Barış Görüşmeleri Ve Birbirimizi Anlayamamak

30 yıldır ülkemizde var olan terör belasını def etmek için hükümet bir çalışma içine girdi.

Millet bu terör belasından kurtulmak ve değişen Ortadoğu’da daha etkin olmak için büyük bir çaba içinde.

Mavi Marmara hadisesinin üzerinden üç yıl geçti. İsrail üç yıl sonra ÖZÜR dilemek ve Türkiye’nin taleplerini karşılamak zorunda kaldı. Bu Türkiye için büyük bir başarıdır.

Şimdi Terörü bu topraklarda bitirmek için Hükümetin başlattığı bu girişime, ülkenin bölüneceği endişesi içinde karşı çıkanlar var. Bu çıkışı yapanlar Dünya konjoktüründen uzak ve 40’lı yılların kafa yapısı içinde olan insanlardır.

Türkiye’nin gücünü küçümseyen, gücünün farkında bile olmayan bu insanlarında görüşlerine saygı duymamız gerekiyor.

Leo Buscaglia isimli yazar insanların birbirini anlamaması ile ilgili ne güzel ifadeler oluşturmuş. Tamda bizim şu anki durumumuzu adeta özetler nitelikte;

“Gerçek anlayış, ancak kendi dışımıza çıkabildiğimiz ve nesnelerin öteki insanlara nasıl göründüğünü anlamaya çalıştığımız zaman gelecektir...

Başkalarına kendine davranılmasını istediğin gibi davran kuralı, anlayışın bir örneğidir...

Bu, kişisel ilişkilerimizi güçlendirmeye yarayan çok kuvvetli bir insan huyudur...

Anlayış, başkalarının görüşünü kabul etmemiz gerektiği demek değildir...

Sadece onu anlamaya çalışmaya hazır olduğumuz demektir...

Herkesin, bizimkilere uymayan, kendileri için geçerli olan kendi deneyimleri olduğunu kabul etmedikçe, bunu yapamayız...

Herkesin dünyayı bizim gibi görmesini bekleyemeyiz...( Leo Buscaglia)”

**

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı Meclis toplantısı yapıldı.

Kamuoyuna yansıdığı haliyle, iş adamlarımız barış çabalarını destekliyor.

Terörün bitmesi, insanların birbirlerine saygı göstermesi, demokratik anlayışın yerleşmesi ekonomik ve toplumsal refah anlamında Kahramanmaraş’a da büyük katkılar sağlayacaktır.

Nitekim bir süre önce Pazarcık İlçemizde, yurt dışında yaşayan hemşehrilerimizin güçlerini birleştirerek yaptığı tesisler medyada haber olarak kendini gösterdi. Toplumsal barış sağlandığında yıllar önce bu memleketten giden başka şehirlere yerleşen hemşerilerimizde yeniden kente dönerek kentin gelişimine katkı koyacaklardır diye düşünüyorum.

Biz barış konusunda yazı yazdıkça bazı arkadaşlarımız meseleye “ülke bölünüyor” noktasında bakıyor ve bizi eleştiriyorlar.

Türkiye gerçeği bu değildir.

Bu gün için Avrupa ortalarından, Orta Asya bozkırlarına kadar, Afrika’nın en uç noktasından Hindistan’a kadar olan bu geniş yelpazede yeniden Türk Bayrağı dalgalanıyor. Ülkeler ile yapılan ticaret ve ekonomik işbirliği, stratejik ortaklıklar Türkiye’yi bölgesel bir güç haline getirmiştir ve getirmeye de devam ediyor.

En geç 5 yıla kadar Kıbrıs davası sonuçlanacak ve Bağımsız her ülke tarafından kabul edilen bir devlet ortaya çıkacaktır. Eğer Dünya’da  değişen şartlardan bi haber yaşayan insanlar bu gerçeği göremezler…

Türkiye büyüyor…

2023 yılında yani Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılında daha güçlü bir Türkiye göreceğiz Allah’ın izniyle…

**

Malum 15 Ocak 2013 tarihinden bu yana Bel fıtığı rahatsızlığım nedeniyle işimizden biraz uzak kalıyoruz. Çoğunlukla ev’den işleri takip etmeye çalışıyorum.

Bana e.mail atan dostlarıma bazen hiç cevap veremiyorum çoğunlukla da gecikmeli cevap veriyorum. Bunun için dostlarım beni bağışlasınlar. Kimi zaman üç- dört gün bilgisayarı açamadığım günler oluyor….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi