Balkan Türkleri ve Selçuk Kurtsatar

2014 – 2017 yılları arasında, Balkan ülkelerine beş – altı defa giden Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selçuk Kurtsatar, şu iddiada bulunmaktadır:

“Şu anda, Trakya’da, Balkan Türkleri’nin en çok olduğu ülke Bulgaristan’dır. Yunanistan’da ise, Bulgaristan, Makedonya ve Bosna – Hersek’teki kadar Balkan Türkü yoktur.”

Balkan ülkelerindeki Türkler’le sürekli iletişimve istişare halinde olduğunu açıklayan Kurtsatar, Balkanlar’da kendisini öteleyen, kabul etmeyen bir yapı görmediğini aktarmaktadır.

Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyesi olarak, Balkan Türkleri’nin olduğu her yerde, her ülke ve şehirde, kendi ifadesiyle, sıcaklık hissetmektedir.

Şu an, mübadeleyle gelen en büyük nüfuslardan birinin Samsun’da olduğu tespitinde bulunan Selçuk Kurtsatar, Samsun merkezde, Karadeniz Dernekleri Federasyonu KARDEF’in konfederasyona bağlanmasında, 2017 yılında, kuruluşunda yer almıştır.

Balkan Türkü nüfusunu en çok oluşturan şehrin Bursa olduğunu ve an itibariyle, konfederasyon genel merkezinin de Bal-Göç Federasyonu ismiyle, Bursa’da olduğunu kaydeden Kurtsatar, Niğde’de de şehir nüfusuna göre, bayağı çoğunlukta Balkan Türkü ailelerin olduğuna ilişkin açıklamada bulunmaktadır ve Iğdır’da da Balkan Türkleri’nin olduğunu aktarmaktadır.

“Yapılanmamız; Ankara’yla Tamamlanacak”

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kurtsatar, Trakya ve Anadolu’da, 30 milyona yakın Balkan Türkü’nü her alanda temsil etmek adına tüm yapılanmalarını Ankara’yla tamamlayacaklarını açıklamaktadır: “Ankara merkezli kurulacak federasyonumuzla, Ankara ve çevresinde yaşayan Balkan Türkleri’ni konfederasyon çatısı altında bir araya getirerek, teşkilatlanmamızı tamamlayacağız.”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Esat BEŞER Arşivi