Bir 15 Temmuz’u Daha Geride Bırakırken

Hep birlikte bir anma gününe daha girdik. “15 TEMMUZ Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Genelgesi ile tüm yurtta kutlama etkinlikleri başlatıldı. Gaye ” Unutmamak ve unutturmamak”tır.

Bu anma günü ; Türkiye’ye içeriden ve dışarıdan  yapılması planlanan bir darbeye karşı halkın,  darbe girişimine silahsız olarak cesurca karşı koymasının yıldönümünün hatırlanmasıdır. Darbecilere karşı bir çok kahramanlıklar yaşanmıştır. Açık ve gizli bu direnişin bir çok kahramanları olmuştur. 

Eğer bu darbe girişimi gerçekleşse idi, Türkiye 3-4 parçaya bölünüp paylaşılacaktı. Zira pür dikkat ABD tarafından bu darbe takip ve koordine  ediliyordu. Yine ABD ‘nin çocukları bu darbeyi gerçekleştirecekler ve ülkeyi onlara bırakacaklardı. Tıpkı Irak, Libya, Mısır gibi. Ama bu sefer planları tutmayacaktı. Gökten gelen bir emirle ; onların planları deşifre olacak ve korku içerisine düşerek başarısız olacaklardı. Onlar her şeyi yıllar öncesinden teferruatıyla planlamışlardı. Unuttukları şey ; Osmanlı ruhunun yeniden uyanması, vatan sevgisinin bu kadar tutulması, Türk halkının diğer halklar gibi görülmesi hesaplanmamıştı. Şayet darbe olsaydı; İslam’ın son kalesi de yıkılacaktı. Dış güçler başta  ABD, Avrupa’da bayram olacaktı. Zira o günlerde dış basın haberleri hep bu minvalde idi.

Bu darbe girişimine karşı mücadeleye katılan yakınken tanıdığım bazı kahramanlardan bahsetmek istiyorum:

KOMŞUMUZ Ankara Keçiören Şehit Kubilay Mahallesindeki Hüseyin Akça amca 70 yaşın üzerindeydi. O gece arkadaşının aracıyla  4 kişi aralarında Ankara Emniyet Müdürlüğüne gitmeye karar verirler. Yaş ortalaması 65-70  olan bu amcalar heyecanla Ankara Emniyete gelirler. Bir süre sonra havadan sesler duyulur. Uçaktan ateş açılıyordu. Bina hedef alınmış ve aşağıdaki kalabalığa da rast gele ateş açılmıştı. İşte bu kurşunlar o arabaya da gelmişti. Araç sahibi ve bir diğer arkadaşı orada şehit olur. Kendisi ise kalça tarafına  bir kurşun isabet eder. Şimdi o Gazi oldu. Hala görüşürüz. Vatanperver Hüseyin amcaya selam olsun. Şehitlerimize rahmet olsun. Yakınlarına Allah sabır versin.

13 Temmuz 2018 tarihli “Selam Olsun 15 Temmuz Kahramanlarına “ yazımda bahsettiğim kardeşim  Bayram Işık ve Salih Işık’tır. Bayram Işık, Kızılay meydanında tankların önüne skoda aracını çekerek 8 tankı durdurmuş ve olası bir çok kişinin ölümünü önlemiştir. Hasbel kader oradakilerden birisi bu görüntüyü cep telefonuna kaydederek sosyal medyada fotoğrafı “TANKIN ÖNÜNE ARABASINI, NAMLUSUNUN UCUNA KELLESİNİ KOYAN BİR YİĞİT” diye paylaşır.

Yine Kardeşim Salih Işık ta o gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde  sabaha kadar bir grup arkadaşlarla beklemişler. Sabah namazı çıkışında ise havadan ateşe maruz kalmışlar. Arkadaşlarından yaralananlar olmuş.

Benim sitemde ise dışarı çıkan bizden başka pek kimse olmamıştı. Diyebiliriz ki vatanımızı bir grup insan savunmuştu. Çoğunluk bu az grubun hatırına korundu ve musibetler def edildi. 251 şehit verilmiş, bir çok ta gazimiz olmuştu.

Şimdi ise kutlamada herkes var. FETÖ örgütü cemaatlere büyük zarar verdi. Zira cemaatler zan altında bırakıldı. Halbuki diğer cemaatler de bu ülkeyi savunmuştu.

Diğer taraftan bu darbe girişimine tiyatro diyenler de oldu. Önceden devletin haberi varmış da kasıtlı tedbir alınmamış gibi mesnetsiz iddialar ortaya atanlar oldu. Görülen o ki deve kuşu başını kuma gömmüş. Başka bir benzetme de “Onlar sağırdırlar, duymazlar, görmezler”(A.K)

Allah bir daha böyle elim günleri göstermesin. İç-dış düşmanlarımıza fırsat vermesin. Birlik ve beraberliğimizi Allah bozmasın. Selam olsun Gazi ve kahramanlarımıza iyi ki varlar. Şehitlerimize de rahmet olsun. Yakınlarına sabır versin. Ne mutlu ONLARA.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi