M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

Bir Haftaya Sığanlar

Geçtiğimiz hafta on değerli eğitimciyle birlikte kurduğumuz “Kahramanmaraş Özel Öğretim Kurumları Derneği’nin” ilk toplantısını yaptık. Alınan karar gereği Tüm kurumları ziyaret ederek derneğin amaçlarını ve belirlenen amaçlara ulaşmak adına yapılacak faaliyetleri anlattık ve derneğe üye olmaları için davet ettik.

Ziyaret ettiğimiz tüm kurumlarımız bizlere teşekkür ettiler ve en kısa sürede derneğe üye olacaklarını belirttiler. Aynı sektörde bulunmamıza rağmen ne kadar az bir araya geldiğimizi anladım. Oysa hepimiz aynı mefkûre için yola çıkmışız. Hepimizin ortak paydası; vatana ve millete hayırlı nesiller yetiştirmek değil mi?

Yeni kurulan; “Kısa adı, KÖK. DER. BİR olan, Kahramanmaraş Özel Öğretim Kurumları Derneği” inşallah Kahramanmaraş’ımızdaki özel öğretim kurumlarının temsilcilerini sık sık bir araya getirerek ilimizin eğitim öğretimi adına yararlı hizmetler, güzel organizasyonlar icra eder.

Umre Ziyaretleri

Fidan Kardeşleri Kahramanmaraşlının çoğunluğu tanır. Şehrin belli esnaflarından olan bu güzel insanlar Fidan Kardeşler Lokantasının sahipleri. Lokanta da uzun yıllar dört kardeş bir arada çalıştılar; Ali Fidan, Ahmet Fidan, Şeref Fidan ve Osman Fidan.

Allah kendilerinden razı olsun, dirlik ve düzenliklerini bozmasın. Osman Fidan kardeşimiz üç hafta önce telefonla arayarak umreye gideceğini ve hakkımızı helal etmemizi istemişti. Biz de her hangi bir hakkımızın olmadığını, varsa helal ettiğimizi, kazasız belasız gidip gelmesini ve biz fakir kula da dua etmesini istemiş ve döndüğünde o mübarek beldenin kokusunu almak, bir mübarek içecek olan zemzem den içeceğimizi beyan etmiştik. Osman Fidan kardeşimiz bu hafta içerisinde eve dönmüşler.

Ailenin büyüğü Sayın Ali Fidan, can dostum Sayın Tacettin Demircioğlu ile birlikte Osman kardeşimizi ziyaret ederek mübarek beldeden haberleri aldık. Kendimizi güncellemiş olduk. Hurmamızı yedik, Zemzem’imizi içtik. Bu vesileyle Umreden gelen tüm kardeşlerimize hoş geldiniz diyor, Cenab-ı Haktan tekrarını niyaz ediyorum.

Yeşilay Gönüllüleri Derneği’nin Plaket Töreni

Yeşilay Gönüllüleri Derneği, Yeşilay Haftası münasebetiyle ilkokullar arası bir resim yarışması düzenler. Yarışmaya katılan Özel Öz Derya İlkokulu öğrencilerinden üç öğrencinin eseri dereceye girer. Dernek yetkilileri okul müdürü olarak beni arayıp; “başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirmek istediklerini, öğrencileri ve şahsımı gününü ve saatini belirttikleri törene beklediklerini” söylediler.

Böyle bir davete icabet etmemek bir eğitimciye asla yakışmayacağı düşüncesine sahip olduğum için belirtilen saatte istenilen yerde bulunmak için yarım saat önce yollara koyuldum. Tören için Tekerek Yolu üzerindeki Akmansoy Marketin üst katı ayarlanmış. Dernek Başkanı Sayın Mustafa Akmansoy, Derneğin yönetim kurulu üyelerinden Sayın İzzet Bey ve Sayın Ayşe hanımın güler yüzleriyle karşılandım. Dernek Başkanı Mustafa Bey benim öğrencim, eskilerden, yenilerden şöyle böyle 20 yılı kapsayan bir muhabbet ve okul adına hazırlanan plaketi alarak döndüm.

Bu derneğimizi, Derneğin Sayın Başkanı Mustafa AKMANSOY’u, ve yönetim kurulu üyelerini böyle bir etkinlik düzenledikleri için yürekten kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Sivil toplum kuruluşlarında görev almak, toplum yararına çalışmalar yapmak ne kadar güzel bir uğraş. Rabbim bu insanlarımızın sayısını artırır inşallah. Okumak, okuduğunu anlamak, yeni şeyler öğrenmek, kendini sürekli yenilemek ve öğrendiklerini hayatın içerisine zerk etmek için koşanların sayısının mutlaka arması gerekiyor.

Şehitlerimizin çocuklarına sahip çıkalım

Maalesef her gün üç beş şehit haberi gelmeye devam ediyor. PKK denilen şerefsiz ordusu gencecik fidanlarımızı kırmaya devam ediyor. İşlerin nasıl bu hale geldiği elbette çok önemli, vatandaşlar bunun cevabını mutlaka düşünüyordur. Gazi ve Şehitlerimizin çocuklarını özel öğretim kurumları öğrenci sayısının yüzde üçü kadarını ücretsiz okutuyorlar. Önümüzdeki sene ilimizde hiçbir gazi ve şehit çocuğunun açıkta kalmaması, tamamının özel okullara yerleştirilmesi hususunda şimdiden tedbirler almalıyız. KÖK. DER. BİR. Bu konuda öncülük edecektir. Rabbim şehitlerimizin sayısını azaltsın, insanlıktan zerre kadar nasibini almamış olan PKK’lıları ise Lut kavmi gibi helak etsin inşallah…   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi