları çılgına dönmüşlerdir.

Kahraman askerlerimiz ve güvenlik kuvvetlerimizin yöre halkını mağdur etmemek için sabır ve kararlı duruşu ve operasyonları yaparken insan haklarına saygılı davranışı yörede yaşayan vatandaşların gönüllerini kazanmıştır.

PKK terör örgütü ve yerli işbirlikçileri berteraf edilmeden bu millete rahatlık yoktur. Devletimiz bu bölücü örgütü tamamen temizleyinceye kadar operasyonlarını sürdürmelidir.

Vatan için toprağa düşen bu milletin evlatları şehit olmuşlar ve Peygamberimize komşu olmuşlardır.

Bölgede şehit düşen yiğitlerimizin vasiyetlerini okuduğumuzda bu imanı, inancı görme imkanı buluyoruz.

**

Merhum Turgut Özal ve merhum Alpaslan Türkeş başta olmak üzere 21. asrın yeniden Türk asrı olacağına dair çeşitli açıklamalar yapılmıştır.

ABD ve diğer ülkelerin düşünce kuruluşları da 2030'lu yıllardan sonra Türkiye'nin Avrasya başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika kıtalarında yeniden siyasal, sosyal ve ekonomik olarak var olacağını ve ağırlığını hissettireceği dile getirilmektedir.

Bunu bilen ABD, AB ve Rusya Türkiye'yi sınırlarına hapsetmek istemektedir. Türkiye karşıtları bu ülkeler bize dost gözüküyor gibi gözükmelerine inanmamak ve bu ülkelerin telkinlerinin esiri olmamak gerektiğini de özellikle vurgulamak istiyorum.

**

Hatırlanacağı gibi siz bu yazıyı okurken ABD ve Rusya Suriye'de ateşkes görüşmelerini noktalamışlardır.

27 Şubat 2016 tarihi itibariyle Suriye'de silahların susması talep edilmektedir. Bu kalan bir kaç gün içinde ise Halep Türkiye bağlantısını sağlayan Azez bölgesini de ele geçirmek Türkiye ile Suriye'de yaşayan Türkmenlerin arasındaki bağı koparmayı hedeflemektedirler. Ancak Suriye'de dün geceden bu yana gellen güzel haberlerde vardır.

PKK'nın Suriye kolu PYD sınırımızda bir koridor açmak istemektedir. Bunun esas amacığı ise Türkiye ile Türki Cumhuriyetler arasında kurdurulan Ermenistan tarzı bir devlet yapılanması hedeflenmektedir.

TSK topçularının PYD karargahlarına yaptığı atışlardan daha çok batıda topçu atışlarının sona erdirilmesi için yapılan açıklamalar vardır. Buradan amaç ise yukarıda izah etmeye çalıştığımız bağı kopartmayı hedeflemiş olmalarıdır.

İnşallah buna güçleri yetmeyecektir.

Suriye ve kırmızı çizgimiz konusunda Devletimizin kararlı duruşu, Rusya'nın suriye'de ABD'den ateşkes istemesine sebep olmuştur. Bu küçük ve önemli ayrıntıyı unutmayalım lütfen.

Çünkü Ruslar bunca bombardımana rağmen hala Bayırbucak bölgesini alamamış olması da Ruslara geri adım attırmıştır.

Millet olarak biz dik ve kararlı durduğumuzda 21. Asrın Türk asrı olmaması için hiç bir sebep yoktur.

Bu manada yiğit Kahramanmaraşımızda bir hafta içinde 4 kahramanımızı toprağa verdik. Onlar ülkeleri için kurşun atan kahramanlarımızdı. İnşallah Peygamberimize komşu olmuşlardır.

Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi