Bu Kumaştan Bir Elbise Çıkar mı?

2002 yılı 03 Kasım seçimlerinde “ülkede adeta sivil devrim” denilebilecek bir seçim sonucu ile Ak Parti iktidar oldu.

2002 ile 2013 yılları arasında Türkiye’de ekonomik anlamda nelerin olup bittiğini incelediğimde, toplumsal refahın arttığını sosyal bir devlet olmanın sorumluluğunu taşıyan bir iktidar olduğunu gönül rahatlığı ile ifade edebilirim.

Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan’ın bir dünya lideri olarak kabul edildiği günümüzde, Ak Parti iktidarı sağlık, eğitim, ulaştırma gibi önemli hususlarda ülke genelinde ciddi yatırımlar yaparak ülkenin çağdaş bir görünüme kavuşmasını sağladı.

Ak Parti iktidarının ülkemize yaptığı hizmetleri kimse inkar edemez. Ancak aynı hizmetleri Kahramanmaraş’ım yeterince aldı mı diye bana sorulduğunda; “hayır” diyebilme yürekliliğini de gösterebiliyorum.

Ak Partinin doğru bulduğum, ülkem ve milletim için fayda sağladığına inandığım bütün hizmetlerinde sonuna kadar destekçi oldum, oy verdim, savundum.

Ak Partili olmam, Ak Partiye oy veriyor olmam, Kahramanmaraş’ta yaşanan eksiklikleri de yazmayacağım anlamına gelmez, gelmemelidir. Ve hiç kimsede benden bunları yazma diye söz söylemeye de hadleri ve hakları da yoktur.

**

Dün Akşam Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının iftar proğramındayız.

KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük’ün konuşmasından sonra Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal konuşma yaptı.

Sayın Ünal yaklaşık 20 dakika kürsüde kaldı. “Kahramanmaraş’a dair” tek bir konuya değinmedi.

Oysa Sayın Ünal’dan “yerel sorunlar” ile ilgili birkaç cümle duymak herkesi rahatlatacaktı.

Sayın Ünal konuşurken insanlar pür dikkat dinliyor görüntüsü verdiler amma hiç de öyle değildi.

Kusura bakmayınız, Kahramanmaraş’ta kürsüye çıkan İl ve İlçe Başkanı başta olmak üzere, milletvekillerimiz kentin sorunlarına değinmek yerine genel politikadan konuşmayı tercih ediyorlar. Tabii bu doğrudan her hangi bir yerde tepki olarak karşılarına çıkmıyor amma halk nezdinde de “bizim vekillerimiz Sayın başbakanımızın her gün televizyonlarda söylediği sözleri bize aktarmaktan başka bir şey söylemiyorlar!” şeklinde konuşulmasına yol açıyor.

**

Bir gazeteci olarak Sayın Ünal’ın Kahramanmaraş listesinden adaylığı açıklandığında en çok sevinen ve bu manada onlarca övücü yazı yazan biri olarak, bu gün hayal kırıklığı yaşıyorum.

Türkiye’de birçok alanda çağ atlatan, şehirlerin çehresini değiştiren Ak parti iktidarı Kahramanmaraş’ın hak ettiği hizmeti, bu kente veremiyordu.

Bunda iktidarı suçlamaya hiç hakkımız yok.

Ben bu olumsuzlukta bizim siyasetçilerimizi, bürokratlarımızı, sivil toplum örgütlerini ve medyayı suçluyorum.

Bizler işimizi tam yapmamız halinde, sesimizin Ankara’ya ulaşacağını biliyorum.

Çünkü halkının sesine kulak veren bir Başbakanımız var. Ve Başbakanımıza milletimizin teveccühü azalmıyor, bilakis her seçim de biraz daha artıyor.

Bir Kahramanmaraşlı olarak, bir gazeteci olarak iktidar mensuplarından Kahramanmaraş’ın sorunlarına sahip çıkmalarını istiyorum.

Burada bir hatırlatma da yapmak istiyorum. Kahramanmaraşlı 1989 seçimlerinden 2004 seçimlerine kadar yerel yönetimde iktidara değil hep muhalefete yerel iktidarı teslim etti.

Millet Genel seçimlerde sevdiği Başbakanına sahip çıkabilir ama Şanlıurfa, Karabük, Antalya, Manisa illerinde yaşanan seçim hezimetinin Kahramanmaraş’ta da yaşanmayacağı anlamına da gelmiyor.

Seçimlere kadar en azından Kahramanmaraş’ta karayolları noktasında ulaşım eksiklerimizi bitiriniz. Göksun yolunu dile getirmiyor kent giriş ve çıkışları ile şu köprülü kavşakları bitirseniz bunu da razı olacağız!...

Bu kafa ile siyaset devam ederse, bu kumaştan da iyi bir elbise çıkmayacak, gidişat onu gösteriyor…

Kusura bakmayınız amma gözüken fotoğrafta budur!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi