M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

Bizim Üniversitemiz

Kısa adı KSÜ olan Üniversite, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi. Bizim biricik Üniversitemiz. Emeği geçenlere, bu günlere getirenlere duacıyız… 21 Sene önce, 1992 yılında kuruldu. Yani kurulalı çeyrek asır oldu. Daha yerleşkelerini bile tamamlayamadı. Sebep olanlara bedduacıyız.

 Sayısal alan Öğrencileri; ‘Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Veterinerlik, Mimarlık, Mühendislik ve Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji Öğretmenliklerini’ tercih eder.

 ‘Eczacılık, Diş Hekimliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Veterinerlik, Mimarlık, Genetik, Havacılık ve Uzay Mühendislikleri, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji Öğretmenlikleri’ bu bölümlerin hiç birisi bizim üniversitemizde yok.

 Türkçe – Matematik Öğrencileri; ‘Hukuk, Okul Öncesi, PDR (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) ve Psikoloji gibi bölümleri okumak isterler.’ Maalesef bu bölümler de yok bizde. Sözel Öğrenciler; ‘Tarih, Coğrafya, Din Kültürü, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlikleri ile Zihinsel Engelliler Öğretmenliği’ gibi bölümleri okumak isterler. Maalesef bunlarda yok.

Yabancı Dil Okuyan Öğrenciler için hiçbir bölüm yok. İngilizce Öğretmenliği yok, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü yok, İngilizce Mütercimlik yok. Hal böyle olunca seviyeli öğrencilerden tercih yapan da yok. Bu sebepten lise mezunu öğrenciler KSÜ için ‘Yok Oğlu Yok Üniversitesi’ ismini takmışlar ve zorunlu olmadıkça tercih yapmıyorlarmış.

‘Ben ve arkadaşlarım üniversitemizi içinde bulunduğu durağan ve yalnız görüntüsünden kurtarmak, mensubunun ve şehir insanının gururla sahip çıkacağı bir üniversite oluşturmak üzere yola çıkmış bulunuyoruz’ diyerek KSÜ Rektörlüğüne aday olan:

Vaat etmek değil, yapmak için!

İkbal değil, hizmet için!

Yeni bir başlangıç için…

Sloganlarıyla yürüttüğü Rektörlük seçimini kazanarak; ‘11 Kasım 2010’ tarihinde koltuğa oturan Sayın Rektör Prof. Dr. Fatih KARAASLAN ve ekibi’ canla başla çalışsalar da istenen gelişmeler maalesef gerçekleşemiyor. Maalesef hiçbir yeni bölüm açılamıyor. ‘Yakında beşinci Üniversitelerini çocuklarının hizmetine açacak olan Gaziantep ve Kayseri’ gibi komşu vilayetlere bakıldığında elde ettikleri hizmetleri bizimkilerle mukayese etmeye kalkıştığımızda ne denli ihmal ve istismar edildiğimizi görebiliyoruz. Ne yazık ki görmemize rağmen sessiz kalışımız, aslında tüm soruların cevabı burada gizli olsa gerek.

Bu sessizliğimizi bozmadığımız müddetçe yetkililerden hesap sormadığımız müddetçe ne üniversitemizin ne de şehrimizin diğer sorunlarına çözüm üretebiliriz.

Biz Kahramanmaraşlıyız. Çoğunlukla, haksızlıkları Hakk’ın iradesiymiş gibi kabul edip şükreder ve sabrederiz. Hakkımız olanları istemesini ve almasını asla beceremeyiz.

Milliyetçi, Muhafazakâr ve Mukaddesatçı değerlere inanırız. Bu değerler sanki ‘Yola, Okula, Yeni Yaşam Alanlarına’ karşı imiş gibi bir algıya sahibiz. Bu yüzden ‘yolumuz niye yok, okulumuz niye yok, şehrimizde çağdaş yaşam alanları niçin yok?’ diye hiç kimseyi sorgulayamamışız. Bunlar olursa ‘Ola ki değişiriz’ diye anlamsız bir korkuya kapılmışız. Bu yüzden yüksek sesle söylemesek de ‘değişimin her türlüsüne’ şiddetle karşı çıkarız.

Hazret-i Ali Efendimiz, ‘Çocuklarınızı kendinizden sonrası için, gelecek zamana göre yetiştirin’  dese de, Peygamber Efendimiz; ‘İki günü bir birine eşit olan ziyandadır’ buyursa da değişmekten öcü gibi korkarız. Biz böyle geldik böyle gideriz…

Cenab-ı Hak Bizlere de tez vakitte ‘çağı idrak etmeyi’ nasip etsin. Biricik üniversitemizi ‘var oğlu var üniversitesi’ ismiyle anılacak hale getirsin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi