Arınç, Şener Ve Çelik Mantığı

En basit örneği ile düşünecek olursak eğer; bir insan, yanında bulunacağı kişilere güvenmek ve itibar etmek ister. Ona her anlamda sırtını dayayıp sağlam adımlar atmak ister. Kaldı ki; bir ülke yöneticisinin herhalde en büyük isteklerinden biri sadakat olsa gerek. Çalışma arkadaşları her ne kadar maddi olarak destek olsalar da manevi olarak da o huzuru vermeleri gerekmektedir.

*

Her zaman sorgulayıp ve her zaman da mantık dışı gördüğüm bir husus var. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir partiye, bir düşünceye yıllarını veren kişilerin belli bir zaman sonra kalkıp partisini ve ya liderini muazzam derecede eleştirmesi garibime gitmiştir. İnsanın aklına şu geliyor. Şimdiye kadar nerdeydin. Bu kararları beraber verdiniz; veya verilen kararlar senin de içinde bulunduğun aynı kubbede verildi. Neden o zaman karşı çıkmadın?

*

İşte bu durum tamamıyla samimiyetsiz bir yapı oluşturuyor. Medyada çok çirkin bir tevatür olarak yerini alan bu karalama kampanyası bir liderin en yakını olarak gördüğü şahıstan ve ya şahıslardan gelmesi nasıl bir his olsa gerek.

*

Son olarak devlet erkanının her kademesinde bulunmuş ve yaş itibariyle de büyük olan Bülent bey Cumhurun başkanına karşı oluşturmuş olduğu bir algı operasyonu ile bir takım çevrelerin taktirini kazanacağını umduğu kanaatindeyim. Belki de bu haykırış ve serzeniş yeni bir oluşumun temellerini de atıyor olabilir. Bu algı operasyonlarının nihai bir amacı olacağı da ulusal medya da önemini korumaktadır. Yeni parti kurulma ihtimali göz önünde bulundurulduğunda Bülent bey'in bazı gerçekleri (kendince) dillendirmesi gayet normal gözükmektedir. Aynı senaryoyu Abdüllatif bey de görmek mümkün. Bu neyin kavgası ve ya neyin hırsı tam anlamıyla idrak etmek güç.  Acaba istekleri yerine gelmediği için mi? yoksa bazı makamların kendilerine verilmediği için hissi bir yaklaşım mı? Her geçen gün bu gerçeklerle yüzleşen milletimiz bu gerçeği de kısa zamanda göreceğini düşünüyorum.

*

Eski bakanlarımızdan Hüseyin bey'de istifasını sunmuştur. Ve abisi Bülent bey ile aynı hisleri düşündüğü aşikar. Ne olursa olsun. İnsan beşerdir. Hata yapabilir. Nefsine uyabilir. Devlet ve millet için nefsine yenilenler çok pişman olacaktır. Zaman her şeyi gösteriyor ve gösterecektir. Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan KOYUNCU Arşivi