Başkan Poyraz İçin Ne Hissediyorum?

15 Ağustos 2002’den 30 Mart 2014 tarihine kadar aralıksız Belediye Başkanlığı yaptı.

Bu güne kadar hiçbir Belediye Başkanı bu kadar uzun süre koltukta oturamadı.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamadı. Ancak 30 Mart 2014 tarihine kadar da söz verdiği projeleri, yarım kalan işleri de bitirmek için gece gündüz aynı şevk ve heyecanla hizmetine devam ediyor.

**

Bu memlekette yaşayan birey olarak, öncelikle samimiyetinden ve kadirşinaslığından hiç şikayetçi olmadığım, büyükle büyük, küçük ile küçük gibi davranan, zaman zaman insanları dinlemese bile çoğunlukla halkın talep ve isteklerine sırt çevirmeyen, munis ve merhametli karakteri ile tanıma imkanı buldum.

Yer yer yapılan hizmetleri eleştirdim. Etrafında kurulan kumpası özel sohbetlerimde ifade etmeye çalıştığım. Ne var ki, herkese inanan ve güvenen bir karakteri olduğu için bizlerin sözlerini dinlemek yerine o insanların sözlerini dinlemeyi tercih etti.

Bizler zaman zaman ekip zayıf, ekip sizi dinlemiyor şeklinde eleştirilerimizin sebeplerini sormak yerine kadrosuna güvenmeyi tercih etti.

**

2009 yerel seçimleri ile birlikte iyi bir ekip ve kadro kurmasını önerdiğimizde yine bizi dinlemedi. Hani bir deyim vardır. “Şıh uçmaz müridi uçurur” diye.

Ne yazık ki ekibim dediği, kadrom dediği insanlar bunun tam tersi bir yolu izlediler.

Etrafında yer alan birkaç insan dışında kimsenin sözünü dinlemedi. Bunun sonucu ise ortadadır.

Samimiyeti ve yoğun çabası sayesinde ortaya hizmetler çıktı. Yanlış anlaşılmasın Kahramanmaraş Belediyesinde canla başla çalışan, verilen işi hakkıyla yapan müdürler ve yöneticiler var.

Bizim ekipten kastımız büyük oranda siyasidir. Seçilmiş Belediye Meclis üyeleri, seçilerek gelip koltuklara oturanlar ve Parti kadrosunda destek çıktığı, Belediye imkan ve kaynaklarından istifade eden insanlardır.

Bunların kim olduğunu da bu yazıyı okuyan her insan rahatlıkla bilir ve tanır.

**

Bu günkü fotoğrafa baktığımda şu seçim döneminde Ak Parti kadrolarının kendi Belediye Başkanlarına sırt çevirdiğini üzülerek görüyorum.

Sahneye çıkan adaylar, hizmet yapacağız noktasında konuşurlarken kendi partilerinden seçilen ve 12 yıldır hizmet eden Belediye Başkanı ve hizmetlerini eleştirdiklerinin farkında bile değiller.

Beyler, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Ak parti listesinden seçilmiş ve bu kente bu güne kadar hiçbir Belediye Başkanının yapamadığı hizmetleri de yapmıştır.

Millet demez mi; “Poyraz hangi partiden seçildi diye?”

**

Benim bir vatandaş ve gazeteci olarak tanıdığım Mustafa Poyraz, mutmain, muhafazakar ve aynı zamanda dindar bir insandır. Haramı helalı bilen ve bunu günlük yaşamına da uygulayan bir insandır. Her fani gibi, her siyasetçi gibi, her Belediye Başkanı gibi eksikleri, hataları vardır. Beğenmediğimiz, tasvip etmediğimiz, eleştirdiğimiz, yanlış yaptığını yazıp çizdiğimiz hizmetleri vardır.

Ancak unutmayalım ki, bir insanın büyük fotoğrafına baktığımızda artısı eksisinden daha fazla ise hatır, gönül, vefa ve insaf gibi değerleri de bu insanlar için kullanalım, hakkını teslim edelim. Kim vefasızlık gösterirse de mutlaka karşılığını alır. Bu gün Mustafa Poyraz’a vefasızlık gösterenler yarın da kendileri aynı vefasızlıkla karşılaşacaktır. Çünkü bu dünya etme bulma dünyasıdır. Ne ekersen onu biçersin..

**

Bu şehre, bu şehrin gelişmesi için basın mensubu olarak 34 yılını vermiş bir insan olarak şunu gönül rahatlığı ile ifade ediyorum.

Benim bir hakkım var ise Mustafa Poyraz’a helal olsun!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi