“Bizim” Fatih Ya Da “İçimizden Biri”

KAHRAMANMARAŞın İlk Büyükşehir Belediye Başkanı (2009 seçim sonuçlarına göre) Ak Parti’nin kurulduğu günden bu yana içinde olan Mehmet Fatih Erkoç’a nasip olacak.

Adaylık açıklanması ve kente gelişi sırasında yapılan görkemli karşılama töreni sonrasında şehirde şöyle bir tur attım. İnsanlarla konuştum, insanların tepkisini ölçmeye çalıştım.

Ali Çokuçkun’un Belediye çarşısında işyeri var. Uzun yıllardan bu yana tanırım. Siyasetle haşır neşir bir isim. En son Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi olarak siyasete son noktayı koydu.

İşyerinde oturduk, insanlarla konuşuyoruz. Bir köylü vatandaş geldi. Konu siyasete gelince aynen şunları söyledi.

-“Ben Tayyipçiyim. Başbakanımız “bizden birini” İl Başkanımız Fatih Erkoç’u aday yaptı. Köyde tulum çıkar”

Malum tanıdık eş ve dostlar yığıldılar yanımıza, kimileri ise “tecrübe” dedi. Kimileri ise ne gerek var kardeşim; “İyi bir ekip ve kadro kurarsa iyi hizmet eder!” dedi.

Dünkü köşe yazım da ifade etmiştim, küskünlerle ilgili; Sayın Erkoç’un karşılama sonrasında yaptığı toparlayıcı konuşmayı dinleyince, artık partiyi kent genelinde toparlayacağı yönünde bende bir kanaat oluştu.

İlçe adaylarının belirlenmesi ve Belediye Meclisi ile Büyükşehir Belediye Meclisi listelerinin oluşturulmasında aktif rol üstlenir, belli isimleri de bu listelere yerleştirirse, tarihinde bu güne kadar alınmamış oy alacağını tahmin etmeye başladım.

Görüşüp konuştuğum insanların bazılarında kızgınlık ve öfke var ama bu öfkenin ve kızgınlığında birkaç güne kadar sona ereceğini düşünüyorum.

Kaldı ki, benim tanıdığım Fatih Erkoç, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek bu şehirde sıkılmamış el bırakmayacaktır. Konuşmasının satır aralarında bunu gözlemledim.

Fakir fukaranın, garip gurabanın “bizim Fatih” diye şimdiden sahiplendiği Fatih Mehmet Erkoç, çalışma ekibini geniş tutmalı, şehirde belli vizyon ve vitrini olan isimleri yanına almalıdır. Devir imaj devridir. Afaki projeler ortaya koyarak halkı kandırmak yerine, yapılması bütçe olanaklarıyla mümkün olan projeleri anlatmalı ve milletin kendine duyduğu güveni boşa çıkartacak eylem ve sözlerden uzak durmalıdır.

Kısaca ifade etmem gerekirse, Kahramanmaraş’ta bundan sonra “BİZİM FATİH” devri başlıyor!...

**

İLÇE ADAYLARI ÖNE ÇIKIYOR

Ak Parti cephesinde kritik son 24 saate girdik. Cuma günü akşamına kadar Ak Parti Kahramanmaraş’ta 11 ilçenin adaylarını kamuoyuna ilan edecek. Konuştuğumuz siyasiler böyle söylüyor.

Edindiğim gayri resmi bilgilere göre, 9 ilçede bir yada iki isim dışında hepsine yeni adaylar geliyor. Tabii merkezde kurulan iki yeni ilçenin adayları da büyük önem taşıyor. Bununla ilgili şu ana kadar o kadar çok isimler geldi gitti ki, şu aşamada isim yazmamızın doğru olmadığını düşünüyorum.

MHP’de Elbistan, Andırın, Göksun, Çağlayancerit adaylarını belirledi. Diğer ilçelerde de aday belirleme çalışmaları devam ediyor.

Şu ilçede seçimi bu kazanır diye şimdiden hüküm vermek doğru değil. Ancak belirlenecek isimler ve yapılacak olan siyasi çalışmalara göre 15 Şubat 2014 tarihinden sonra şartlar yavaş yavaş belli olmaya başlar diye düşünüyorum.

Bize seçime giren bütün adaylara başarılar dilemek düşüyor!..

**

AK PARTİ KAHVECİ’YE EMANET

Fatih Mehmet Erkoç’un Büyükşehir Belediye Başkanı ilan edilmesi sonrasında Başbakan İl Başkanı olarak Mehmet Akif Kahveci’yi takip etti.

Hani bir söz var; “Dere geçilirken at değiştirilmez” diye. Sanırım seçim sonuna kadar bu ekip ve kadro partiyi taşıyacak.

Sevgili Kahveci, mülayim ve hatırşinas tavırlarıyla kimsenin tepkisini çekmeyen bir isim olarak ortada duruyor.

Yıllardır siyasetin içinde olan bu genç kardeşimize yeni görevinde başarılar diliyorum. Allah yolunu açık eylesin!...

**

NOT: Malum rahatsızlığımız nedeniyle yarın şehir dışına çıkacağız. Belki de küçük bir operasyon olabilir. Dostlarımdan dua bekliyorum!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi