Artık İçiniz Rahat Olsun!

Ne durumdaydık?

Ne duruma geldik? 

Ne duruma geleceğiz?

Malumunuz seçime kısa bir süre kaldı. Seçim çalışmaları da partiler tarafından devam ettirilmekte. Türkiye ye en iyi kendini hangi parti anlatırsa birkaç puan daha fazla kazanmış olacak bu seçim için. Bu seçimde de zaten önemli olan partiler için birkaç puan. Seçim sonrası koalisyon olmasın diyenlerle, zaten iktidara gelemeyeceğiz, en azından koalisyon hükümeti olsun diyenlerin seçimi olacak.

7 Haziran seçimleri sonucunda aslında Ülke kendine geldi, bir silkelendi ve bu seçim sonucunda daha farklı kararlarla, toprak-vatan-iman anlayışıyla 1 Kasım da sandığa gideceklerini düşünüyorum. Olması gerekende budur.

Bu zamana kadar, dik duruştan ziyade büyük güçlerin elinde maşa olarak ne görev verilirse yapan bir Türkiye vardı. Bu gün başımız dik ve yeniden bizde varız diyorsak, diyebilmemiz için geçen tarihte yaşananları ve yapılan yatırımları da göz önünde bulundurmalıyız. Ekonomi- Sanayi- Siyaset üçgenin de bu geçen zamanda Ak Parti eksiklikleri olsa da Ülkemizin siyasetine kimlik kazandırdı. Yeni Dönem, Yeniden Aşkla diyerek ve üstüne kendini de yenileyerek, yeniden Türkiye yollarına çıktılar.

Ak Parti’nin elinde ki en büyük güç ise bu zamana kadar yapılan yatırımlar. Bu yatırımların yeteri kadar anlatılmadığını ise hepimiz biliyoruz. Medya gücü yetersiz kaldı diyebilir miyiz? Siz karar verin.

Yerel yönetimlerin çalışmaları da aynı bedbaht sorunu yaşadı. Şehrimize baktığımızda yapılan yatırımların yeteri kadar anlatılmadığını ve tanıtımının yapılmadığını düşünenlerdenim. Ve benim gibi düşünenlerde az değil. Kısaca biri bizlere bu yatırımları anlatsın desek ve gidip bu işin içinde olan görevlilere sorsak, kimse Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç kadar anlatamaz. Çünkü yapılan hizmetler bir çatı altında toplansa da her birimin farklı görevi var. Bu birimlerin Müdürlerine gidip sorsak kendi yaptığı çalışmaları anlatırlar.

Geç kalınmış olsa da tam zamanında gerçekleştirildi dediğim bir basın toplantısı düzenlendi, Kahramanmaraş’ın merkez ve ilçe basın mensuplarına. 

Ve Büyükşehir Belediye Başkanımız başladı anlatmaya, yaklaşık iki saat süren toplantı da yapılan hizmetler, devam edenler ve projesi gerçekleştirilip ihale aşamasına gelen yatırımlar; saymakla bitmez hale geldiler.

Şehrin yatırıma doyumsuzluğunun üstüne halkın sabırsızlığını da üstüne koyduğumuzda Büyükşehir Belediyesinin işi hiçte kolay değil.

Artık öyle bir hale gelmiştik ki; komşu illerle kıyaslanmaktan gına gelmişti artık.

 Artık içiniz rahat olsun!

Şu an sahip olduğumuz şartlara göre düşünüp karar verirsek, yanlış analiz yaparız. Formül şu olmalı; Ne durumdaydık? Ne duruma geldik?  Ne duruma geleceğiz?

Bu zamana kadar şehrin derdi neyse onu yazdım, haberini yaptım ve de gittiğim yerde dile getirdim. Madalyalı şehir olmamıza rağmen, marka şehir değiliz dediğim de kalemim neyse değişen bir şeyde olmadı şuan.

Ama değişen o kadar çok olacak ki, bu şehrin sabır ve zamana ihtiyacı var.

Anlatılan ve sunumu yapılan projeler hayata geçtiğin de bizlere düşen sadece bir kelime olacak, BÜYÜK BAŞKAN’ın eserleri bunlar diyeceğiz. Hem coğrafi güzelliğimizi, kültürel miraslarımızı hem de ‘’SU’’ bolluğunu en iyi şekilde kullanmış olacağız.

Arasa Camii ile Şazi Bey Camii arasında büyük bir katlı otopark yapılacak, yıkılan il emniyet binasının yerinde üstü park, parkın altı kapalı otopark olacak. Kentsel dönüşümle kullanıma açılan Orman Dairesi altında ki bölüm park-otopark ve toplu taşıma araçları durağı olacak. Trafik rahatlaması için yeni çevre yolları açılacak bunlardan bir tanesi Sümbüllü yolu. Yine Ağcalı yolu kenarında ki bölge de şelale ve göletlerin olduğu büyük bir mesire alanı halka kavuşturulacak. Yapay plajımızda ihaleye çıkmış yapılacak inşallah. Bunlar olması gerekenler. Bu gün her yer sıcak asfalt ve parke ile buluşuyor.

Yusuflar Mahallesi (namı diyar TEKKE)  kentsel dönüşümle birlikte şehrin yeni yüzü olacak. Alt yapı çalışmaları, üst yapı çalışmaları, Önsen ve Kurtlar bölgesine yapılacak 10000 konutla yeni bir şehir oluşturulacak.

Peki bunlar ne zaman yapılacak? Şuan da yapılıyorlar, yapılmaya devam edecekler…

Şehrimize gereken biraz sabır ve bu yatırımların devam etmesi için gereken birliktelik.

Yazdıklarım, Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından basınla paylaşılan yatırımların 10 da 1 ancak eder.

Başkan’ın ilk defa düzenlediği toplantı basın mensupları tarafından takdir edildi. Aslında düzenli bir şekilde olması gereken bu toplantılar, şehrimize daha farklı açılardan bakmanın da kapısını aralayacak. Bundan sonra da belirli aralıklarla bu toplantıların devam ettirilmesini temenni ediyorum.

Selametle Kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa ALYAZ Arşivi