Bir şehit cenazesinin ardından

 

Yüce kitabımızda şehitlik ile bir çok ayet vardır. Yazıya bu ayetlerden birini hatırlatarak girmek istedim.

"Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah'ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler." (Ali Imran, 3/169-170)

26 yaşında hayatının baharında bu toprak için toprağa düşen 1 çocuk babası 5 yıllık uzman çavuş Ali Rıza İşbilir'in  cenazesi için Saygılı köyünde düzenlenen töreni takip ederken. bu köyde teröre verilen ilk şehit olarak köyde yaşayanların hafızasına yer etti.

Törende Vali Şükrü Kocatepe,TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz,Askeri erkan, CHP ve MHP İl Başkanları, Ak Parti Merkez ilçe başkanı ve bir kaç partili ve vatandaşlar vardı.

Yiğidimizin tabutu tören alanına getirildiğinde yakınlarının tabut başında feryatlarını bizlerde gözlerimizi silerek baktık. O yoğun duygu seli ve milletin metaneti görülmeye değer bir şeydi.

Cenaze namazı sonrasında tabuta el verilmesi ve "Allahu Ekber" nidaları ile birlikte çoğu insanın yürüdüğü 1.5 km mesafedeki mezar yeri.

Mezarlığın en başına çam ağaçlarının altına şehidimiz toprak ile bereni buluşurken çoktan cennetteki köşküne oturmuştu bile.

Yüce dinimiz şehitlik mertebesinin ne denli yüce olduğunu vurguluyor. Ne mutlu ülkesi için, yüce dini için bayrağa sarılı Anadolu'nun sayısız yerlerinde yatan ve oraları koruyan şehitlerimize...

Görevimizi yerine getirip araçlara yöneldiğimizde sanırım törende bulunan insanların büyük çoğunluğunda göz yaşı, hüzün, sevgi ve mutluluk iç içe bir vaziyette ayrılıyordu.

Bu ülkenin birlik ve beraberliği için, vatanı için, ülkesi için, dini ve namusu için seve seve ölüme giden bu gençlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilirken, bu gençlerimizin yakınlarına, çoluk ve çocuklarına bakmak, korumak, kollamak bizlerinde namus borcudur. Allah hepsinden razı olsun, Ruhları şad olsun!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi