Ben, Kendim Ve Ülkemin Tüm İnsanları İçin Güzel Yarınlar İstiyorum

Ben, Kendim Ve Ülkemin Tüm İnsanları İçin Güzel Yarınlar İstiyorum. Ya Siz?

En zor hapishane insanın kafasında hapishanedir ve ilk fırsatta yıkılmalıdır, hayatı daha iyi kavrayabilmek için.

Savaş, kan, vahşetin yerine Barışın, huzurun, mutluluğun hakim olduğu; Paranın hüküm sürmediği, insanların onurunu satın alamadığı; Suratı asık, sinirli, yalancı, birbirine günaydın demeyi bile çok gören insanların olmadığı, güler yüzlü insanlarla dolu bir dünyada yaşamak isterdim. Eminim herkes barış içinde yaşanılan bir toplum arzuluyor Kimse savaş istemiyor, kimse gürültü patırtı istemiyor. O halde nasıl oluyor da huzur içinde yaşayamıyoruz? 

 Ne garip değil mi?

Peki biz huzur için tüm bu kötülüklere neden engel olamıyoruz? Bu noktada sadece benim çabamla bir şey değişmez diye bir tabir var. Tamam bir kişinin çabasıyla bir şey değişmeyebilir ancak, herkes benim çabamla bir şey değişmez deyip yerinde oturursa zaten bir şey değişmez ama bir de tam tersini düşünün herkes bir şeyleri değiştirmek için çaba gösterirse o zaman bir kişinin çabası milyonlarca kişinin gayreti olur.

Şimdi arzuladığın dünyada yaşadığını düşün ve ona göre hareket et, insanlara ona göre davran. Yarın sokakta yada işte tanımadığın insanlara da "günaydın" de mesela. Yap bunu. Değişimi fark edeceksin. Eğer sen aynı ciddiyet ve samimiyetle devam edersen inandıklarını yapmaya, daha sonraki günlerde sen "günaydın" demeden sana "günaydın" diyeceklerini göreceksin. Aynı zamanda istediğim dünyada insanlar doğaya sahip çıkmalı, çevreye zarar vermemeli. Hayvanlar korunmalı ve onlara da zarar verilmemeli. Güven içinde yeşilliklerde oyun oynadığımız bir dünyada yaşamak isterdim. Temiz havayı doyasıya içime çekmek ve sağlık dolu bir hayat geçirmek isterdim.

Ayrıca insanlar fıtratına uygun olarak hep birlikte adaletli bir dünyada yaşamayı hak etmektedir ve benim hayalimdeki dünyada her şeyden önce adil bir düzen hakim olmalıdır. Benim dünyamı tasvir edecek olursam: "Benim hayalimdeki dünyada Laz’ı, Çerkez’i, kürdü, zencisi, beyazı her ırktan insan kardeşlik içinde hiçbir çıkar çatışması olmadan mutlu bir şekilde yaşamaktadır.

Kimsenin birbirine küsmediği ve kimsenin birbirini kırmadığı bir dünyada yaşamak ne kadar da güzel olurdu. Benim hayalimdeki dünyada insanlar sadece eğitimleri ve mutlulukları çalışır. Hiç kimse kimsenin hakkını yemez, herkes hak ettiği karşılığı elde eder. Benim dünyamda insanlar birbirini kırmaz ve bu dünyada hiçbir çocuk açlık, sefalet ve ölüm görmez. Tertemizdir benim dünyam, her yeri yemyeşil ağaçlarla dolu, tertemiz bir çevrenin hakim olduğu bir dünyadır.

Bir de renkli ve özgürlüklerin kısıtlanmadığı bir dünya isterdim. Her çeşit fikre saygılı, insanların düşüncelerini özgürce söyleyebilecekleri bir dünya... Benim dünyamda insanlar herkese karşı sevgi dolu ve saygılı olmalı. Büyükler ve küçükler de birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşmalı. İnsanların bu şekilde ölçülü davranması sonucu kimse bir zarar görmez ve toplumda sorunlar ortaya çıkmaz. İnsanların birbirini sevdiği bir dünyada dayanışma olur, huzur olur. İnsanlar güven dolu yaşarlar.

Ben, kendim ve ülkemin tüm insanları için güzel yarınlar istiyorum. Peki ya siz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülser YAMAN Arşivi