ATA’YA SAYGI…

Bu önemli günde nasıl anlatılabilir ki Ata’ya saygı?

Ben hiç sevmedim bugüne kadar Atam hakkında süslü laflar etmeyi. Çünkü en güzel süslü laflar çok sade, en manalı laflar çok anlamsız kalmaktadır bana göre, onun laflarının yanında. Onun için yaptığımız her şey çok basit kalmaktadır onun yaptıkları yanında.

Atam,

Bize emanet ettiğin, uğruna canlar feda edilen ülkemin topraklarında yaşayan biriyim.

 “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkeni kendine ilke edinmiş ve bu yolda önce kendisiyle sonra çevresiyle barışık yaşamanın iç huzurunu yakalamış bir bireyim ben.

Seni seven, seni seveni de  seven, yüreği senin yüreğin gibi vatan sevgisiyle dolu bir kişiyim ben.

Ben iki evladıma “Sizler birer Mustafa Kemal’siniz, bizler de birer Mustafa Kemal anasıyız.’’ diyen bir Türk anasıyım.      

 Karanlıkları aydınlığa çıkarmanın yolunun senin gibi çalışkan, senin gibi azimli, senin gibi üretken olmaktan ve senin gibi gerektiğinde cesur olmaktan geçtiğini anlamış bir cumhuriyet kadınıyım ben.

Ülkemde hala yoklukları var etme çabası varken ve hala insanlarımız mutlu olma savaşı verirken, bayrağımıza ve onun gerçek sahibi olanlara “Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...” diyerek özgürlüğün ilelebet süreceğini ve bunun önemini defalarca dile getiren biriyim ben.  

 “ Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!” diyen bir Türk askeriyim.    

Ayrıca ben ‘’10 Kasımlarda, binlerce, milyonlarca, milyarlarca nefeste Mustafa Kemallerin yeniden doğuş günüdür.’’ diyen bir Atatürk kızıyım.         

Yine seninleyiz, yine sendeyiz. Rahat uyu Ata’m. Ruhun şad olsun. Bıraktıklarının gerçek emanetçisi ve gerçek sahipleriyiz. Biz varız, biz buradayız.

‘’Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir’’ diyen ve arkasından yas değil, şanlı bir destan, genç ve çağdaş bir Cumhuriyet bırakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün ardından geçen 76 yıl onun bayrağını taşımakla geçti. Gösterdiğin yolda devam etmesi için, doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeden yürüyeceğimize bir kez daha söz veriyoruz.

Sevgi ve saygıyla anıyoruz seni ATAM…

ATA’mıza kendisini unutmadığımızı ve ektiği tohumların her şeye rağmen her sabah yeniden yeşerdiğini, minicik ve gencecik kalplerin Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk sevgisi ile çarptığını söylemek en büyük mutluluğumuzdur.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülser YAMAN Arşivi