Z. Abidin KIYMAZ

Z. Abidin KIYMAZ

Belediye basın ve İskender Korkut

Belediye başkanı ve encümenler seçimle göreve geldikleri için, belediyelerde basın-halkla ilişkiler her zaman önemlidir.

Belediye başkanı milyon dolarlık işleri altyapıya kanalizasyona, şehir içi şebekeye döker ama vatandaşın haberi olmaz, basın bürosu ve ilgili amir vatandaşın görmediği hizmetleri enine boyuna vatandaşa göstermede maharetini konuşturur..

Belediye başkanımız beraber çalışacağı ekibini oluşturmak için hummalı bir çalışma içerisinde, bir yanda partilileri küstürmeyecek, bir yandan dost ahbapların öneri tavsiyelerine kulak verecek, diğer yandan da görev vereceği kişinin bu işin üstesinden gelebilecek birini seçmek gibi zor bir tercihle karşı karşıyadır.

Adıyaman belediyesi basın bürosunda iyi resim çeken var, haber dili fena değil, bu ekibi verimli kullanacak bünye içerisinde bir iki isim var; İskender Korkut’ta bunlardan biri, İskender Korkut’tan on yaş büyük olmama rağmen ikimizde 1987 yılında mesleğe başlamışız. İskender Korkut 1993-1994 yıllarında Tempofm’de Hamit Özpolat’la beraber tanışmıştık, o gün bu gündür İskender Korkut mesleğin bir fiil içerisinde aktif.

Korkut’un yazılı basın, televizyon ve radyo deneyimi var, her kesimle ilişki kurmada ve geliştirmede maharetli bir meslektaşımız.

Belediye bünyesi içerisinde bir isim basın halkla ilişkilerde görevlendirilecekse İskender Korkut ismi tecrübesiyle yönetimi yormaz.

Süleyman Kılıç ve ekibinin bu alanda ne düşündüklerini bilmiyorum, İskender Korkut’la ilgili kararlarında hemşericilik bahanesiyle görev verilmezse bu durum Adıyaman’ın yerleşik anlayışına uygun düşmez.

Fenerbahçe’de Ali Koç gibi büyük iddialar ve delege desteğiyle gelip, küme düşme potasına toslamamak için Süleyman Kılıç’ın her mevkie en iyisini seçmek gibi bir zorunluluğu var.

Belediyelerde de bu işi yapmak kolay iş değil, beyin ameliyatından da daha zor olduğunu Süleyman Kılıç anladığında beni arayacaktır.

Temennimiz başarılı olması…

Malatya-Adıyaman dostluğuna zarar verir

İskender Korkut

1971 Malatya doğumluyum

İlk-Orta-Lise öğrenimimi Malatya'da tamamladı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 'Sosyoloji' bölümünde 3. sınıf öğrencisi.

1988 yılında Günaydın Gazetesi bünyesinde günlük bölgesel Ekspres Gazetesinde stajyer muhabir olarak göreve başladım. Daha sonra Malatya yerel gazetelerinde Haber Müdürlüğü gibi çeşitli gazetelerde görev yaptım. Özel radyo ve televizyonlar yayınlar başlayınca haber programları ve haber merkezlerinde üst düzey yönetici ve yayın kurullarında bulundum.

1994 yılından bugüne kadarda Adıyaman'da yayın hayatını sürdüren Mercan TV'de meslek hayatımı devam ettirdim.1997 yılından bugüne kadar 'Hedef' adlı programın yapımcılığı ve sunuculuğunu devam ettiriyorum. Mercan TV(Uydu ve karasal Yayıncılık)uzun süre Haber Müdürlüğü ve Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulundum. Meslekle ilgili yurt içi ve dışı bir çok toplantılarda katıldım. Meslek kariyeri üzerine gençlerle bir araya gelip meslek tecrübelerimi paylaştım.

1997 yılında Adıyaman Belediyesi'nde memur olarak göreve başladım. 2007 yılına kadar aktif görev almadım.1997 yılında dönemin AK Parti Adıyaman Milletvekili Sn: Şevket Gürsoy'un yanında danışman olarak yaklaşık 2 yıl TBMM'de görev yaptım. Kendi isteğimle Adıyaman'da ASU TV (Uydu Yayıncılığı) yayın kurulu üyesi ve program yapımcılığına geçtim. 2010 yılında Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevine getirildim. Başkan Danışmanlığı görevinde bulundum.2014 yılında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevine yeniden getirildim.2015 yılından itibaren Kültür Müdürlüğünün yanı sıra Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini birlikte yürüttüm. 31 Mart 2019 Mahalli seçim sonrası göreve gelen mevcut başkan tarafından Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevine atandım. Hala bu görevi yürütmekteyim. Evli ve iki çocuk babasıyım. Büyük oğlum Turgut Berk Korkut Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu 2. Sınıf öğrencisi(Ankara'da), küçük oğlum Eren Hamza Korkut İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Z. Abidin KIYMAZ Arşivi