Artık Ak Parti’nin Cemaatlere İhtiyacı Yok mu?

“Ötekileştirilmiş Muhafazakâr Kesim “ ve “Cemaat ve Cemaatsizlik “ yazıma ilaveten seçim atmosferine girerken artık cemaatlere ilişkinin kararın tam verilme zamanı olsa gerekir düşüncesindeyim.

Daha önceki mahalli seçimlerde Sinop’ta 1 oyun ne kadar önemli olduğunu gördük. Tabii ki cemaatlerin de oyunun önemli olduğu bilinmektedir. Şu günlerde AK Parti ve diğer partiler bir çok araştırma anketleri yaptırmaktadırlar. Bazı Büyükşehirlerde AK PARTİ’nin oyu düştüğü endişesi gündeme getirilmektedir. Sağ ve sol kesimden bir çok yorumlar yapılmaktadır. Daha önceki seçimlerde de buna benzer yorumlar yapılırdı. Ancak bu kez bu mahalli seçim sanki genel seçim gibi değerlendirilmeye çalışılmaktadır. Sol kesimin değerlendirmesi; bir kaç Büyükşehir de AK PARTİ’nin kaybetmesiyle surda gedik açılacaktır ve arkası gelecektir hesabı yapılmaktadır. Bu kez Venezuela örneği ortada olup, ABD tarafından beklenen destek hemen gelecektir.

Sağ cenahta ise oyların düşme endişesi aralanmaktadır. Mahalli seçimlere, önce ve sonra dış kaynaklı müdahale olabileceği varsayılarak seçmenlerin ikna edilmesi akla gelmektedir.

AK Parti tarafından Başkan adayları seçilirken ön yoklama yapılmış, ama bazı yerlerde bu ön yoklama sarfı nazar edilmiş veya iyi aday seçilememiştir endişesi vardır. Konumuz olan esas cemaatler ne oldu? Sanki onlar 15 TEMMUZ dan sonra geri plana atıldı, sanki onlar sokağa çıkmadılar, hatta Fetö’nün arka bahçesi olarak gösterilmeye bir kesim tarafından itina edildi. Belki Devlet üst düzey atamalarında uzak tutuldular. Yani “at iziyle it izi birbirine karıştırıldı”. Ama cemaatler AK Parti’nin omurgası sayılırdı.

Onlar hep vatan millet uğruna fedakarlık etmişler, sessiz yığın olmuşlar. Bu seçimlerde cemaatler partiye mi yoksa kişilere mi oy verecekler? Belediyelerde ihaleler doğru firmalara mı verildi yoksa yandaş kişilere mi verildi? Yolsuzluk yapıldı mı? Liyakatlı kişiler görevde mi? Burnu havada olan siyasetçiler var mı? Randevu verilmeyen ve Makamına gidilemeyen bürokrat ve siyasiler var mı? Belediyelerde işçi alımı yapılırken, imar işlerinde torpil oldu mu? Bunun gibi hususları cemaatler ince eleyip sık mı dokuyacaklar? Yoksa yine fedakârlık zamanı mı diyecekler?

Şu da bir gerçek ki Cumhur İttifakı karşıtı diğer partiler de başkan adaylarını alel acele çıkarmışlar, hazırlıksız bir görünüm sergilemektedirler. Durum böyle olunca cemaatlerin fazla seçeneği görülmüyor.

Yine cemaatler seçimde önemli rol oynayacaktır. Umut edilir ki cemaatlerin beklentileri ve endişeleri göz ardı edilmez. Cemaat karşıtı olan kesim, cemaatleri daha iyi tanıma sürecine girerler. Zira gün birlik zamanıdır. Bu seçime dış güçlerin karıştırılmaması için devlet-millet el ele vermelidir. Belki hala revize edilebilecek kararlar vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi