Başarı küçük ayrıntılarda gizlidir

30 Mart Yerel seçimlerinin üzerinden bir yıl geçti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve iki metropol ilçe Belediyeleri kentte yaşayan insanların ihtiyaçları noktasında küçük ama gerekli olan hizmetleri bir bir hayata geçirmeye başladılar.

Bugünkü yazı konusunu Dulkadiroğlu Belediyesine ayırmak istiyorum.

Siyasete Ak Parti'de üyelik ile başlayan ve teşkilatın bütün kademelerinde görev yapan, sinirleri alınmış biri olarak tanıdığım Belediye Başkanı Necati Okay aceleci davranmadı.

Sorumlu olduğu İlçe Belediye sınırları içinde yaşayan vatandaşların öncelikli beklentilerini tespit ederek işe başladı.

Şeyhadil Mezarlığı yanına yapılan Kitap Okuma yeri, Trabzon caddesinde cadde üzerine yerleştirilen oturma bankları küçük hizmet olarak görülse bile, büyük bir ihtiyacı karşılamaktadır.

Bankların yerleştirilmesinin akabinde Sayın Okay'ı arayarak teşekkür ederken, Trabzon caddesinde özellikle kadınlarımız için tuvalet, çocuk emzirme odası ihtiyacının bulunduğunu ve bunların da yapılmasını önerdiğimde, bu konuyla ilgili çalışma yapıldığını ve bir kaç yer tespit edildiğini ilk fırsatta hayata geçirileceğini söyledi.

Bunun yanı sıra caddelere konulan bankların bulunduğu ağaçların yakınlarına ışıklandırma yapılacağını da öğrenmiş bulunuyorum.

Kahramanmaraş'ta en temel sorunlardan biri olan ve ilk akşamdan evlere mahkum edildiğimiz günümüzde, insanların bir apartmanda bile birbirlerinin tanımadığını ve etkileşimde bulunulmayarak toplumsal konulara duyarsız bir nesil yetiştiğini kabul edecek olursak yapılan hizmetlerin sosyal noktada da önemli olduğunu kabul ederiz.

Kahramanmaraş'a gelen yabancıların ilk yakındığı konu; vakit geçirebilecek mekan eksikliğidir.

Trabzon caddesinde alışverişe çıkan, yürüyüş yapan, evinde sıkılan bayanların, yaşlı insanların şöyle bir çarşıya çıkıp biraz yürüyüş yapayım sonrada bir camide namazımı kılarım dediğinde, caddelerde bankların önemi ortaya çıkmaktadır.

Sosyal medyada Trabzon caddesine konulan banklar ile ilgili yazılan yorumlara baktığımda bende şu kanaat oluştu.

"Mahalle baskısı, cinsel sorunlarımız, toplumun bastırılan duyguları ve bunun doğurduğu sapıkça anlayışlar" ne yazık ki bizim temel sorunumuz olarak devam ediyor.

Beyler, yapılan eylemler, hizmetler pozitif algılanmalı ve rahmani düşünülmelidir. Her şeye negatif bakarsak, şeytani bakarsak, sapıkça bakarsak, öncelikle kadınlarımızı eve hapsetmek gibi bir düşünce ortaya çıkar.

İnsanlara öncelikle Allah korkusu, hak, adalet ve merhamet gibi duyguların verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne zararlı? Ne zararlı değil? Bunları insanoğlu birebir günlük yaşantısında edindiği tecrübe, evde aldığı terbiye, okulda aldığı eğitim ve okuduğu kitaplarla öğrenecektir.

O halde bize düşen görev, onları eğitecek, onların kitap okumasını sağlayacak mekan ve imkanlar vermemiz gerekmez mi?

Yaşlı bir nine ve torunu çarşıda alışverişe çıktığında yorulduklarında bir banka oturup soluk almasının, dinlenmesinin ne zararı dokunur?

Küçük bebeği olan bir anne hiç çarşıya çıkmayacak mı? Çocuğunun altını ıslattığını hisseden anne için şehir merkezinde çocuk emzirme, çocuk altını temizlemesi için bir mekanın olmasının kime ne zararı olacaktır?

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'ın bir süre önce hayata geçirmek için projelendirdiği sokak giydirme ve her sokağa bir anlam yükleyen çalışması da hayata geçtiğinde yabancı vatandaşlarında şehrimize geldiklerinde oturup dinlenebileceği, gezeceği alanlar oluşacaktır.

Sayın Okay'a yaptığı küçük ama büyük eksiklik olarak gördüğüm bu hizmetlerini takdir ediyorum.

Bu şehirde işi sadece muhalefet olan, yapılan doğru hizmetleri de sırf muhalefet olsun diye eleştiren insanların değil, çoğunluğun sesine kulak vermenizi diliyorum.

Beş yıl sonra Dulkadiroğlu ilçemizin bir cazibe merkezi olacağına da yürekten inanıyor, çalışmalarınızı destekliyoruz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi