Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Bozok Kazandı Düvel-İ Muazzama Kaybetti

Hak geldi batıl zail oldu. Yazımın kısa özeti bu. Bu yazıyı yazmama vesile olan Cenabı Allaha şükürler olsun. Kurtuluş muharebeleri  cephelerİnden en önemlisi olan Çanakkale savaşında Osmanlı ordusunun düveli muazzamanın birleşik ordularına karşı bin bir yokluk içinde verdiği mücadeleler sırasında, o yıllarda ingilterede öğrenci olan hindistanın güzide liderlerinden merhum Muhammed Cinnah beyi okuduğu okuldaki ingiliz öğrenciler her gün taciz eder ve kendisine şu kadar Türk öldürdük, şu kadarını öbür tarafa gönderdik sözleri ile incitirler ve merhum içinden ağlayarak Ya Rabbi islamın son ordusu olan aziz Türk milletini bütün ümmet namına galip eyle diye dua ederdi. Aradan geçen hüzünlü ve zor günlerden sonra, düveli muazzamanın yenilmez deniz ve kara ordusunun çanakkalede yerinde saydığı ve büyük kayıplar vererek çekildiği ve bütün dünya nezdinde ki yenilgilerine mazaret aradıkları sırada,bu büyük mütefekkir ve islam alimi ve Türk sevdalısı büyüğümüz bütün ingiliz medyasına konuşma yapacağını haber ile onları toplantı yapılacak salona çağırır. Kendisine müslümanları temsil görevini veren, bu güzide insanın ne diyeceğini merak eden gazeteci ve ingilterede okuyan bütün öğenciler ve dinleyenlere merhum kürsüye gelerek, sakin  sakin bakar ve kısa fakat çok anlamlı bir cümle söyler.   Merhum o kendini beğenmiş topluluğa dönerek “  bizde sizi yendik” der.

            Merhumun biz dediği bütün islam alemidir. Bu alemin bağımsız kalmış tek devleti Osmanlı devletidir. Kendisini bütün müminler gibi bu devletin bir ferdi sayarak bizde sizi yendik der. Hiçbir ingiliz ona siz bizi yenmediniz, bizi Türkler yendi dememiştir. Bu gün olsa bu sözü kullanacak cahiller bizzat içimizden çıkar. Fakat o gün ingiliz dahi biliyorduki, onlar bir,  bizler ayrı bir milletiz. Yani kafir bir millet müslümanlar bir millettir. Bu gün müslümanlar maalesef onlarca millet olmanın, ümmet olmamamın acısın çok kötü bir şekilde yaşamaktadırlar. Bu gün müslümanlar doğu Türkistanda, mısırda, filistinde, somalide, Kırımda ve islam aleminin tamamında akan müslüman kanına o bizden şu bizden değil diye bakmakta ve müslümanların aslında tek millet olduğunun farkında olmadığını hayatı ile göstermektedir. Bundan kim faydalanıyor der isek, bizim kanımızın akmasından faydalanan bütün ehli salip bu işten faydalanmaktadır.

Bütün bu karışık ortamda, Türkiyemizde bir seçim yaşadık. Bırakın islam alemini bütün dünya bu seçimi dikkatle takip etti. Bu seçimden önce nerede ise Türkiyenin bütün düşmanları yazı yazdılar ve bizim iç seçimimizde taraf oldular. Bu kadar taraf olunan bir seçimde kendisini müslüman ve Türk milliyetçisi olarak tarif edenler ise hem ehli salip ile taraf oldular ve hemde tarafsızlık gibi bir yanlışın peşinde kendi kendilerini inkar ettiler. Aziz Türk milleti kendisini düşmanlarına muştulayanları, şikayet edenleri, kendi dinini inkar edenler ile bir olan ğafilleri cezalandırdı.  Bu seçimlerin neticesi bütün dünyada akis yaptı ve yapmayada devam edecek. Bizde ise yarından itibarin bozok sesi bütün yurtta duyulacak.

Bu seçimi BOZOK kazandı. Kim bu bozok derseniz. Bu bozok oğuz atamızın büyük oğlunun ismidir. Bu bozok insansız hava aracımıza monte ettiğimiz ve aziz Türk milletinin düşmanlarının tepesine havadan yolladığımız güdümlü Türk füzesinin adıdır. Bu bozok aziz Türk milletinin kanına ekmek doğrayanları gördüğü yerde yere gömen füzenin adıdır. Bu bozok Tübitak denilen ve büyük Türk milletinin aklı ile kendi kendisine yaptığı yerli silah ve teknolojinin adıdır. Bu bozok hükümeti bir Türlü Türk olamadığı ile suçlayanlara Türkçe bir cevabın adıdır. Bu bozok kurduğu her müesseseye ingilizce veya başka bir yabancı dil ile isim verenlere Türkçe bir cevabın adıdır. Bu bozok taaa Türkistanımdan, gazi bosnaya, finogurdan, tuareglere, Raşit Dostum dan, sibir hanlarına, kazan bulgarlarından bulgaristandaki Türklere ses gönderen Türkün sesidir. Bu bozok yerli uydu yapanların, bu bozok yerli silah yapanların, bu bozok aziz Türk milletine bütün hizmetleri layık olduğu için götürmeye çabalayanların sesidir. Bu bozok yüz yıl sonra ağrı ilimizde ishak paşa camisinden ezan sesi ile seslenenlerin sesidir. Türk milleti kendisini çağın üstüne çıkaracak, yerli silah ve teçhizat yaparak boynu büküklükten kurtaracak, yerli gemi ve uçak yapacak, islam alemine önderlik yapacak vekillerini seçmiştir. Bu seçimi beğenmeyenler kendilerine başka bir yurt seçebilirler. Türk milletine koyun diyenler ve hakaret edenler kaybetmiştir. Türk milliyetçiliği iddiasında olup komünistler ile aynı yolda ve aynı ağızda konuşan ve buluşanlar Türkün sillesini yemişlerdir. Türk milletinin feraseti ile alay edenler tarihe gömülmüşlerdir.

 Bu seçimlerde aziz Türk milletinin iç ve dış düşmanları yenilmiştir. Bu seçimde aziz Türk milletinin bütün islam aleminin sesi ve gücü olma iddiasının önünü kesmek isteyenlerin yenildiği seçim olmuştur. Bu seçim aziz Türk milletinin tekrar islamın kılıcı olduğunun resmidir. Bu seçim şeyhşamilin torunları vebahu bikenin evlatlarna, Doğu Türkistandaki İslambay osman batur hana ve evlatlarına sahipsiz değilsiniz demenin sesidir. Bu seçim mazlumun sesi olmak isteyen ve mısırda sesi kısılmak istenen müslümanlara sabırlı olun sıra size gelecek demenin sesidir. Bu ses demir perdeyi damla damla eriten, katerina ve petroyu deli eden Dursun önkuzunun sesidir. Bu ses kardaş sabırlı ol sıran geliyor diyerek Muhammed mursiye seslenen sestir. Bu ses israile ve onun arkasındaki katil kiliselere sesinizin kesileceği zaman yakındır diyen sestir. Bu ses Rahmetli İsa Yusup alp tekin beyimizi gözün boşuna kör olmadı ağlamaktan, fakat artık gülmen yakındır diyen sestir. Bu seçim Dilde fikirde ve işte birlik olun diyen büyük dedemiz büyük alim kırımlı bey gaspıralı ismailin sesidir. Bu ses hira mağarasından çıkıp bütün dünyayı aydınlatan Hz. Muhammedin, onlara kılıç çekmeyiniz, Türkler kılıçsız müslüman olacaklar ve islamın kılıcı olacaklardır diyen bir peygamberin ve onun  ümmetinin en gür sesidir.

 Bu seçim aziz Türk milletine ve onun nezdinde bütün ümmete hayırlara vesile olsun. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi